bilde fra filmen 3

Melk & Honnings Oslo-guide: mars

Dette skjer i hovedstaden i årets første vårmåned.

Utstillinger denne uken:

Mandag 11. mars

UKS – Unge Kunstneres Samfund: Presentasjon; #7 How to pratice? Olive Bieringa, Otto Ramstad. Kl. 10.

Open Forum: Kunstnersamtale, Tori Wrånes. Kl 18.

Tirsdag 12. og onsdag 13. mars

Atelier Nord: Performance; We have to dress gorgeously, Matteo Fargion, Spreafico Eckly. Kl. 17.

Torsdag 14. mars

Astrup Fearnley Museet: Forelesning; Torsdagsforedrag: Ingrid Halland om Johanna Hestvold. Kl. 17:30.

Galleri Format Oslo: Åpning; Material Reflections, Stian Korntved Rudd. Project space: John Aril Skognes. Kl. 18.

Fotogalleriet: Åpning; Women in three acts, Marthe Ramm Fortun, Paz Errázuriz, Gluklya & Tsaplya / Factory of found clothes, Anastasia Khoroshilova, Ditte Lyngkær Pedersen, Maya Schweizer, Lilla Szász. Kl. 18.

Galleri Lnm: Åpning; Retrospective, Ingerid Fergersten. Project space: Umiddelbar nærhet, Matilda Höög. Kl.18.

Norwegian Sculptors Society: Åpning; Irise, Celia Perrin Sidarous, Emma Brack Naveiras; Common Skins, Sofia Eliasson. Kl. 19.

Fredag 15. mars

Shoot Gallery: Kunstnersamtale; Erle M. Kyllingmark, Lillian Reif. Kl. 18.

Kunsthall Oslo: Åpning: Under Earth, Ingrid Torvund. Kl. 18.

Kunstnernes Hus: Filmvisning; Cinema – First reformed, Paul Schrader. Kl. 18.

Lørdag 16. mars

Kunstverket galleri: Åpning; Prints – retrospective, Frans Widerberg. Kl. 13.

Kilde: Ufoguide.no.

Ikke gå glipp av: Gundelach på The Villa

22. mars

Slå ut håret på The Villa, mens du danser til musikk fra Gundelach. Her spiller han til langt på natt. Tidligere har Gundelach solgt ut Rockefeller og spilt på Øyafestivalen. Platedebuten «Baltus» fikk strålende kritikk. Mer her.

Shop på vareprøvesalg

26. – 28. mars

I slutten av mars holder Samsøe & Samsøe vareprøvesalg i butikken i Kongens gate. Her kan du gjøre flere kupp, men noter deg at størrelsene for merkets vareprøver er L for menn og S for kvinner. Mer her.

Få med deg Frank Benson på Astrup Fearnley

Hele mars

Fra 1. februar og til slutten av april står utstillingen «Frank Benson – Verk fra Astrup Fearnley Samlingen» på Astrup Fearnley Museet. Benson er en av de mest fascinerende skulptørene i sin generasjon av amerikanske samtidskunstnere. Astrup Fearnley Museet har inkludert flere av hans viktigste verk i samlingen, og utstillingen viser for første gang disse verkene samlet. Mer her.

Ikke gå glipp av noen av månedens mest spennende kinopremierer:

«Solnedgang i Budapest» finner sted i Budapest i 1913. Irisz kommer hit for å søke jobb i den berømte hattebutikken Leiter. Butikken var tidligere eid av hennes foreldre, men brant for 20 år siden ned til grunnen. Iris mistet både mor og far i brannen, og ble som toåring sendt for å bo med fosterforeldre i Trieste. Her ble hun også utdannet i hattekunsten, og ønsker nå å jobbe i foreldrenes butikk. Men når innehaveren av hattebutikken forstår hvem hun er, blir hun bestemt avvist og får en returbillett tilbake der hun kom fra. Premiere 8. mars.

«Ut og stjæle hester» er filmen basert på romanen til den norske forfatteren Per Petterson. Trond er 67 år gammel og har flyttet til en øde plass. Nyttårsaften 2000 skal han feire helt alene. Han oppdager en nabo, en mann som han kjente sommeren 1948. Den samme sommeren faren hans sviktet ham. Sommeren Trond ble voksen og kjente på lukten av en kvinne han ønsket å være nær. Den samme kvinnen faren ønsket å leve livet sitt med. Premiere 8. mars.

«Gloria Bell» fra den Oscar-vinnende regissør Sebastián Lelio er en sofistikert romantisk komedie med Julianne Moore i hovedrollen. Hun viser at kjærligheten kan inntreffe når som helst, at ingen forhold er enkle, og at alt ordner seg så lenge man fortsetter å danse. Premiere 8. mars.

«Baby Jane» er basert på romanen med samme tittel fra den finske forfatteren Sofi Oksanen. Jonna er 19 år og hun lever i en småby. Hun er akkurat ferdig med utdannelsen og forlater byen den samme kvelden. Jonna ankommer byen og alt er nytt og spennende. Hun nyter sin nye frihet inntil hun blir angrepet av en mann midt på natten. Premiere 8. mars.

«Men alle vet» har Penélope Cruz og Javier Bardem i hovedrollene. Den to ganger Oscarvinnende regissøren Asghar Farhadis intense drama hvor hemmeligheter og svik kommer til overflaten i en idyllisk spansk landsby. Premiere 15. mars.«

Høydepunkter på Cinemateket:«

Etter åtte år i utlandet vender den mystiske Hilmar Hodiak hjem til Norge for sin mors begravelse. Hjemme har han kone og et barn som han aldri har møtt, men er de der fortsatt? Og hva slags følger får hjemkomsten for dem rundt ham? «Hodiak» er en norsk kultklassiker laget av to av våre beste samtidsforfattere, Hans Petter Blad og Thure Erik Lund. Visning 13. mars.

Hovedbilde: Fra filmen «3»

Les også: 9 utstillinger vi vil se i 2019