Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Mitt skjønnhetsunivers med Henia Gamborg

Mitt skjønnhetsunivers: Henia Gamborg Kjørsvik

– Jeg har alltid prioritert en luksuriøs dusjsåpe, dufter og egenpleie fremfor designvesker.

Hvem er du? 

– Jeg heter Henia Gamborg Kjørsvik, og er født og oppvokst i Vika i Oslo. Jeg bor fortsatt i hovedstaden med mann og to små barn. Jeg var med å starte Tableau Paper for mange år siden, og laget nettopp noen deilige duftlys med Tove Sivertsen for Salgshallen. Jeg jobbet også med event og festival i noen år før jeg endte på Heaven Scent, hvor jeg har gledet meg til å gå på jobb hver dag siden slutten av 2011. Jeg er, og har alltid vært, lidenskapelig opptatt av duft. Jeg har alltid prioritert en luksuriøs dusjsåpe, dufter og egenpleie fremfor designvesker.

Henia Gamborg Kjørsvik har alltid vært lidenskapelig opptatt av duft. (Foto: Emma Wright)

Hva betyr skjønnhet for deg?

– Skjønnhet er så mangt. Det er så banalt som at er du en snill og god person blir du vakker. Bildeskjønnhet er noe annet, men blir veldig fort for likt og kjedelig. Det er alltid ekstra vakkert med noe litt «feil». Det er alltid fascinerende med de som eier sin form og estetikk. Det krever jo gjerne å tørre å omfavne en størrelse, eller grå hår eller noe annet ofte helt naturlig, som mange prøver å gjemme. Det perfekte finnes jo ikke og det vil alltid forandre seg med idealene fra tid til annen. Og fra hvor man er i verden.

– Enda fortere nå med sosiale medier, hvor mange lager sine egne skjønnhetsunivers på godt og vondt. Godt for mangfold og synlighet, vondt fordi det gir inntrykk av at mange er så å si «perfekte». Det gir liten eller ingen dybde. Skjønnhet for meg kan være en person som leser dikt vakkert eller en av skulpturene til Jennie Bringaker. Det kan minne meg på at verden og mennesker som oftest er snille og vakre på sine måter. 

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Jeg er jo heldig, og har tilgang på mye snask, så det forandrer seg en del etter årstid. Men akkurat nå er det Dr Barbara Sturm sin ansiktsvask. Også vasker jeg med cleanser fra Enzyme én gang i uken. Hver morgen bruker jeg Anti Pollution drops. Jeg har litt store porer og disse hjelper huden min med at porene ikke blir tettet og samtidig beskytter mot forurensing ute og lys fra skjerm. Deretter bruker jeg Dr Barbara Sturm sin Face Cream og avslutter med Sun drops fra samme merke om det er sol. Jeg er ikke glad i for rike kremer, men liker heller ikke gels, så denne er perfekt i konsistensen og balanserer huden min veldig godt.

– På kvelden bruker jeg Night Serum fra Dr Barbara Sturm, og avslutter med Retionoic oil fra Tata Harper. Min favoritt-ansiktsolje! Jeg sprayer meg godt med Kjær Weis sin toner før jeg går ut av døra eller legger meg. Og gjerne gjennom dagen i tørre inneklimaer. Hver søndag prøver jeg å få til en liten velvære-time alene på badet. Det går av og til, men da er det diverse masker. Gjerne en kombinasjon av Själ sine Pearl exfoliating mask og Kashmir saphir etterpå. Da pleier jeg å få kommentar på at huden ser glødene ut. Og Nykr sin lip balm Hedda, ingen over, nesten ingen ved siden.

Hvilke tre sminkeprodukter liker du best – og hvorfor?

– Da må jeg svare for vinteren, for det er stor forskjell i forhold til årstider.

  • Un cover up Cream Foundation fra Rms. Den er så pen og gir så fresh hud, samtidig som den dekker godt. Man kan legge den tynt under øynene og tykkere der det trenges. Jeg liker best å legge den med en svamp. Den blir ikke tørr, som kanskje er det viktigste for meg på vinteren. 
  • Kjær Weis sin blush i fargen Embrace. Den bruker jeg på øyelokkene, som blush og på leppene. Denne elsker jeg uansett årstid. 
  • Kjær Weis sine øyenskygger. De har de mest flatterende fargene. Mange av de er fine på så mange, og pigmentene er så bra. Jeg liker fler, men må jeg velge én blir det fargen Wisdom. Og magnetic, angelic og divine
Noen av Henia Gamborg Kjørsvik sine favorittprodukter. (Foto: produsentene)

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?

– Lord, vanskelig spørsmål da ingen er like! Men skal vi generalisere hud så kanskje Dr Barbara Sturm Sun drops, Nourishing oil cleanser fra Tata Harper og Regenerating shampoo fra Christophe Robin.

Hva er din signaturparfyme?

– Det er umulig å svare på. Jeg bruker så mange forskjellige. Det har jeg alltid gjort og hadde opparbeidet meg en samling på 14 dufter da jeg var 12 år. Jeg fikk beskjed fra læreren min om å dempe bruken noe. Noen år før det hadde jeg fått melding med hjem fordi jeg luktet hvitløk. Dette var 80-tallet og pappas marokkanske mat var visst sterk kost på Oslo vest, bokstavelig talt. Min duftfascinasjon deler jeg med han, og kanskje det er der svakheten for litt fransk såpeaktig duft kommer fra. Det minner meg om pappas baderom.

– Jeg trives godt i dufter som Sale Gosse fra Frederic Malle eller Bois D`Hadrien fra Goutal. Jeg er også glad i vanilje, Eau duelle edp, gjerne om sommeren og akvatiske dufter. Jeg har også oppheng på å mikse alt mulig med Mojave Ghost fra Byredo om dagen og Aqua Celestia fra Kurkdijan. 

Hva er ditt beste skjønnhetstips? 

– Sov, tren og spis variert. Jeg sover lite, og trener hvertfall ikke. Mest av alt: lytt til huden din. Den har det best om du tar hensyn til hva den prøver å fortelle deg. Kanskje en rik olje er topp i en periode, men så forandrer været seg og det rekker med et serum og en lett krem. Omgi deg med gode mennesker som gjør deg glad, se bra filmer, og lag god mat. Lytt til musikk, kjøp kunst av og til, og tenn et deilig duftlys!

Henia Gamborg Kjørsvik mener det er viktig å ta hensyn til huden og hva den prøver å fortelle deg. (Foto: Privat)

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Jeg rettet ut håret mitt og ingen kjente meg igjen. De som gjorde det greide ikke å ta meg seriøst i det hele tatt. 

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? 

– Nå når jenta mi snart blir fem år, er det ko-ko å tenke på hvor ekstremt og bokstavelig noen tar visse føringer og trender. Man må holde alt som heter ideal på en armlengdes avstand og tenke på verden i et større perspektiv. Man kan kanskje bli mer komfortabel og føle seg litt sikrere om man også føler seg vel. Men fokus på utseende må ikke ta helt overhånd eller bli en konkurranse. Det er en spesiell tid å leve i.

– Jeg var ung da det kun var fasttelefon og Det Nye kom én gang i måneden. Jeg var rasende på mamma fordi hun fikk barn med en liten fyr. Jeg så ikke ut som Naomi Campbell, som er den vakreste jeg visste om utenom Prince. Barna mine kommer til å få dette inn på sekundet på en smartphone. Det er jo vanskelig å tenke på. Vi må lage oss sunne mentale filtre og drite i Instagram-filtrene. Misforstå meg rett her – jeg syntes Instagram er moro, og veldig inspirerende, men det var disse filtrene og retusjeringen da.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Madeleine Pedersen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer