Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
fredrik værslev

Melk & Honnings september-guide

Høst er innevær. Her er unnskyldningene du trenger.

Møt Jeff Koons (og se utstillingen) på Astrup Fearnley

Utstillingsåpning 27. september

Astrup Fearnely Museet feirer 25 år i år, og markerer det med flere mindre utstillinger med sentrale kunstnere i samlingen. Nå har turen kommet til Jeff Koons – den femte i rekken av jubileumsutstillingene. Koons vil selv være tilstede på åpningen – og har takket jatil en artist talk i forkant. Utstillingsåpning kl.18. Mer her.

Ikke gå glipp av Fredrik Værslevs soloutstilling samme sted

Hele september

Den norske samtidskunstneren Fredrik Værslev har allerede en rekke internasjonale utstillinger bak seg. Fra 21. september og ut i starten av det nye året kan du se soloutstillingen «Fredrik Værselv as I Imagine Him» på Astrup Fearnley bestående av ti ulike serier fra de siste ti årene av hans kunstnerskap. Værslev har selv bestemt formen på installeringen, noe som gjør utstillingen til et verk i seg selv.

Opplev Yayoi Kusamas «Hymn of Life» på Henie Onstad

Hele september

Hvem kan vel glemme den japanske kunstneren Yayoi Kusamas speilutstilling som gikk sin seiersgang over hele verden, og som også her hjemme fikk folk til å stå i laaange køer for å ta en selfie eller ti i de såkalte infinity mirrors som utgjorde installasjonen. Nå er hun tilbake, denne gangen med «Hymn of Life» – en installasjon i et 50 kvadratmeter stort rom med speil både på vegger og gulv og med pulserende lamper som forandrer farger for en mildt sagt svært original opplevelse, rom for refleksjon og en verden publikum kan speile seg selv i – bokstavelig talt. Mer her.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Se Høstutstillingen på Kunstnernes Hus

Hele september

Tradisjon tro er september måneden for kunsthøstens kanskje største høydepunkt; Høstutstillingen på Kunstnernes Hus. Den 131. i rekken – både elsket og hatet, men utvilsomt en av de aller viktigste scenene for norsk samtidskunst basert på fri innsendelse for både kunstnere, kritikere og også publikum. Står til 14. oktober. Mer her.

Gjør et kupp på Tom Wood Market

Hele september

Det norske motemerket gjentar suksessen fra i fjor med sitt Tom Wood Market Denne gangen i Øvre Slottsgate 18. Pop-up-butikken selger arkiverte styles og samples på både klær og smykker til gode priser med påfyll hver uke. Hverdager kl.11-19 og lørdager kl.11-18. Står hele høsten.

Hele september: Se Jakob Weidemann på Henie Onstad

Til og med 14. oktober kan du få med deg hele Jakob Weidemanns kunsterskap på Henie Onstad Kunstsenter. Hovedtyngden er på de mer ukjente arbeidene av kunstneren, som er for en bauta å regne i norsk kunsthistorie, men også med verker fra hele hans karriere som for eksempel abstrakte komposisjoner, skogbunnbilder, blomsterenger, sommerlandskap og figurative verk.

Få med deg noen av månedens mest spennende kinopremierer:

«Racer and the Jailbird»: Fransk action-romantikk regissert av Michaël R. Roskam. Bénédicte jobber i familiebedriften, og er racerkjører. Gino er en tilsynelatende helt vanlig fyr, men han skjuler en hemmelighet. En livsfarlig hemmelighet. De to må kjempe mot skjebnen og sine egne svakheter for å redde sin kjærlighet.

«Don’t worry, he won’t get far on foot»: Varmt og morsomt Gus Van Sant-drama med Joaquin Phoenix, Jonah Hill, Rooney Mara og Jack Black i hovedrollene. Bio-pic om tegneserie-tegneren John Callahan. Etter en ulykke forstår John at han må slutte å drikke. På veien mot en mer edru tilværelse finner han ut at han har et talent for å lage morsomme, ofte kontroversielle tegneserier. Det gir ham et nytt forsøk på livet.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

«Leave no trace»: Fra regissøren av «Winter’s Bone» kommer dramaet «Leave no trace» med Ben Foster og Thomasin McKenzie i hovedrollene.Tenåringsjenta Tom og faren Will har i flere år bodd uoppdaget i Forest Park, et digert skogsområde ved grensen til Portland, Oregon. Ved en tilfeldighet blir de oppdaget og tatt hånd om av et lokalt sosialtjenestebyrå, som sørger for at de har arbeid og husly. De forsøker å tilpasse seg sine nye omgivelser, men en brå avgjørelse sender dem på en farlig ferd ut i villmarken på jakt etter fullstendig frihet. Snart må de konfrontere sine motstridende behov: Toms ønske om å være en del av et samfunn, og Wills trang til å være avskåret fra det.

«Ramen Shop»: Masato, en ung Ramen-kokk, forlater sin hjemby i Japan for å legge ut på en kulinarisk reise til Singapore for å finne sannheten om sin familie. Han oppdager mer enn familiehemmeligheter og delikate oppskrifter. Omtales som årets beste matfilm.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer