Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Melk & Honnings oktober-guide

Høsten er her. Det er også Oslo-tipsene du bør få med deg.

Shop på Samsøe Samsøe vareprøvesalg

31. oktober – 2. november

En ny sesong betyr nye vareprøvesalg. Sist i oktober er det danske Samsøe Samsøe som inviterer til tre dagers sample sale i showroomet i Kongens gate. Mer her.

Ikke gå glipp av Fredrik Værslevs soloutstilling på Astrup Fearnley

Hele oktober

Den norske samtidskunstneren Fredrik Værslev har allerede en rekke internasjonale utstillinger bak seg. Fra 21. september og ut i starten av det nye året kan du se soloutstillingen «Fredrik Værselv as I Imagine Him» på Astrup Fearnley bestående av ti ulike serier fra de siste ti årene av hans kunstnerskap. Værslev har selv bestemt formen på installeringen, noe som gjør utstillingen til et verk i seg selv.

Opplev Yayoi Kusamas «Hymn of Life» på Henie Onstad

Hele oktober

Hvem kan vel glemme den japanske kunstneren Yayoi Kusamas speilutstilling som gikk sin seiersgang over hele verden, og som også her hjemme fikk folk til å stå i laaange køer for å ta en selfie eller ti i de såkalte infinity mirrors som utgjorde installasjonen. Nå er hun tilbake, denne gangen med «Hymn of Life» – en installasjon i et 50 kvadratmeter stort rom med speil både på vegger og gulv og med pulserende lamper som forandrer farger for en mildt sagt svært original opplevelse, rom for refleksjon og en verden publikum kan speile seg selv i – bokstavelig talt. Mer her.

Gjør et kupp på Tom Wood Market

Hele oktober

Det norske motemerket gjentar suksessen fra i fjor med sitt Tom Wood Market Denne gangen i Øvre Slottsgate 18. Pop-up-butikken selger arkiverte styles og samples på både klær og smykker til gode priser med påfyll hver uke. Hverdager kl.11-19 og lørdager kl.11-18. Står hele høsten.

Få med deg noen av månedens mest spennende kinopremierer:

«Bad Times at the El Royale»: Syv fremmede, hver med sin mørke hemmelighet de ønsker å begrave, møtes ved Lake Tahoes El Royal – et slitent hotell med en mørk fortid. I løpet av en skjebnesvanger natt vil alle få en mulighet for tilgivelse for sine synder – før alt går til helvete. Med Dakota Johnson, Jon Hamm, Jeff Bridges, Cynthia Erivo, Lewis Pullmann og Cailee Spaeny.

«Dogman»: Marcello er en ekte hundeelsker, som hver dag yter tjenester til firbente og deres eiere i en liten italiensk forstad. Den rolige tilværelsen midt mellom byen og naturen forstyrres imidlertid av bekjentskapet til Simone, en tidligere bokser som i økende grad sprer frykt og trusler mot beboerne i det sammensveisede lokalsamfunnet. Etter hvert som uroen eskalerer, øker rådvillheten for hvordan man skal komme seg ut av den trykkende situasjonen, og ansvaret ser ut til å hvile på stakkars Marcello. «Dogman» er Italias offisielle Oscar-bidrag, og hadde premiere i hovedprogrammet under årets filmfestival i Cannes.

«Mordene i Kongo»: Våren 2009 krysser de to nordmennene Joshua French og Tjostolv Moland grensen til Øst-Kongo. Få dager seinere spres nyheten om at deres innleide sjåfør er funnet drept. Etter flere netter på flukt i den mektige kongolesiske jungelen, pågripes de to og dømmes til døden. Etter fire år i fengsel blir Moland funnet død på cella, og French mistenkes for drapet på sin beste venn. «Mordene i Kongo» tar for seg den såkalte Kongosaken og de skjebnesvangre hendelsene i Kongos jungel som utviklet seg til en politisk og diplomatisk betent symbolsak som lenge syntes uløselig.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer