Kim Kardashian. Foto: Getty Images

Melk & Honning kårer sommerens mest Insta-vennlige is

Sesongens cooleste tilbehør?

Europa har nylig vært gjennom en skikkelig hetebølge. Selv om vi ikke svetter like mye her hjemme i Norge, er det kanskje lite som slår en is i sommervarmen? Aperol Spritzen er selvsagt blitt et symbol på insta-sommer, men vil du ha et enda litt søtere alternativ er pinneisen en sikker vinner.

I år igjen har Melk & Honning laget en uhøytidelig kåring av sesongens mest Insta-vennlige is.

Landets store isprodusenter Hennig-Olsen og Diplom-is har ingen tie dye-is, men noen av sesongens nyheter kan likevel se freshe ut på sosiale medier.

«Dream Lemon Splash»

Diplom-is

Yoghurtisen Dream kommer denne sommeren med sitronsorbet og et frukttrekk av sitron. Et friskt alternativ med god smak. Tar seg godt ut i insta-feeden og får pluss for å være i en av sesongens heteste farger: gul. Denne får topp score med fem melkeflasker.

«Fruitero mango + bringebær & jordbær»

Diplom-is

Ispinnene Fruitero skal være en smoothie på pinne. Disse kommer i smakene bringebær og jordbær, og mango. Et friskt alternativ som man kan tillate seg å spise mange av;. Disse inneholder nemlig bare 72 kalorier og består av 50 prosent bær. I tillegg til god smak ser den også bra ut på bilder. Topp score på denne også!

«NYT DobbelSjoko»

Hennig-Olsen

Glad i sjokolade? Da bør du prøve denne. Serien med NYT-iskrem er et sunnere alternativ. Det skal være lov å kose seg med isen, men denne er sunnere uten at det går på bekostning av smaken. Sjokoladeisen er dyppet i sjokolade og har crispkuler – og det med bare 120 kalorier. Digg, men dog ikke særlig insta-vennlig? Derfor ender denne på tre melkeflasker.

«Royal Trippel Magi»

Diplom-is

Mer er mer? Klassikeren Royal fortsetter å komme i nye varianter. Denne sesongen har fløteisen fått karamellsmak og siden blitt dyppet lagvis i salt karamell og melkesjokolade. For å toppe det hele har isen et sølvfarget overtrekk. At den er dekket i sølv skaper nysgjerrighet og skiller seg ut i havet av iskremer. Isen er mektig, men sølvtrekket smaker ikke særlig. Er det kanskje bare for show? Kanskje i meste laget på en varm sommerdag, men uansett gøy. Fire melkeflakser.

«Friskis Melon»

Hennig-Olsen

Melon-is er intet nytt på Instagram, men takket være Hennig-Olsen er den tilgjengelig i Norge også. Isen smaker vannmelon og pære med sjokolade som skal illustrere melonfrø. Sjokoladesmaken uteblir, men det gjør ingenting for vannmelonen og pæren smaker så godt og friskt. Men vi har sett den før og fargen på melonen er ikke like fresh som på produktbildet. Dette trekker ned, så isen får fire av fem melkeflasker.

Sabeltann-is Gullstøv

Hennig-Olsen

Barneis? Ja, men vi tipper mange blir glad for å høre at Sabeltann-isen gjør comeback for sommeren. Dog ikke i form av Kaptein Sabeltann, men som..? Vi tør ikke gjette. Gullbiten på toppen smaker ingenting og blir mer irriterende enn gøy. Men kanskje midt i blinken for kidsa? Resten av isen med cola- og sitronsmak er like god som den ikoniske Sabeltann-isen. Men insta-vennlig? Spørs kanskje hvordan du poserer med den. Men her blir det to av fem melkeflasker.

«Wanted Puck Peanut»

Diplom-is

Mektig, men digg is – spesielt om du elsker sjokolade. Det hjelper dog ikke når kåringen skal få frem sommerens mest insta-vennlige is, for denne er ikke særlig fin på feeden. Den er dessverre nokså upraktisk å spise ute også, da den fort smelter i sommervarmen. Fingre full av is går fort på bekostning av sommerantrekket. Så det blir et nei fra oss. To melkeflasker.

«ZERoh! Lemon & Guava»

Hennig-Olsen

Det er som man sier, less is more. Så enkelt som dette kan det faktisk gjøres. ZERoh-saften har blitt en favoritt hos mange, og nå kommer den også som ispinne. I sesongens hotte gulfarge kommer ZERoh-isen uten kalorier og med smak av sitron og guava. Et godt og sunt alternativ på en varm sommerdag, men den kan kanskje bli bedre og mer insta-vennlig om du tar den i et glass cava? Da får den full score hos oss!

«Krone-is duo karamell & vanilje»

Diplom-is

Ny versjon av folkefavoritten krone-is. Nå med karamell og vanilje, toppet med krokankuler. Digg? Ja, uten tvil. Men kan den måle seg med klassikerne med bingebær eller sjokolade? Nei. Særlig insta-vennlig er den dessverre heller ikke. Det blir en to-er fra oss.

«Crème Pasjonsfrukt & Sitron»

Hennig-Olsen

En frisk og god is som fungerer like godt som en tørsteslukker. En god konkurrent til Diplom-is sin «Dream». I tillegg til sitronsmak, har denne iskremen også smak av pasjonsfrukt. Smaksløkene jubler! Full score for smak og farge.

«Royal melkesjokolade mini»

Diplom-is

Klassikeren kommer denne sommeren i en mini-versjon, som kan kjøpes i pakninger på fire stk. Smaken vi alle kjenner og som er like god sesong etter sesong. Isen gjør dog ikke mye ut av seg, så noen insta-vennlig is er det strengt tatt ikke. Men den kan være et alternativ til dessert hjemme. Da kan den også pyntes opp med bær, frukt, glitter og annet digg – som vi har sett på insta tidligere. Men uten pynt? To melkeflasker.

Les også: Dette leser vi denne sommeren