Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Privat

Mitt skjønnhetsunivers: Alexandra Alejandro

– Jeg er så glad for å se at den nye generasjonen kjemper mot den gammeldagse tankegangen at det skal være et «skjønnhetsideal».

Hvem er du?

– Jeg heter Alexandra Alejandro, er meksikansk/amerikansk og flyttet til Norge fra Los Angeles da jeg var fem år. Nå er jeg er snart 39 år, er gift med en mann fra Puerto Rico og sammen bor vi i Oslo og har en sønn på to år.

– Jeg har også en usedvanlig stor obsession med hudpleie og sminke, sier Alexandra Alejandro til Melk & Honning.

Hva betyr skjønnhet for deg?

– Skjønnhet for meg betyr mye. Det er egentid, selvtillit, velvære, kreativitet og mer. Det har vært en måte for meg å skape tid til meg selv og på grunn av av min voksende interesse gitt meg en frihet og selvtillit til å utforske en kreativ side jeg ikke helt visste at jeg hadde.

Mitt skjønnhetsunivers: Alexandra Alejandro
Alexandra forteller at hun har en usedvanlig stor obsession med hudpleie og sminke. Foto: Privat

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– Jeg er en «skincare maximalist», så jeg bruker minimum mellom fem til åtte produkter per rutine. Siden jeg er så heldig å få prøve en del produkter, så bytter jeg ut produktene ganske regelmessig. Men dette er det jeg bruker nå og har brukt en stund. Jeg vil presisere at dette er en rutine som funker for meg og min hud. Det er viktig å huske at hudpleie ikke er one size fits all. Det som funker for en funker kanskje ikke for alle. 

– Alle produktene i min personlige rutine har hovedfokus på å berolige og gi fukt. Jeg har veldig sensitiv hud, men selv om jeg prøver mye så vet jeg hva slags ingredienser som funker for min hudtype og hva jeg burde unngå. 

 • Rens:
  • Morgen: Cleanser fra Honey
  • Kveld: Rudolph Care Nourishing Cleanser & Priori Gentle Cleanser (double cleanse for life).
 • Toner:
  • Morgen: Elishacoy Gyeol-Biome Mist
  • Kveld: Elishacoy Gyeol-Biome Mist & EqualRXN Mushroom B5 Toning Cocktail
 • Serum:
  • Morgen: Honey Hydra Serum & Westman Atelier Skin Activator
  • Kveld: Honey Hydra Serum & Augustinus Bader Retinol Serum eller Priori Recovery Serum
 • Øyekrem eller serum:
  • Morgen og kveld: Priori Eye Serum.
 • Olje:
  • Kveld: Nuxe Bio Rice Oil Extract Ultimate Night Recovery Oil eller Rudolph Care Acai Facial Oil.
 • Fuktighetskrem:
  • Morgen: Honey Every Day Face Cream eller Elemis Rose Marine Cream
  • Kveld: La Roche Posay Cicaplast Baume B5 eller Priori R-Spinasome The Ultimate Night Cream.
Mitt skjønnhetsunivers: Alexandra Alejandro
Her er noen av produktene som er en del av Alexandra sin hudpleierutine. Foto: Privat

Hvilke tre sminkeprodukter liker du best – og hvorfor?

– Jeg ELSKER en skin tint. Det er mange utrolig gode på markedet nå, men mine favoritter er vel Westman Atelier Complexion Drops, Estée Lauder Double Wear Sheer Long-Wear Makeup og Chanel Les Beiges Water-Fresh Complexion Touch. Summer Fridays Sheer Skin Tint er en jeg bruker ofte, men den får man ikke tak i i Norge. Jeg vil ha en jevn hudtone, men fortsatt se det som gjør ansiktet mitt mer interessant som føflekker, fregner, etc.

– Jeg vet ikke om jeg kan leve uten krembronzer. De er så lette å bruke, kan se supernaturlig ut eller bygges opp og kan brukes over hele ansiktet. Man kan bruke fingrene, så man trenger ikke sminkebørste. Pluss krembronzere er som regel ganske «glowy», så det kan gi en highlighter-effekt!

– Noen av mine go-tos er Westman Atelier Contour Sticks, Jane Iredale Bronzer Sticks og ELF Putty Bronzer.

– Lip gloss/Lip balm. Kan absolutt ikke leve uten fuktighetsgivende leppeprodukter. Jeg har minimum fire til syv leppeprodukter på meg ALLTID. Så bare kom til meg hvis du har glemt din hjemme haha! Akkurat nå er Elizabeth Arden Eight Hour Cream, MAC Lip Glass (også sykt fin som highlighter), Fenty Gloss Bomb Heat i fargen Fussy (men alle fargene er fine), Summer Fridays Lip Butter Balm i Vanilla Beige og Victoria Beckham Posh Gloss i Poolside alltid med meg.

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?

– Ouff, det er vanskelig! Det er så mye bra ute nå…

– La Roche Posay Cicaplast Baume B5+. Denne fikser alt.

Hva er din signaturparfyme?

– Nå er det to forskjellige som jeg bytter mellom. Sisley L’Hubert og Ormaie Le Passant. To helt forskjellige grønne dufter. L’Hubert er lett og frisk og minner om sommerregn. Le Passant er mer kremete og sensuell. 

Mitt skjønnhetsunivers: Alexandra Alejandro
Sisley L’Hubert og Ormaie Le Passant er Alexandra sine signaturparfymer. Foto: Privat

Hva er ditt beste skjønnhetstips?

– Det er kanskje ikke det mest spennende, men BRUK SOLKREM!! Finn en du liker, mineral eller kjemisk, det spiller ingen rolle – fordi hvis du liker den så vil du bruke den.

– Jeg absolutt elsker Rudolph Care Sun Face SPF 50, Evy Technologies Daily Defense Mousee SPF 50, Ultra Violette Screen Queen SPF 50, Jane Iredale PowderMe SPF 30 og alle La Roche Posay har å tilby.

Mitt skjønnhetsunivers: Alexandra Alejandro
Alexandra sitt beste skjønnhetstips er å bruke solkrem. Her ser du noen av hennes favoritter. Foto: Privat

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– Klippet av meg alt håret fordi jeg ville ha samme frisyre som Robin. Frisøren kunne ikke overbevise meg om at mitt hår ikke ville se ut som hennes. Men jeg måtte ta det et steg lengre og bad om «frosted tips»…. á la Boy Bands. Vi må alle gjennom utforskningsfasen, ikke sant?

– Jeg har også en tatovering som var feilstavet i ca én måned før jeg oppdaget det, forteller Alexandra Alejandro.

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal?

– Nå som jeg raskt nærmer meg 40 så er det lettere og lettere å gi slipp på «skjønnhetsideal». Ikke misforstå meg, idealet fra min ungdom på 90- og 2000-tallet kryper fortsatt inn noen ganger, men jeg er flinkere til å roe meg ned og minne meg selv på at jeg fortjener å bli verdsatt, at jeg verdsetter meg selv og at jeg fortjener og har en plass her.

– Det er veldig befriende å akseptere at ikke alle må like meg eller finne meg attraktiv. Jeg synes jeg er vakker. Og det holder. Jeg er så glad for å se at den nye generasjonen kjemper mot den gammeldagse tankegangen at det skal være et «skjønnhetsideal» og skaper rom for alles personlige og unike tolkning av «skjønnhet».

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Tim Kristian

Siste saker

Mest lest nå
Les mer