Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Melk & Honnings guide til romjul i Oslo
Fra Love Actually.

M&Hs romjulsguide til Oslo

Rastløs etter late dager med julemat og slaraffenliv?

25. desember

Martinimesse og cocktailfest på Peloton

Peloton driver til vanlig med sykkelverksted, kafé, bar og pizzaristorante. Men andre juledag inviterer det trivelige stedet på hjørnet av Torggata til Martinimesse og cocktailfest. Her blir det martini, negroni, andre italienske aperitivi og gode, gamle eggnog, snacks å moffse på med tv-serien Mad Men på skjermen, lett jazza musikk i høytalerne og sløyfe på bartenderne. Det oppfordres til å pynte seg – men ikke et must. Les mer her.

25 – 31. desember

Jaeger og Subjekt presenterer: Romjulsfestivalen

Tradisjon tro inviterer utestedet Jaeger i Oslo sentrum og Subjekt til Romjulsfestivalen, hver dag hele romjulen. Her blir det boogienetter, skranglejul, romjulsrave og mye mer og topp stemning. Som de selv sier: På tide å danse bort ribbefettet. «Sjekk ut hele programmet her.

26. desember

Alene Hjemme på Vega Kino

Et av hovedstadens nyeste tilskudd på kinofronten, Vega Kino i Hausmanssgate, byr på romsjulsmagi med den udødelige klassikeren Alene Hjemme på lerretet. Det er bare ett år siden sist, men jaggu har man savnet Kevin McCallister og alle hans elleville påfunn for å redde hjemmet sitt fra altfor smådumme tyver.

28. desember

Deathcrush på Last Train

Er det like før all julemusikken tyter ut av ørene dine, gjør du lurt i å stikke på Last Train i Universitetsgata. Her disker Deathcrush opp med støyrock ispedd metalriff og pop – eller noe sånt. Tidligere i år ga bandet ut sitt første album, Megazone. Er du heldig får du servert en heftig og tung cover av Backstreet Boys I want it that way. Sånt kan det bli allsang av, eller ikke. Les mer her.

Les også
Line of Oslo har åpnet ny butikk på Aker Brygge
28 og 31. desember

Lazarus av David Bowie + Enda Walsh på Det Norske Teatret

En av David Bowies siste gaver til fansen.

Samtidig som den ikoniske musikeren jobbet med avskjedsalbumet sitt Blackstar mens han hadde kreft, skrev han sammen med Enda Walsh musikalen Lazarus. Den hadde premiere i New York kort tid før popikonet gikk bort. Den er basert på filmen The man who fell to earth, der Bowie selv spilte hoverollen i 1976. Her får vi høre 18 av de fineste låtene hans.

«Thomas Newton, en utenomjordisk karakter, er sent til jorden for å lete etter vann til den uttørkede plantene han kommer fra. I møte med et umenneskelige blant de jordiske, knekker han sammen. 40 år senere er han fremdeles på jorden, dømt til evig liv og forsøker å drukne spøkelsene fra fortiden i gin. Dette lykkes han ikke med, og mens han lengter etter forløsning, veskler han mellom virkeligheten og sinnsforvirring», skriver Det Norske Teatret. Les mer her.

Utvalgte datoer i romjulen

Jul på Frogner Kino

Nyrenoverte, ærverdige Frogner Kino i hjertet av Vestkanten byr på skikkelig romjulsstemning med flere filmperler på programmet. Her får du alt fra gamle klassikere som White Christmas fra 1954 med julekongen Bing Crosby og crooningdronningen Rosemary Clooney, til Love Actually, årets nykommer Last Christmas, og ikke minst den nye storfilmen fra Hollywood, nemlig filmversjonen av musikalen Cats.

28. desember

Romjulsklubb – A$troblonde & DJ Nan på Oslo Street Food

Hovedstadens nye mathall, Oslo Street Food i Torggata, disker opp med DJs sammen med alt matstedene har å by på av ikke-julete-snadder. Ida Helene fra DJ-duoen Q&I har fylt dansegulvene på utesteder som Blå, Parkteatret, Rockefeller og HYSJ, i tillegg til festivaler som Palmesus, Slottsfjell, Øya, PRIDE og H&M Loves Music.

Les også
Nå er det ikke lenger gratis å returnere klær til Zara

Med DJ-navnet A$troblonde har hun spilt på flere moteeventer som Milano Design Week, Norges egen Oslo Runway, ELLE, Årets Stylista og Vixen Awards. Hun spiller en kombinasjon av sjangrene hun liker best, som R&B, Hip hop, pop og elektronisk dansemusikk, med en dose guilty pleasures.

DJ Nan byr på sjelfull musikk og tekniske ferdigheter, og ha ifølge eventet selv «spilt seg inn i hjertene på Osloklubbene» det siste året. Forvent deg en miks av elektronika, rolig hip hop, soul og house. Les mer her.

29. desember

Søndagsfilm på Merkur Bar

Du må ikke gå på kino for å se film på lerrett. Merkur Bar på St.hanshaugen inviterer til Merkur Cinema Club hvor de viser en favorittfilm hver søndag gjennom mørketiden. Det er en overraskelse hver gang hva som vises. Selvfølgelig er baren åpen også – men det er ikke åpen bar. Med kun 15 sitteplasser, er det lurt å komme tidlig. Les mer her.

29. desember

Frank Znort Quartet på Blå

Med slagordet «We fuck up your mondays!», er det enda godt at nyttårsaften er et par dager unna. For ingenting er vel bedre enn å møte opp på Blå ved Akerselva til Frank Znorts glade vibber med blåserekke på scenen og ellevilt dansegulv? Tradisjon tro spiller bandet opp til dans, noe de har gjort hver søndag siden 1998. Det kommer garantert til å riste i rockefoten, så husk gode dansesko. Les mer her.

Les også: 12 paljettplagg til den store nyttårsfesten

Siste saker

Mest lest nå
Les mer