galleri riis stiller ut verk fra siri aurdal

Melk & Honnings Oslo-guide: mars

Dette skjer i hovedstaden i årets første vårmåned.

Utstillinger denne uken:

Kunstplass: «Hva betyr det at Martin Heidegger er vestens største tenker i det 20. århundre?». Victor Lind. 15. februar til 27. mars.

QB Gallery: «Still Life». Marit Følstad, Ingrid Eggen, Munan Øverlid, Christian Tunge, Frants Bøe. 8. – 30. mars.

Galleri Riis: «New Work». Stein Rønning. 9. – 30. mars.

Shoot Gallery: «Reise uten tittel / Untitled Journey». Erle M. Kyllingmark. 28. febriar – 20. mars.

Standard: «On the way to work». Kim Hiorthøy. 22. februar – 30. mars.

Galleri Norske Grafikere: «Nattesvette». Ørjan Aas, Cathrine Dahl. 8. – 30. mars.

Kunstnerforbundet: Elisabeth Haarr. 1. – 31. mars.

OK – Oslo Kunstforening: «Is this OK?». Martin White, Matthew Berka. 15. februar – 31. mars.

Astrup Fearnley Museet: «Frank Benson – Verk fra Astrup Fearnley samling». Frank Benson. 1. februar – 24. april.

Galleri Riis: «Conversation». Siri Aurdal. 9. mars – 27. april.

Kunstnernes Hus: «Karmaklubb* pres. Tony Cokes: Miktrohaus ++». Tony Cokes. 2. mars – 4. april.

Fotogalleriet: «Women in Three Acts». Marthe Ramm Fortun, Paz Errázuriz, Gluklya & Tsaplaya / Factory of Found Clothes, Anastasia Khoroshilova, Ditte Lyngkær Pedersen, Maya Schweizer, Lilla Szász. 15. mars – 4. april.

Henie Onstad Kunstsenter: «Yayoi Kusama – Hymn of Life». Yayoi Kusama. Til 31. desember.

Kilde: Ufoguide.no.

Møt Zuzana Spustova fra Neva Oslo

28. mars

Torsdag får luksusbutikken Vincci besøk av Zuzana Sputstova fra Neva Oslo. Hun skal presentere en ny kolleksjon med ringer, og det blir mulighet for prøving og bestilling av disse. Butikken byr også på forfriskninger og 20 prosent på sesongens RTW. Mer her.

Shop på vareprøvesalg

26. – 28. mars

I slutten av mars holder Samsøe & Samsøe vareprøvesalg i butikken i Kongens gate. Her kan du gjøre flere kupp, men noter deg at størrelsene for merkets vareprøver er L for menn og S for kvinner. Mer her.

Gjør et kupp hos Stay Hungry

26. – 27. mars

Mer vareprøve- og lagersalg får du denne måneden hos agenturet Stay Hungry. Her får du plagg fra merkene Lee, Whyred, Wrangler og Svea til gode priser. På Whyred er det opp til 80 prosent. Mer her.

Bli kjent med oransje vin

27. mars

Bar Albatross inviterer til vinsmaking hvor fokuset er rettet mot oransje vin fra Tsjekkia. Her blir man introdusert for nyhetene som kommer denne våren og sommeren, samt andre spennende viner. Mer her.

Art Night på Astrup Fearnley

28. mars

Astrup Fearnley Museet inviterer til Art Night. Kunstutstillingen holder åpent til 23:00, det blir musikk fra DJ og drinker. Miniomvisning av utstillingene «Sol og vår i januar – Neste generasjon i norsk samtidskunst» og «Frank Benson – Verk fra Astrup Fearnley Samlingen». Mer her.

Ikke gå glipp av noen av månedens mest spennende kinopremierer:

«Solnedgang i Budapest» finner sted i Budapest i 1913. Irisz kommer hit for å søke jobb i den berømte hattebutikken Leiter. Butikken var tidligere eid av hennes foreldre, men brant for 20 år siden ned til grunnen. Iris mistet både mor og far i brannen, og ble som toåring sendt for å bo med fosterforeldre i Trieste. Her ble hun også utdannet i hattekunsten, og ønsker nå å jobbe i foreldrenes butikk. Men når innehaveren av hattebutikken forstår hvem hun er, blir hun bestemt avvist og får en returbillett tilbake der hun kom fra. Premiere 8. mars.

«Ut og stjæle hester» er filmen basert på romanen til den norske forfatteren Per Petterson. Trond er 67 år gammel og har flyttet til en øde plass. Nyttårsaften 2000 skal han feire helt alene. Han oppdager en nabo, en mann som han kjente sommeren 1948. Den samme sommeren faren hans sviktet ham. Sommeren Trond ble voksen og kjente på lukten av en kvinne han ønsket å være nær. Den samme kvinnen faren ønsket å leve livet sitt med. Premiere 8. mars.

«Gloria Bell» fra den Oscar-vinnende regissør Sebastián Lelio er en sofistikert romantisk komedie med Julianne Moore i hovedrollen. Hun viser at kjærligheten kan inntreffe når som helst, at ingen forhold er enkle, og at alt ordner seg så lenge man fortsetter å danse. Premiere 8. mars.

«Baby Jane» er basert på romanen med samme tittel fra den finske forfatteren Sofi Oksanen. Jonna er 19 år og hun lever i en småby. Hun er akkurat ferdig med utdannelsen og forlater byen den samme kvelden. Jonna ankommer byen og alt er nytt og spennende. Hun nyter sin nye frihet inntil hun blir angrepet av en mann midt på natten. Premiere 8. mars.

«Men alle vet» har Penélope Cruz og Javier Bardem i hovedrollene. Den to ganger Oscarvinnende regissøren Asghar Farhadis intense drama hvor hemmeligheter og svik kommer til overflaten i en idyllisk spansk landsby. Premiere 15. mars.«

Høydepunkter på Cinemateket:«

Etter åtte år i utlandet vender den mystiske Hilmar Hodiak hjem til Norge for sin mors begravelse. Hjemme har han kone og et barn som han aldri har møtt, men er de der fortsatt? Og hva slags følger får hjemkomsten for dem rundt ham? «Hodiak» er en norsk kultklassiker laget av to av våre beste samtidsforfattere, Hans Petter Blad og Thure Erik Lund. Visning 13. mars.

Hovedbilde: Galleri Riis «Conversation». Siri Aurdal

Les også: 9 utstillinger vi vil se i 2019