Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Bilde fra filmen Oslo 31. august av Joachim Trier

Melk & Honnings Oslo-guide: august

Siste rest av sommer.

August markerer den siste sommermåneden. Kveldene blir kortere og mørkere. Den evige klassikeren En sommer er over av Kirsti Sparbo ljomer litt ironisk og litt ekte over høyttalerne på baren du sitter, og folk begynner å tenke jobb og skole igjen.

Her har vi samlet et knippe ting som skjer i Oslo i august, slik at du kan nyte det siste av sommeren til det fulle.

Oslo Short Film Festival

6. – 7. august

Hos Salt i Oslo, som ligger like ved Operaen, arrangeres det for første gang en egen festival dedikert til kortfilmer, med fokus på sterke budskap. Her kan man også være med på networking-eventer og se Q&As på scenen. Mer info her.

Få med deg: Dronningmøter

22. juni – 25. august.

Slottet feirer at det er 150 år siden Dronning Maud ble født, med en stor utstilling som viser frem både hennes og dronning Sonjas flotteste kreasjoner.

Se Avedons Amerika på Henie Onstad

14. juni – 8. september 

Dette er den første omfattende utstillingen dedikert til den legendariske fotografen Richard Avedon. Her får man se 54 utvalgte portretter som spenner seg over hele 60 år. Utstillingen åpnet i juni, så få med deg denne før det er for sent. Mer info her. 

Bilde via Henie Onstad/The Richard Avedon Foundation

Ikke gå glipp av: Øyafestivalen

6. – 10. august

Ingen Oslo-sommer uten Øya. I år er The Cure, Robyn, Tame Impala, og Erykah Badu blant headlinerne i Tøyenparken sammen med norske favoritter som Karpe, Sigrid og Unge Ferrari.

Olav Christopher Jenssen på Astrup Fearnley Museet

3. mai – 15. september

Olav Christopher Jenssen fikk sitt store gjennombrudd på utstillingen Documenta IX i 1992, og har med sine abstrakte malerier blitt en internasjonalt anerkjent kunstner. Han er dessuten en sentral kunstner i Astrup Fearnleys samling som inneholder et stort antall av hans verk fra ulike tidsepoker som viser hans kunstneriske reise. Kurator er Gunnar B. Kvaran som nå takker for seg som direktør ved museet. Mer info her.

Les også
Plattform-Uggs er kjendisenes nye favorittsko

Robyn med hvert hjerteslag på Litteraturhuset

6. august

Hva er artisten Robyns appell? Hva er det hun gjør som får oss til å måtte danse? Dette og flere spørsmål er noe av det musiker Dagny, skuespiller Ulrikke Falch, tidligere AUF-leder Eskil Pedersen, og klassekampens Charlotte Myrbråten skal ta for seg under dette foredraget på Litteraturhuset. Mer info her.

Via Instagram @robynkonichiwa

Ed Atkins på Kunstnernes Hus

22. august – 15. september

Flere av videoverkene til denne britiske samtidskunstneren skal vises frem på Kunstnernes hus i august og september, som en del av deres satsning Silver Series. Mer info her.

Få med deg Got it for Cheap hos Galleri Golsa

16. – 18. august

For tredje gang på rad arrangeres Got it for Cheap hos Galleri Golsa, der originale tegninger fra mer enn 1000 ulike kunstnere selges for mellom 300 og 1000 kroner. Mer info her.

Findings

16. – 17. august

For de som digger dansbar musikk, konserter på store stadion og mye fokus på elektronisk musikk, er Findings en årlig happening. I år er Kygo, Martin Garrix, Arif, Steve Aoki, Tove Lo og Lil Uzi Vert blant artistene som skal opptre på Bislett Stadion. Mer info her.

Oslo Runway blir Fushion

28. til 30. august

Like før sommeren ble det kjent at de tidligere initiativtagerne bak Oslo Runway har gått sammen med Collective Oslo Fashion Art Festival om å danne Fushion; en helt ny motefestival. Den skal for første gang arrangeres i slutten av august i år. Mer info her.

Bilde via Instagram @fushionoslo

Se fransk film på Cinemateket

Hele august

I filmserien som har fått navnet Siste skrik fra Paris, setter denne alternative kinoen fokus på hvordan fransk mote har kommet frem på film gjennom tidene. Mer info her.

Les også
Blir Hailey Bieber sine sjokoladeglaserte donut-negler en av høstens største trender?

Ikke gå glipp av disse kinopremierene:

Kvinnen som glemte sin fortid (Official Selection Critics Week under Filmfestivalen i Cannes) Premiere 23. august.

Water Lillies by Monet (Dokumentar om Claude Monets vannmalerier) Premiere 26. august.

Apollo 11 (Dokumentar med aldri tidligere fremviste klipp fra månelandingen i 1969) Premiere 30. august.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer