Skjønnhetsproduktene vi drømmer om nå

M&H toppliste: Fem skjønnhetsfavoritter

Cruise-kolleksjoner, reisesett og kultdufter.

Våren er her for fullt, og sommeren nærmer seg med stormskritt. Her er noen av sesongens skjønnhetsnyheter som vi gleder oss til å kunne bruke.

Chanel Cruise Collection

«En kvinne er bare så god som lyset og freden hun utstråler», skal Gabrielle Chanel en gang ha sagt. Nettopp dét er utgangspunktet for Chanels Cruise-kolleksjon signert makeup-artist Lucia Pica. Det er andre kapittel i hennes homage til det moderne Øst-Asia og optiske skatter funnet i tilsynelatende hverdagslige detaljer fotografert på gaten i Tokyo og Seoul.

«Jeg ville fange det sensasjonelle med å være i Øst-Asia: atmosfæren der får en nærmest til å vibrere. Det er først når jeg får bildene fremkalt at jeg virkelig får et inntrykk av kolleksjonen, og det er så åpenbart hvilke elementer av hvilke bilder som vil være inspirasjonen bak et spesifikt produkt. Dette er en hakket mer edgy Cruise-kolleksjon med fokus på forsiktig contouring», sier Pica om kolleksjonen.

Den består blant annet av pudderduoen Lumière et contraste med ferskenfargede nyanser av beige og gyllen sjokolade.

«Istedenfor en tung contouring ved hjelp av bronzere matter disse pudderne ned og highlighter for en blekere, lysere finish».

I kolleksjonen er også en øyenskyggepalett i clair og medium, tre eyelinere, en gloss, to leppestifter og en trio av neglelakker.

I butikk 1. juni.

Louis Vuitton Les Colognes

Denne våren lanserer Louis Vuitton en ny kategori unisex-dufter som har fått navnet Les Colognes Louis Vuitton. Serien består av duftene Sun Song, Cactus Garden og Afternoon Swim. 

Det er kunstner Alex Israel som har designet forpakningen inspirert av sin egen hjemby Los Angeles samt egne kunstverk, mens Jacques Cavallier Bellerud nok en gang er nesen bak duftene inspirert av Californias fargerike feriefølelse.

Mens Sun Song har noter av appelsinblomst, sitron og musk inspirert av kunstverket Lens (Orange) fra 2014, har Cactus Garden noter av sør-amerikansk yerba maté-te, bergamott og sitrongress inspirert av installasjonen Desperado og Afternoon Swim har noter av appelsin, bergamott og mandarin inspirert av maleriet Wave fra 2018.

I butikk nå.

Les Eaux de Chanel Paris-Riviera

Inspirert av destinasjoner med en helt spesiell betydning for grunnlegger Gabrielle Chanel lanserte det erkefranske luksusmotehuset i fjor Chanel, Les Eaux de Chanel – en serie med dufter inspirert av steder som Biarritz, Venise og Deauville. Nå kommer et nytt tilskudd til serien, nemlig Les Eaux Paris-Riviera.

«Paris-Riviera er en floral duft full av lys som reflekterer den gledelige og solfylte ånden av Côte d’Azur på 1920-tallet», sier nesen bak duftserien, Olivier Polge, om duften som har noter av jasmin, neroli, appelsinskall, benozoin og sandeltre.

«Drømmen om Côte d’Azur på 1920-tallet er det som var utgangspunkt for denne duften. Et solfylt Eden som var som virket som en magnet på kunstnere. Den feilfrie arkitekturen på villaene på den tiden. Den glade atmosfæren av sene netter».

I butikk 1. juni.

Aesop Departure

Skal du ut å reise i vår eller i sommer er nyheten Departure fra det australske kultmerket Aesop et must. Det består av syv utvalgte produkter inkludert favoritter som Blue Chamomile Facial Hydrating Masque, Immediate Moisture Facial Hydrosol og Roseship Seed Lip Cream samt tannkrem, munnskyllevann, Resurrection Rinse-Free Hand Wash og Aromatique Hand Balm.

Samtidig blir Jet Set Travel Kit, som består av et utvalg kuraterte produkter for kropp og hår, omdøpt til Arrival.

Begge settene er i overensstemmelse med internasjonale restriksjoner for væsker på fly.

I butikk 20. mai.

Aesop Departure reisesett kr 525.

Byredo Sundazed

Svenske Byredo lanserer duften Sundazed inspirert av nettopp solen. Det blir ikke mer sommerlig enn det. Faktisk lover den – i alle beskjedenhet – evig sommer. Duften har toppnoter av mandarin og californisk sitron, hjertenoter av neroli og arabisk jasmin og bunnoter av hvit musk og sukkerspinn.

Duften blir tilgjengelig som en klassisk Eau De Parfum som en del av merkets permanente duftkolleksjon, men kommer også som en limited edition håndkrem og hårparfyme i reisestørrelser.

I butikk fra 2. mai med eksklusiv pre-launch i Byredos flaggskipbutikker samt online 25. april.

Hovedbilde: Chanel og Aesop.

Les også: Mitt skjønnhetsunivers: Somaya Bougroug