Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Mitt skjønnhetsunivers: Camila Torres

 – Det er mange forventninger til både gutter og jenter om hvordan vi burde se ut i dagens samfunn som er uoppnåelige og destruktive.

Camila Torres (27) er fra Columbia men bor i Oslo. Hun blogger på Gambitsky.com om sminke, hudpleie og mote. Vi har tatt en prat med henne om hvordan hun forholder seg til dagens skjønnhetsideal og hvilke produkter hun bruker for å føle seg litt skjønnere.

Q&A:

Hva legger du i skjønnhet?
– For meg kan skjønnhet forklares med ett ord og det er personlighet! Har man en herlig personlighet og god energi, så er personen etter min mening veldig vakker fra innsiden og ut.

Du har fem minutter foran speilet før du må løpe om morgenen. Hva gjør du?
– Jeg kan faktisk få til en helt sminke på 5 minutter. Men om det er skikkelig stress så hadde jeg vasket ansiktet med en skånsom ansiktsrens, påføre en god ansiktskrem og øyekrem. Kanskje litt solpudder for å få litt liv i ansiktet.

Advance Génifique Sensistive Serum fra Lancome – Fabulous Face Cleanser fra Aesop – Dreamskin Advanced fra Dior – Blue Therapy Eye Opening Serum fra Biotherm. Foto: Privat/produsentene

Hvilke produkter inngår i din hudpleie-rutine?
– Mine favoritter for øyeblikket er:

  • Fabulous Face Cleanser fra Aesop
  • Advance Génifique Sensitive Serum fra Lancome
  • Blue Therapy Eye Opening Serum fra Biotherm
  • Dreamskin Advanced fra Dior

Hvilke fem sminkeprodukter digger du mest og hvorfor?

  • Grandiose Liner fra Lancome: Utrolig lett og påføre og man får den perfekte cateye-look
  • Maybelline Master Chrome: Veldig god highlighter som ser naturlig ut på huden
  • Sun trio Bronzer fra Guerlain: Det beste solpudderet jeg har. Man har tre ulike farger man kan blande for det perfekte solkyssede looken
  • Maybelline Fit Me Matte & Poreless foundation: Legger seg på huden veldig fint uten at man behøver å ta på masse pudder etterpå.
  • Matte Shaker fra Lancome i fargen Kiss Me Cherie: Kanskje det beste leppeproduktet som ikke tørker ut leppene, men samtidig gir perfekte matte røde lepper.

Master Chrome Highligher fra Maybelline – Matte Shaker fra Lancome i fargen Kiss Me Cherie – Grandiose Liner fra Lancome – Sun Trio Bronzer fra Guerlain. Foto: Privat/produsentene.

Hva er dine beste tips for å holde huden ung og fresh?
– Det høres kanskje klisje ut… Gode hudpleieprodukter er utrolig viktig. Jo tidligere du tar vare på huden din jo bedre.

Hva er din signaturparfyme og hva liker du med den?
– Ouff vanskelig spørsmål, jeg ELSKER parfymer. Jeg er besatt av gode dufter. Men for tiden må det nok være Bal D´afrique fra Byredo. Den har en veldig subtil og eksotisk lukt som passer både jenter og gutter.

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?
– Det må være lavender relaxing Body oil fra Weleda. Veldig skånsom mot huden samt lukten av lavendel som hjelper med å slappe av etter en god dusj på kvelden.

Reacting Body Oil fra Weleda –  Bal D´afrique fra Byredo. Foto: Privat/produsentene

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?
– Jeg har faktisk ikke gjort så mye rart med utseende mitt. På grunn av min kultur og oppvekst i Colombia fikk jeg ikke sminke meg eller gjøre noe ekstremt med utseende mitt fram til jeg var 20 år. Det er jeg ganske takknemlig for! (Ingen pinlige tenårings-bilder, haha)

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? Hva er den største kampen du har måtte ta med deg selv? Har det forandret seg med alderen?
– Jeg forholder meg ikke til det i det hele tatt. Det er mange forventninger til både gutter og jenter om hvordan vi burde se ut i dagens samfunn som er uoppnåelige og destruktive; derfor synes jeg det er ekstremt viktig å omringe seg av gpde mennesker som vil deg vel og som aksepterer deg for den du er.

– Vi blir matet med hvordan vi «burde» være og se ut på sosiale medier og andre steder, men det er viktig å vite at vi har makten til å velge hva vi blir inspirert av, og dermed kan vi velge bort eller ikke følge det vi kjenner som destruktiv for vår velvære.

– Mitt utseende har blitt kritisert og mobbet av mennesker som ikke har villet meg noe bra, som dessverre har påvirket meg for mye. Men med alderen har jeg lært med å akseptere utseende mitt og sakte men sikkert lært meg og elske meg selv inn og ut.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Camilla Pihl

Siste saker

Mest lest nå
Les mer