Møt den svenske modellen Cajsa Wessberg i Mitt skjønnhetsunivers

Mitt skjønnhetsunivers: Cajsa Wessberg

– Ikke engang jeg kan leve opp til et bilde av meg selv.

Den svenske modellen og beauty-rebellen Cajsa Wessberg er aktuell med samarbeidskolleksjon med Bik Bok. Vi tok en prat med henne om hudpleierutiner, favorittprodukter og det vanskelige skjønnhetsidealet.

Hva legger du i skjønnhet?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg mener det finnes ulike typer skjønnhet, og at det er mer interessant og spennende å se på noen som ikke bare er ‘klassisk pene’, men som har noe annerledes og personlig ved sitt utseende. Det kan være en glippe mellom tennene eller fregner over hele kroppen – eller et rart smil. Jeg elsker rare smil! Det fineste jeg vet er ‘cat eye syndrom’ som er når pupillen flyter ut litt i øyet. Google det! Det er så fint.

https://www.instagram.com/p/BsTWf3XgCKm/

Du har fem minutter foran speilet før du må løpe – hva gjør du?

– Fem minutter holder i massevis for meg som ikke har noe hår å fikse. Jeg bøyer vippene, fyller inn brynene litt og børster de opp med en brynsgele. Legger litt concealer under øynene og på røde prikker. Og litt highlighter i øyenkroken og på kinnbeina. Klar!

View this post on Instagram

Robe mood

A post shared by Cajsa Wessberg (@cajsawessberg) on

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Oj, det er mange! Jeg elsker hudpleie! I det siste har huden min vært urolig og jeg har fått en del urenheter på grunn av en nytt prevensjonsmiddel. Derfor har jeg satses på produkter som roer ned huden og gir masse fukt – og det har faktisk fungert! Slik gjør jeg: Renser ansiktet med Cleansing gel oil fra Cremorlab, Aloe vera skin toner fra Benton, Mineral treatment essence fra Cremorlab, Snail bee high content essence fra Benton, Shadow-off eye cream fra Cremorlab, Pure serum fra Cliniccare og om det er sol Dermo corrective cream med SPF 50+ fra Cliniccare.

Hvilke fem makeup-produkter liker du best og hvorfor?

Living luminizer fra rms beauty – den gir en naturlig fin glow, Un cover fra rms beauty – naturlig concealer som er perfekt på nesen og større områder, All nighter concealer fra Urban Decay – perfekt på urenheter og røde prikker – dekker helt og sitter hele dagen, Boy brow fra Glossier – superbra brynsgele – jeg bruker den brune når jeg vil ha litt ekstra mye bryn, og Groundworks fra Mac – superfin naturlig øyenskygge.

Artikkelen fortsetter under annonsen
https://www.instagram.com/p/BugWnp8AAak/

Hva er dine beste tips for å holde huden ung og frisk?

– Det samme som får kroppen til å føle seg bra, det vil si vegansk kost, søvn, ikke for mye alkohol og SPF på solfylte dager. Egentlig så burde man vel ikke stresse så mye heller, men det er vanskelig å unngå i vårt prestasjons-samfunn.

Hva er din signaturduft og hva er det du liker med den?

Mojave ghost fra Byredo. Den føles som meg og smelter inn i huden. Den føles personlig, men ikke for crazy, og har ikke for mye identitet i seg. Jeg vil ikke ha en duft som sier ‘jeg er søt’ eller ‘jeg er mystisk’. Jeg vil bare være meg.

View this post on Instagram

With #prada on my mind

A post shared by Cajsa Wessberg (@cajsawessberg) on

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde ha?

– Vippetangen fra Shiseido. Den er SÅ BRA!

Hva er der rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Det må være når jeg barberte av meg alt håret. Det er nesten fem år siden nå, så old news, men akkurat da føltes det rart og skummelt.

Hvordan forholdet du deg til dagens skjønnhetsideal?

– Jeg synes mange idealer er urimelige. Ikke engang jeg kan leve opp til et bilde av meg. For bildet er tatt fra en spesiell vinkel i et spesielt lys. Kanskje holder jeg inn magen, og huden er retusjert til perfeksjon. Det er vanskelig å ikke bli påvirket av alle bilder rundt oss; reklame og Instagram. Jeg er jo en av dem som på en måte opprettholder idealer, men samtidig føler jeg at det er feil når jeg ser sånne bilder.

https://www.instagram.com/p/BttAsN2g7LE/

Alle bilder via @cajsawessberg / Instagram.