Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde: Emma Ellingsen privat

Mitt skjønnhetsunivers: Emma Ellingsen

– Jeg tenker ikke at jeg må følge en type fasit på hva som er fint. Så lenge jeg selv føler meg bra og pen er jeg fornøyd.

Emma Ellingsen er influencer, modell og lanserer i disse dager også sitt eget sminkemerke.

Her forteller hun Melk & Honning om sine hudpleierutiner, favorittprodukter og sitt forhold til dagens skjønnhetsideal.

Les også: Fire norske influencere om deres hudpleiefavoritter denne høsten

– Jeg har en greie for 90-tallet

Fortell litt om deg selv.

– Jeg er en vanlig jente på 19 år, og gjør mye av det samme som andre 19-åringer. Men jeg er nok over gjennomsnittet interessert i klær, sminke og fotografi. Jeg synes det er gøy å fikse meg opp så jeg føler meg bra og pen. Mye av tiden min går også med til å henge med venner eller å se film. Jeg har en greie for 90-tallet, både når det kommer til mote, sminke og filmer fra den tidsepoken. 

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Jeg har egentlig ikke noen fast skincare-rutine ennå. Jeg tar av sminken før jeg legger meg, men er ikke låst til noe merke. Jeg bruker det jeg har. Så bruker jeg en fuktighetskrem. Men jeg har lyst til å komme litt mer inn i skincare egentlig, for å finne produkter som passer bra til min unge hud. 

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest – og hvorfor?

1. Jeg må jo si mine egne paletter: De er de eneste øyenskyggene jeg bruker. Jeg bruker også de mørkeste fargene som eyeliner.  

Les også
Min sommer: Michael Ray VC Angeles

2. Maybelline Instant Anti Age Eraser Concealer fordi den har god dekkevne og holder hele dagen. Jeg har brukt den i flere år.

3. Korres lip liner i fargen Natural Light: Den kjøper jeg om og om igjen. Jeg er obsessed med den fargen! 

4. Maybelline Lash Sensational Mascara: Bruker jeg vippetang først så holder den hele dagen. 

5. Dior Backstage Glow Face Palette: En ny favoritt contour palette som gir fin farge og sitter godt på huden.  

Foto via Instagram/ @emmaellingsenn

– Jeg digger fargerike øyenskygge-looks

Hva er ditt «holy grail» produkt som ALLE burde skaffe seg?

– Akkurat nå er det jo palettene mine selvsagt. Veldig fine å ha som staples i sminkesamlingen, fordi de gir et bredt spekter og utvalg av øyenskygger.

Fortell litt om ditt nye sminkemerke. Hvordan skiller det seg fra andre ting på markedet?

– Jeg digger selvfølgelig mine egne produkter. Mest fordi jeg har laget de akkurat slik jeg ser for meg at de perfekte øyenskyggepalettene skal være. Hver eneste farge er nøye gjennomtenkt og testet for å finne den perfekte fargen, og også farger som lett lar seg kombinere sammen til å skape ulike looks. Jeg ville lage den perfekte beige paletten som inneholder alle fargene du trenger i én. Her er alt fra varme, rustrøde toner til beige på en skala fra lys til mørk brun for å skape smokey eyes. Det var viktig for meg at fargene var skikkelig pigmenterte og at skyggene sitter godt på gjennom en hel dag og utover kvelden uten å falme eller smuldre.

– I tillegg har vi jobbet med en illustratør jeg ble oppmerksom på via Instagram. Han har tegnet bildet som er av meg på begge coverene. Jeg syns det er så gøy å kunne inspirere de som kjøper palettene med looken på coveret. Kanskje de får lyst til å gjenskape denne hjemme selv på badet Særlig Color Crush, den fargerike paletten, oppfordrer til å være kreativ og leke seg med ulike looks. Jeg DIGGER fargerike øyenskygge-looks og håper palettene får folk til å tørre å være kreative og være seg selv helt ut!  

Les også
11 danske moteprofiler du bør følge på Instagram

Hva er din signaturparfyme?

– Roberto Cavalli – Eau de Parfum. Den har jeg brukt i mange år. 

– Jeg føler helt ærlig ikke på press når det kommer til skjønnhetsidealer

Mange er redde for å bli rynkete – hva gjør du for å holde deg ung og fresh?

– Jeg må være ærlig å si at jeg ikke gjør noen ting, haha! Det kan jeg begynne å tenke på når jeg blir litt eldre. Som 19-åring er ikke rynker noen bekymring i det hele tatt. Enkelt og greit så bruker jeg fuktighetskrem og prøver å drikke masse vann, men det er ikke alltid jeg er like flink på det heller.

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Det må være brynene mine, de har vært gjennom veldig mye. Tynne bryn, tykke bryn – jeg har hatt mange ulike fasonger. Noen har ikke sett særlig bra ut. Men er veldig fornøyd med de jeg har landet på nå. 

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? Hva frustrerer du deg over med tanke på disse tingene, og hva har vært den største kampen du har måttet ta med deg selv? Har det forandret seg i løpet av årene?

– Jeg blir ikke så påvirket av at jeg må ha den kroppen eller de brynene eller noe sånn. Jeg har alltid vært veldig sikker på meg selv og hva jeg velger å gjøre for å føle meg bra. Og se bra ut på den måten jeg selv mener er fint. Jeg føler helt ærlig ikke på press når det kommer til skjønnhetsidealer. Jeg finner det fine med meg selv og fremhever det. Jeg synes jo at andre er fine og blir inspirert av dem. Mine idealer er også 90-tallets idealer og ikke bare de som er nå. Jeg tenker ikke at jeg må følge en type fasit på hva som er fint. Så lenge jeg selv føler meg bra og pen er jeg fornøyd. Det handler ikke om å tilfredsstille noen andre enn meg selv.

Les også
Ekspertenes beste tips til hudpleie etter sommerferien

Les også: 41 skjønnhetsnyheter vi har testet – og kan gå god for

Siste saker

Mest lest nå
Les mer