Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
visp av bertil gregning

Melk & Honnings vinterferie-guide til Oslo

Vinterferie i byen? Dette skjer i hovedstaden.

Se Bertil Gregings soloutstilling på Galleri Golsa

Hele februar

Galleri Golsa inviterer til årets andre soloutstilling med den norske billedkunstneren Bertil Greging. Med et lekent og eksperimentelt billedspråk er Greging kjent for å la kaoset flomme fritt samtidig som et ønske om å få orden i kaoset kommer klart frem i verkene der det ukontrollerte møtet det kontrollerte. Står til 15. mars. Mer her.

Lei en flytende fjordsauna

Hele februar

Ved Langkaia, knappe to minutter fra Oslo S er den flytende badstuen Kok forankret. Besøk eller gå sammen en gjeng venner for å booke den flytende fjordsaunaen. De aller tøffeste tar også et dypp i den iskalde Oslofjorden. Mer her.

Bilde via Kok Oslo

Oscar-helg på Gimle kino

22.-24. februar

Natt til mandag norsk tid går årets Oscar-utdeling av stabelen. Gimle kino på Frogner feirer de nominerte filmene med en storslagen Oscar-helg blant annet med to eksklusive visninger av «Can you forgive me» – filmen der Melissa McCarthy er nominert i kategorien beste kvinnelige skuespiller. Mer her.

Russlands fremste kunstnere møter Munch

22. februar – 21. april

Munch Museet åpner utstillingen «Svaneprinsessen. Russisk kunst 1880-1910». Her har du muligheten til å se noen av Russlands fremste kunstnere i møte med Edvard Munch og andre folkekjære, nordiske kunstnere. Navn som Erik Werenskiold, Gerhard Munthe, Theodor Kittelsen, Carl Larsson, Anders Zorn og Akseli Gallen-Kallela belyser i denne utstillingen nasjonale myter, eventyr og legender i forbindelse med de russiske kustnerne. Mer her.

Kultur-humor på Latter

22. OG 23. FEBRUAR

Joda, det finnes morsomme kvinner i Norge, deriblant Pernille Sørensen. I februar kan du oppleve henne på Latter med forestillingen «Kultur». Showet handler om kultur i alle former og varianter; Høykultur, lavkultur, populærkultur og eldgammel upopulær kultur. Mer her.

Dans til Tod Louie og Fraunhofer

24. februar

Søndager ikke bare for lange, late frokoster, museumsbesøk og Netflix-maraton. Hva med en skikkelig dansefest på kvelden? Selv om du kanskje ikke har fri dagen etterpå. Det Gode Selskab inviterer til dans til langt på natt med musikk fra Tod Louie og Fraunhofer. Mer her.

Frank Benson på Astrup Fearnley Museet

Få med deg Frank Benson på Astrup Fearnley

HELE FEBRUAR

Fra 1. februar og til slutten av april står utstillingen «Frank Benson – Verk fra Astrup Fearnley Samlingen» på Astrup Fearnley Museet. Benson er en av de mest fascinerende skulptørene i sin generasjon av amerikanske samtidskunstnere. Astrup Fearnley Museet har inkludert flere av hans viktigste verk i samlingen, og utstillingen viser for første gang disse verkene samlet. Mer her.

Ballett + Stravinsky = sant

HELE FEBRUAR

Fra 21. februar kan du se forestillingen «Ildfuglen/Vårofferet» på Operaen. Nasjonalballetten og Operaorkesteret møtes her i skjønn harmoni med musikken som er skrevet for dans: «Ildfuglen og Vårofferet» av Igor Stravinsky. Mer her.

Disse filmene kan du se på kino:

Julia Roberts og Lucas Hedges møtes i et rørende drama mellom mor og sønn i filmen «Ben is Back».

Den norske storfilmen «Amundsen» følger historiens største polfarer, Roald Amundsen.

«Burning» er en mystisk og forførende film fra Sør-Korea. Filmen er basert på en novelle fra suksessforfatter Haruki Murakami. Gimle kino inviterer til førpremiere 21. februar, men Norgespremieren er først 22. februar.

Bilde fra filmen «Burning».

Hovedbilde: «Visp» av Bertil Greging hos Galleri Golsa

Les også: 9 utstillinger vi vil se i 2019

Siste saker

Mest lest nå
Les mer