Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

M&H tipser: Seks nye TV-serier å se frem til i 2018

Dette er våre nye streamingfavoritter som kan holde oss underholdt på søndager og skyldig i ukedagene; og én serie du kan se på norsk lineær TV.

The Chi

Showtime 7. januar. Kan streames på HBO

En av skaperne bak komikeren Aziz Ansaris Master of None har laget dramaserien The Chi; en serie som er satt til et hovedsakelig svart nabolag på sørsiden av Chicago.

Handlingen er fordelt på flere unge menn, hvor alle få like mye spilletid til å fortelle sine historier før de flettes fint sammen. Seriens pilot er bygget rundt en av de unge guttenes funn av et lik i nabolaget, og hvordan funnet påvirker alle seriens karakterer. Det er sjeldent noen prøver seg på en ensamble dramaserie hvor handligen er satt etter område, ikke karakterer, men etter fjorårets suksess med HBO-serien Atlanta, er sjansen liten for at The Chi ikke blir en favoritt. 

Philip K. Dick’s Electric Dreams

Amazon 12. januar

Den nye seriegiganten Amazon prøver seg i år på det som kan sies å være deres versjon av Netflixsuksessen Black Mirror.

Philip K. Dick’s Electric Dreams er basert på novellene fra Blade Runner-skaperen Philip K. Dick, hvor tittelen alluderer til boken bak Blade Runner-filmene Do Androids Dream of Electric Sheep?. Det er en skam at Philip K. Dick døde tidlig i 1982, da han aldri fikk se den store innflytelsen arbeidet hans ville ha på film og TV-bransjen.

Blade Runner, Total Recall, Minority Report,  The Man In The High Castle er alle filmer basert på den visjonære skribentens arbeid. Nå får han endelig annerkjennelsen han fortjener på TV-skjermen også. For de som ikke er kjent med Dicks fantastsike fortellinger, burde rollelisten være nok til å trekke inn et par seere ekstra; Bryan Cranston, Steve Buscemi, Anna Paquin og Terrence Howard dukker alle opp i episoder om menneskelig ambisjon og svakhet mot høyteknologiske verdener.

Les også
9 veganske kafeer i Oslo

This is It

NRK, April

American Crime Story: The Assassination of Gianni Versace

FX 17. Januar. Ingen norsk premiere annonsert.

Etter suksessen med American Crime Story: The People vs O.J. byr nå Glee-skaper  Ryan Murphy, på andre sesong med amerikansk «true crime», gjenfortalt av flere A-list skuespillere.

Serien fokuserer på mordet av motedesigner Gianni Versace i 1997, av seriemorder Andrew Cunanan. Akkurat som den første sesongen så på rase, kjønn og populariseringen av 24-timers nyhetssdekning, ser den nye sesongen på Versace-drapet som en mulighet til å undersøke homofil og politikk. Rollelisten er heller ingen skuffelse denne runden med Penélope Cruz i rollen som Donatella Versace, Ricky Martin som Giannis livspartner, og Édgar Ramírez som Versace selv og Darren Criss, kjent fra Glee, som kaldblodige Cunanan.

Les også: Versace-familien mener den nye dokumentarserien er full av oppspinn

Heathers

Paramount Networks, Mars 2018

Mye har endret seg om tenåringsopplevelsen siden den opprinnelige Winona Ryder-ledede filmen, Heathers, gikk på kino på 1980-tallet. Filmen handler om Veroncia, som for å komme seg ut av den snobbete klikken sin teamer opp med en mørk sosiopat med en plan om å drepe de kule kidsa.

Les også
Kinesisk selskap kjøper seg inn i Holzweiler

En stor del av filmens handling er sentrert rundt mobbing og utenforskap, og det vil bli spennende å se hvordan denne tilpasningen håndterer mobbing som i det 21-århundre har tatt på seg en ny dimensjon takket være sosiale medier. 

Maniac

Netflix, uannonsert premieredato

Basert på den norske serien Maniac fra 2014, med blant annet Arif på rollelisten, har Netflix nå kjøpt serien fra TV 2 for å lage sin egen versjon. Med på laget har de fått to av verdens aller fremste skuespillere for øyeblikket; Jonah Hill og Emma Stone (de to spilte sammen i Stones aller første film, mesterverket Superbad, i 2007).

Men det er personen bak kameraet som har mest tyngde og cred når det kommer til TV: Regissør Cary Fukunaga. Fukunaga brilljerte med den aller første sesongen av HBO-serien True Detecitve, og hans dystre preg kommer nok til å gjøre den allerede mørke serien enda litt mørkere. Det er ikke helt sikkert hvordan handlingen til Netflix sin serie vil foregå, men om de bruker TV2 sin oppskrift vil aerien vil angivelig følge fantasilivene til to pasienter i et psykisk sykehus, spilt av Hill and Stone.

emma-stone-jonah-hill-netflix-maniac-ny-serie-norsk-tv2

Jonah Hill og Emma Stone. Bilde via Variety

Hovedbilde: Philip K. Dick’s Electric Dreams, Amazon

Les også: M&H tipser: 12 filmer å glede seg til i 2018

Siste saker

Mest lest nå
Les mer