Michelle Obama valgte norske Peter Dundas på scenen i Oslo

Michelle Obama valgte norsk design i Oslo

En av Norges mest anerkjente og suksessfulle designere

Michele Obama er aktuell med boken Min historie (Becoming), og turnerer for tiden med samtaleserien Becoming: An Intimate Conversation with Michelle Obama. Torsdag gjester hun Oslo og Oslo Spektrum, og valgte for anledningen å stille i norsk design.

Michelle Obama er kledd i en sort drakt signert den norske designeren Peter Dundas på scenen i Oslo Spektrum torsdag.

«Takk for at du valgte Oslo, min hjemby»

Dundas har selv delt bildet av den tidligere førstedamen iført hans design på Instagram. I caption til bildet skriver han:

«Det gleder meg å se Michelle Obama i Dundas i kveld. Takk for at du valgte Oslo, min hjemby, for å bruke vår spesiallagde smaragd panter-smoking. Det gjorde dagen min. Uken min!»

https://www.instagram.com/p/BwIKZ9dnt74/

Svensk og dansk design

Da Michelle Obama gjestet Stockholm og København tidligere denne uka valgte hun henholdsvis svensk og dansk design. Det skal ha vært stylisten hennes, Meredith Koop, som skal ha hatt et ønske om å jobbe med lokale merker i landene den tidligere førstedamen nå turnerer i som et ledd i den andre delen av hennes europeiske bokturné.

I København var Michelle Obama kledd i en rosa dress signert den danske designeren Stine Goya.

Den var inspirert av dressen Stine Goya designet for luksusnettbutikken Net-a-porter i fjor – og som fortsatt er i salg.

– For oss representerer Michelle alt vi streber etter å representere gjennom våre kolleksjoner – styrke, intelligens, frihet og selvtillit. Hennes rolle som aktivist, mor, skribent viser de mange falsettene av den kvinnelige ånden, og vi er stolte over å ha blitt valgt ut til å jobbe med henne for hennes europeiske/skandinaviske turné, sa Stine Goya.

I Stockholm onsdag bar Michelle Obama en spesiallaget dress signert det svenske motehuset Acne Studios.

Den var i sommergrønn jomfru-ull inspirert av en av det svenske motehusets looks fra FW19-kolleksjonen.

Åpnet butikk i Los Angeles

I fjor åpnet Peter Dundas sin første pop up-butikk i Melrose, Los Angeles sammen med partneren Evangelo Bousis.

Oslo-fødte Dundas er en av Norges mest anerkjente og suksessfulle designere. Han er utdannet ved Parsons School of Design, og har vært sjefsdesigner for ledende luksusmerker som Emilio Pucci og Roberto Cavalli før han startet sitt eget selvtitulerte merke.

Hovedbilde: Skjermdump via @peter_dundas / Instagram og Getty Images.

Les også: Motehuskabalen: De viktigste trekkene så langt