Instagram: @helenebruland

Mitt skjønnhetsunivers: Helene Bruland

– Jeg tenker at dette er meg og gjør det beste ut av det.

Melk & Honning tok en prat med influencer Helene Bruland om hudpleierutiner, favorittprodukter og hennes forhold til skjønnhetsidealet.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Hege Aurelie Badendyck

– Fortell litt om deg selv?

–  Jeg er 26 år gammel, kommer fra og bor i Oslo. Jeg jobber for ELLE der jeg lenge har hatt mine faste spalter, men nå gjør jeg mer Instagram content. Jeg er også makeup-artist, så det hender jeg gjør makeup på sett og andre skjønnhetsrelaterte saker for ELLE. Jeg er også en av ELLE-profilene. 

Instagram: @helenebruland

Hva legger du i ordet skjønnhet?

–  Skjønnhet for meg handler mye om utstråling og hvordan du er som person mot både deg selv og andre. Dårlig holdning og oppførsel ødelegger fort et vakkert ansikt for meg. Ellers liker jeg et mindre sminket fjes med selvsikkerhet.

Hvilke produkter inngår i hudpleierutinen din?

– Hudpleie er veldig viktig for meg da huden min kan være litt trøblete til tider. Jeg holder meg til et program med ZO skin health-produkter som består av en gentle cleancer og oil control pads som redder huden min fra å bli veldig blank utover dagen. Jeg skrubber også huden min med dual action scrub som gir silkemyk hud! Skrubb er viktig for huden min som lett kan få litt nupper og urenheter. Daily Power Defense er også et magisk produkt. Den er stappfull av antioksidanter og strammer opp huden. Jeg avslutter alltid morgenrutinen min med SPF 50 fra ZO.

Hvilke sminkeprodukter liker du best og hvorfor?

Lip Pencil fra MAC, 159 kr via Blivakker.no – All Hours Concealer fra Yves Saint Laurent, 269 kr via Blivakker.no
  • All Hours Concealer fra YSL i fargen 40RC 2. En lett concealer som ikke legger seg i linjer. Denne har vært en favoritt lenge. 
  • The Multiple fra Nars i fargen Maui. Jeg bruker kun kremprodukter både fordi jeg syns det ser mer naturlig ut og fordi det går raskt. Denne kremblushen elsker jeg. Bruker den både i kinnene, på øyenlokkene og på leppene.
  • Brynsgele fra Brow Rehab Cosmetics. Jeg pleier å farge og forme brynene mine jevnlig, igjen for å spare tid. Da trenger jeg bare denne for å holde brynene på plass. 
  • Har alltid Lip Pencil I fargen Subculture fra MAC på leppene. 

Hva er dine beste tips for å holde huden ung og fresh? 

–  Drikk masse vann! Det er vanskelig å huske på i løpet av dagen, men jeg drikker alltid to glass vann om morgenen og på kvelden før jeg legger meg, så jeg har litt å gå på. Jeg ser stor forskjell på huden min hvis jeg har slurvet med vanninntaket, og hvis huden er trøblete er det kun det å drikke vann som hjelper. Og alltid SPF, selv når du ikke ser solen. Jeg går også jevnlig til hudpleie både for lette behandlinger, men er også veldig glad i endymed- behandlingene. De strammer opp huden og for meg virker de også forebyggende. 

Instagram: @helenebruland

Hva er din signaturparfyme? 

–  Jeg har ikke en signaturduft. Jeg bytter ofte dufter, så jeg er vel fortsatt på jakt etter min signaturduft. Den jeg bruker nå er Springtime in a park fra Maison Margiela. 

Hva er ditt «holy grail»-produkt som alle burde skaffe seg? 

– Det er enzymatic peel maske fra ZO. Den bruker jeg et par ganger i uken. Huden føles også jevnere etter en runde med denne. Et annet tips er å sove med kokosolje i håret en gang i uken. Da våkner jeg opp med blankt og sunt hår. Best effekt får jeg hvis håret er litt fuktig når jeg tar i oljen. 

Instagram: @helenebruland

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende? 

– Jeg har ikke gjort så mye rart, men mye dumt. Som å ta en piercing i ansiktet da jeg var 13. Nå ser det bare ut som en stor pore og jeg tatt utallige behandlinger for å fjerne den. Haha – jeg skulle hørt på mamma. Jeg elsker også å teste ulike behandlinger, og har nok vært innom noen som både var unødvendig og tullete. 

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? 

– Jeg forholder meg ikke så mye til det mer. Det er vel noe som skjer når man blir eldre og får bedre selvtillit, men jeg har selvfølgelig kjent på det. Nå tenker jeg at dette er meg og gjør det beste ut av det. Fokuserer på det jeg er fornøyd med. Jeg tror det er viktig å tenke på hvem og hva man er rundt hvis man er svak for presset rundt skjønnhetsidealet. Jeg har selv måttet ta pause fra modellyrket da jeg slet med mat og kropp – det hjalp mye. Du må kjenne deg selv og dine grenser.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Modell og yogainstruktør Gitte Lill