Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Mitt skjønnhetsunivers med Alexandra Marie Høye
Foto: Instagram/ @aleksandramarie

Mitt skjønnhetsunivers: Aleksandra Marie Høye

– Det er viktig å huske på at skjønnhet er relativt.

Hvem er du? 

– Jeg heter Aleksandra Marie Høye og studerer til vanlig bygg og miljø ved NTNU i Trondheim. For tiden bor jeg i Cape Town, hvor jeg er på utveksling for semesteret. Ved siden av studiene lager jeg innhold på TikTok, både på egen profil og for prosjektet Jenter og teknologi

Hva betyr skjønnhet for deg?

– Skjønnhet for meg handler om å utmerke det som skiller deg fra alle andre. Jeg mener at alle mennesker har noe unikt ved sitt utseende, og det fineste jeg vet om er når man velger å fremheve nettopp det. 

Aleksandra Marie synes alle skal fremheve det som er unikt ved seg. Foto: Instagram/ @aleksandramarie

Hvilke produkter inngår i din hudpleierutine?

– På morgenen er jeg avhengig av at enhver rutine går raskt, slik at jeg kommer meg fort ut døra. Jeg har en tendens til å våkne opp litt puffy i ansiktet, så derfor pleier jeg å starte dagen med å skylle ansiktet i iskaldt vann og rense huden med Ultrabland fra Lush. Deretter går jeg inn med Biotherm Cera Repair Barrier Cream, 50+ ansiktssolkrem fra Bondi Sands og Honey Trap leppebalsam fra Lush. 

– På kvelden har jeg ofte bedre tid, så da liker jeg en mer kompleks rutine. Jeg starter med å fjerne sminken med en tilpasset mikrofiberklut og renser deretter huden med Cosmica sin Renewing Daily Cleanser. Etter rens går jeg inn med Cosmica Renewing Face Oil, etterfulgt av Origins Drink Up Intensive fuktighetskrem som jeg mikser med noen dråper av H2O Tan Drops Face fra James Read.  

Les også
5 apper som kommer godt med i hverdagen

– Opptil to ganger i uken skrubber jeg ansiktet med Formula 10.0.6 sin It’s The Buzz Skin-Smoothing Facial Polish, gjerne etterfulgt av en hvilken som helst sheet-mask. 

Aleksandra Marie Høye beskriver hudpleierutinen sin. Foto: Instagram/ @aleksandramarie

Hvilke tre sminkeprodukter liker du best – og hvorfor?

– Makeup Mekka sitt Face Cream Contour Palette. Dette konturpalettet er rimelig, men det går på ingen måte utover kvaliteten. Produktet er kremet, enkelt å jobbe med og kan bygges opp eller ned i dekkevne. Et hack er å påføre et par dråper med ansiktsolje i konturfargen før man påfører produktet. Dette gir en naturlig og glødende bronzed finish! 

– Rare Beauty sin kremblush i fargen joy. Dette er det mest pigmenterte produktet jeg noen gang har vært borti. Med bittelitt av dette produktet i kinnene, så får du med en gang en solkysset og frisk look.

Glow Bronzer Poudre Lumiere fra Artdeco. Dette er en superfin highlighter som gir deg en naturlig glød uten for mye shimmer. Den er like fin på kinnbeina som på kragebein og øyelokk. 

Hva er ditt «holy grail»-produkt som ALLE burde skaffe seg?

– Jeg er en smule avhengig av James Read sine H2O Tan Drops Face. Selvbruningsdråper er et genialt konsept i seg selv, hvor du enkelt kan tilpasse mengde dråper ut ifra hvor dyp brunfarge du ønsker, og disse gir en fin og naturlig farge.

– Jeg har testet ut mange selvbruningsprodukter til ansikt, men vender alltid tilbake til denne favoritten!

Selvbruningsdråper er Aleksandra Marie sitt «holy grail»-produkt. Foto: Instagram/ @aleksandramarie

Hva er din signaturparfyme?

– Jeg har i en lang periode brukt parfymen Libre fra Yves Saint Laurent, som har en varm og feminin lukt. Den er riktignok litt tung, så nå når det går mot sommer her i Sør-Afrika, er jeg på utkikk etter en lettere og noe friskere duft!

Hva er ditt beste skjønnhetstips? 

– Prioriter å få nok søvn! Ikke bare gjør det stor forskjell på humør og produktivitet, det gjør også underverker for huden og tilfører en fin glød. 

Les også
Så mye ville det kostet å leie disse leilighetene fra kjente tv-serier i 2022

Hva er det rareste du har gjort når det kommer til utseende?

– For noen uker siden ble jeg litt rastløs en kveld og følte behov for forandring. Jeg bestemte meg derfor for å tegne på fregner med permanent øyenbrynsfarge. Dette ble ikke helt vellykket da de, i utgangspunktet små fregnene jeg tegnet på, utvidet seg betraktelig på huden. Jeg endte opp med å se ut som en karakter tatt ut fra julemusikalen Putti Plutti Pott.

– Jeg postet en sminkevideo på TikTok med fregnene, og fikk mange splittede tilbakemeldinger, haha. 

Aleksandra Marie Høye sitt beste skjønnhetstips er å få nok søvn. Foto: Instagram/ @aleksandramarie

Hvordan forholder du deg til dagens skjønnhetsideal? 

– Jeg synes det er viktig å huske på at skjønnhet er relativt. Alle har ulike oppfatninger av hva som er vakkert, noe som kommer ekstra tydelig frem når man bor i utlandet.

– Skjønnhetsidealet i Sør-Afrika er et helt annet enn skjønnhetsidealet jeg kjenner til hjemme i Norge. I tillegg endres også ditt eget syn på hva som er vakkert, hele tiden. Noe du misliker ved deg selv nå, kan du ende opp med å elske om noen år. Ti år gamle Aleksandra hadde for eksempel aldri trodd at hun en dag kom til å like sine fyldige lepper og den fregnete huden.

– Derfor er det viktig å være avslappet og tilfreds med eget utseende, og å ikke jage etter et satt skjønnhetsideal. 

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Nana Asamoah

Siste saker

Mest lest nå
Les mer