Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

M&H toppliste: 11 interiørfavoritter

Bauhaus, finske favoritter og dansk design.

Man skulle kanskje ikke tro det, men til tross for regntunge dager er faktisk våren her. Med den kommer også trangen til å oppdatere hjemme, og selv om man kanskje ikke skal kjøpe alt nytt er det lov å la seg inspirere.

Her er elleve interiørfavoritter vi ønsker oss akkurat nå.

Sov godt i krepp

På tide å bytte ut den store vinterdyna med en lettere sommerdyne og med det også sengetøyet. Krepp i 100 prosent bomull er ikke bare fint, men også spesielt godt å sove i ettersom strukturen gjør at luftlag utvikles mellom huden og tekstilene.

Favorittduftlys

Med Blender Home satser det norske moteagenturet også på interiør-retail blant annet med snakkisen P. F. Candle Co fra Los Angeles som produserer noen av våre favorittduftlys akkurat nå. Bak står ekteparet Kristen Pumphrey and Thomas Neuberger. Lysene er laget av 100 prosent naturlig soyavoks med bomullsveker og duftoljer, og hvert lys fylles for hånd før det sendes avgårde fra studioet i Los Angeles.

Bonus: Duftlys på budsjett

En kanskje litt rimeligere variant er duftlysene fra Monsun. De kommer i beholdere av keramikk med grafittgrå base som kombineres med en pastellnyanse i grå, grønn, rosa eller beige med noter av blant annet bergamott og friske urter, klassisk vanilje, tre og lær. Lysene er laget i 100 prosent vegetabilsk voks med veker i naturlige materialer. Brennetid er rundt 50 timer.

Trendfargen gult

Det er ingen nyhet at gult fortsatt er en av de store trendfargene når det kommer til både mote og interiør, og noen av våre interiørfavoritter akkurat nå er nettopp gule. Ish. Som for eksempel designsamarbeidet mellom Kähler og Stine Goya som allerede er blitt en klassiker eller også Kählers egne vaser som er så mye mer enn Omaggio-vasen som er både elsket og hatet.

Les også
Dette skjer i Oslo på 17. mai

Kähler + Bernadotte & Kylberg

Tradisjonen tro fortsetter Kähler med sine designsamarbeid. Denne gangen med designduoen Bernadotte & Kylberg. Serien som har fått navnet Kokong er en hyllest til de nordiske årstidene og skjønnheten i den skiftende nordiske naturen, og består av multifunksjonelle 2-i-1-vaser, dråpeformede fat og en lysestake i naturhvit og mørkebrun keramikk.

I full blomst

Et av de eldste designene i danske Royal Copenhagens historie er tolket for fremtiden av den nederlandske designeren Wouter Dolk. Resultatet er serien Blomst som kombinerer historiske referanser med moderne og minimalistisk estetikk. Hver enkelt del er dekorert med en håndmalt blomst i den karakteristisk koboltblå fargen.

Mer fra danskene

Enda en nyhet fra det danske supermerket. Hav er Royal Copenhagens nye middagsservise laget i samarbeid med arkitekt Bjarke Ingels, industridesigner Lars Holme Larsen og designfilosof Jens Martin Skibsted. Alle delene er dekorert med håndmalt fiskeskjellmønster inspirert av Seagull av Fanny Garde som er et av Royal Copenhagens klassiske serviser.

Finsk favoritt

Finske Iittala lanserer serien Sjøblå denne sesongen. Inspirert av det nordiske havet som et stadig skiftende portrett av de fire årstidene består serien av både lyslykter, diverse glass, en karaffel og selvsagt en variant av den klassiske Aalto-vasen.

Aalto vase sjøblå 251mm veil. pris kr 1699

Bauhaus-inspirert

2019 markerer 100-årsjubileet for designskolen grunnlagt av Walter Gropius i Tyskland i 1919. Også i Danmark gjorde Bauhaus seg gjeldende der ukjente formgivere fra Porcelænsfabrikken Danmark – Lyngby Porcelæn i 1940-årene omsatte ideologiens industrielle estetikk og arkitektoniske DNA til det vi i dag kjenner som «Lyngbyvasen». Den originale er den hvitrillede som siden har kommet i en rekke utgaver i ulike farger, størrelser og overflater. I dag finnes vasen i høyder fra 8 cm til 38 cm i varianter som matt, glasert, malt og farget porselensoverflate til priser fra kr 159 til 2599.

Les også
Ny frisyre trender på TikTok inspirert av K-pop og anime

Lyd pluss design

Bang & Olufsen lanserer den nyeste utgaven av sin ikoniske høyttaler Beoplay A9 som sømløst fusjonerer god lyd og design. Med introduksjonen av Google Assistant kan du nå kontrollere høyttaleren ved å prate til den 🙂

[soliloquy id=’69944′ type=’gutenberg’]

Hovedbilde: Bang & Olufsen.

Les også: Mote og interiør knytter stadig tettere bånd

Siste saker

Mest lest nå
Les mer