Felicia Noelle Donkors skjønnhetsfavoritter

Felicia N. Donkor

Mitt skjønnhetsunivers: Felicia Noelle Donkor

– Jeg begynner å tro at det faktisk ikke finnes plass for meg og min hudfarge.

Journalist Felicia Noelle Donkor mener skjønnhet kommer innenfra. Likevel kjemper hun stadig mot et blendahvitt skjønnhetsunivers. Vi tok en prat med henne om hudpleierutiner, favorittprodukter og et skjønnhetsideal i endring – eller?

Hva legger du i skjønnhet?

– Skjønnhet for meg kommer innenfra.

Du har fem minutter foran speilet før du må løpe om morgenen. Hva gjør du?

– Jeg fyller inn brynene mine, tar på en god ansiktskrem som holder huden fresh ut dagen og pusser tennene. Resten av tiden går på å spise en kjapp frokost mens jeg løper for til bussen – samtidig.

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Jeg klarer ikke å leve uten «C-12 Pure Bright Serum» fra Dermalogica. Jeg har slitt med hyperpigmentering i flere år, og serumet hjelper å jevne ut hudtonen min. Til slutt går jeg over med «Balancing Mist» fra Glo Skin Beauty som får meg til å føle meg ubeskrivelig fresh.

Felicia Noelle Donkors skjønnhetsfavoritter
– Hyperpigmentering is real

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest og hvorfor? 

  • «Lancôme Miracle Air De Teint Foundation»: Etter å ha lett høyt og lavt etter en foundation som ikke bare passer min hudtype, men også min hudtone, har jeg vært i et langt forhold med denne fra Lancôme i flere år.
  • «MAC Power Blush Fever»: Denne blushen har jeg kjøpt siden jeg var 16 år gammel. Den er et must i min sminkepung, og gir en glødende look.
  • «NYX Matte Finish Setting Spray»: For å gjøre en look fullstendig komplett, sprayer jeg en liten dose med denne for å gi huden en matt og fin finish.
  • «Anastasia Beverly Hills Glow Kit»: Jeg har fått en usunn avhengighet av highlighters, og har endelig lært meg hvordan jeg påfører det uten å se merkelig ut. Jeg liker best å ha en liten dose med highlighter når jeg har kun på meg mineralpudder fra Jane Irendale, concealer fra LA Girl og spenstige bryn. Da føler jeg meg litt freshere.
  • «Glo Skin Beauty Suede Matte Crayon»: Som en evig leppestiftentusiast, ble jeg overlykkelig da jeg først fant denne. Den er utrolig lett å påføre, nydelig konsistens og «flasser» ikke av som de fleste matte leppestiftene gjør.

Hva er dine beste tips for å holde huden ung og fresh?

– Drikk bøttevis med vann, vær dedikert til hudpleierutinene dine, stress mindre og bruk solkrem. Dette er et nødvendig tips til melaninrike jenter som har fått høre i årevis at konsekvensene er mindre sammenlignet med andre. Det stemmer ikke. Husk å legg på en god solkrem før man går ut i solen. Hyperpigmentering is real.

Felicia Noelle Donkors skjønnhetsfavoritter
To favoritter fra Felicia

Hva er din signaturparfyme og hva liker du med den?

– Jeg vakler fortsatt mellom «Good Girl» fra Carolina Herrera og «Santal du Pacifique» fra Perris Monte Carlo. Den førstnevnte har en lett og sommerlig lukt mens den andre er litt mer tyngre og unik i lukten. Begge passer meg på hver sin måte.

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?

– Sunny Isle «Extra Dark Jamacian Castor Oil» er noe som burde finnes i enhver skjønnhetsentusiast sitt hjem. Jeg bruker oljen til håret mitt, til brynene mine og til vippene. Jeg er ganske sikker på at jeg har sju tomme flasker liggende hjemme.

Felicia Noelle Donkors skjønnhetsfavoritter
Glow-kit fra Anastasia Beverly Hills, blush fra Mac og foundation fra Lancôme

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Under sminke på en fotoshoot ble makeupartisten for ivrig med en bronzer som i utgangspunktet var for lys for meg. Åtte timer senere så jeg meg tilfeldigvis i speilet, og kjente at tårene presset på. Jeg så ut som et spøkelse under hele shooten. Ikke nok med det: Pressebildene som ble lansert rundt hele landet bestod av en tilsynelatende grå Felicia. Det stikker litt enda.

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal?

– Tenk at jeg fortsatt, i 2018, irriterer meg grønn over at det fortsatt mangler mangfold? Jeg begynner å tro at det faktisk ikke finnes plass for meg og min hudfarge. Vi kan gjerne skryte og si at vi har kommet en lang vei, men hvor langt har vi egentlig kommet? Det eneste jeg kan gjøre, er å ta saken i mine egne hender. Kjempe foran i køen og danne min egen definisjon på hva dagens skjønnhetsideal burde bestå av. Og etter min mening er det flere forsider med melaninrike og andre ikke etnisk-norske kvinner, mer eksponering til fantastiske ikke etnisk-norske kvinner med utrolige plattformer, og at man faktisk anerkjenner at man trenger mer mangfold i denne bransjen. Om jeg klarer å gjøre det, så bidrar jeg til en ekstremt viktig forandring i et blendahvitt skjønnhetsunivers.

Les også: Unisex-produkter i skjønnhetsbransjen – mer enn en hype?