gisella francisca

Mitt skjønnhetsunivers: Gisella Francisca

– Jeg er en som fremmer mote og skjønnhet, men som ser annerledes ut enn det europeiske skjønnhetsidealet.

Hva legger du i skjønnhet?

– På et personlig nivå er skjønnhet en måte å tenke på. Det kommer fra følelsen av å vite hvem du er og elske deg selv. Selv om du våkner opp og ikke føler deg så bra, så må du bare reise deg og empower deg selv. Se deg selv i speilet og si høyt det du liker best med deg selv.

– Men skjønnhet er også en industri som tjener på folks dårlige selvtillit. Den bygges på å fortelle oss at vi ikke er god nok som vi er. Det er den negative siden av bransjen.

Du har fem minutter foran speilet. Hva gjør du?

– Jeg finner en positiv tankegang og fokuserer på noe bra jeg kan gjøre eller hvor takknemlig jeg er for å leve et priviligert liv. Samtidig renser jeg huden, tilfører fuktighet og gjør mest ut av volumet i krøllene mine.

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Jeg endrer rutinene mine veldig ofte så jeg kan teste nye produkter og dele mine anmeldelser av dem. Men jeg har noen favoritter som stadig kommer tilbake. Lip treatment og rens fra Dermalogica, «Himalayan clay mask» fra The Body Shop, Kérastase «Creme magistrale leave in», Rudolph «Açaí Face oil» og Ole Henriksen «Banana eye Cream».

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest og hvorfor?

Av alle favorittene mine er det vanskelig å bare velge fem, men disse tror jeg vil fungere bra for alle: Chanel concealer, «Messier le big mascara» fra Lancome, Nuxe lip balm, contour palette fra Tom Ford, «Bronzer in Casino» fra Nars og «Bare Study Paint Pot» fra Mac Cosmetics.

Hva er dine beste tips for å holde huden fresh?

– Drikk vann! Fjern sminken og bruk solkrem. Toner gjør en forskjell, men om den inneholder acid som alle trendy AHA peeling toners, så husk at du bare skal bruke den om natten.

Hva er din signaturparfyme og hva liker du best med den?

– Jeg har brukt Jo Malone «Earl Grey & Cucumber» og «English Pear & Fresia» over hverandre i mange år. Nylig kjøpte jeg «Mogador by Keiko Mecheri» og jeg vil si at den er virkelig signaturduft-materiale.

Hva er ditt «holy grail»-produkt som alle burde skaffe seg?

– 217s brush fra Mac Cosmetics.

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseendet?

– Jeg tror det må være da jeg startet med helt ville farger i håret etter at jeg hadde hatt det naturlig i 30 år.

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal?

– For å være ærlig så er jeg en person som fremmer mote og skjønnhet, men som ser ut som det motsatte av det europeiske skjønnhetsidealet, og det er en revolusjon i seg selv. Ikke bare for meg selvfølgelig, men for alle som ikke er like priviligert som mange i denne bransjen.

– Å ha min posisjon med mulighet til å snakke åpent om dette er for meg et eksempel på individets kraft, mangfold og inkludering. Så mitt forhold til skjønnhet er å kunne vise verden at det ikke bare er greit å være seg selv: Det er den beste og mest verdifulle følelsen i livet.

Alle bilder: Gisella Francisca @gisellafrancisca

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Ceval Omar