Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
andy warhol munch

Melk & Honnings mai-guide

Mai er full av fridager. Her er Oslo-tipsene til årets femte måned.

Bli med på skulpturavdukning i Ekebergparken

31.mai

Endelig avdukes Paul McCarthys skultpur «Santa» i Ekebergparken. Velkomst ved sjefen sjøl Christian Ringnes, tale ved Paul McCarthy, avduking ved Johan H. Andresen og kunstnerisk innslag ved Pain Solution v/Håvve Fjell.

Ta en late night med Linni med venner på Munchmuseet

31.mai

Munchmuseet lokker med «vårens heteste kveld». Se den kritikerroste utstillingen «Edvard Munch. Mellom klokken og sengen», se og hør filmvisning og fordrag med «The Feedback Loop» og Irmgard Emmelhainz og dans til Linni aka Jonas Grieg med venner.

Se SoFI-studentenes avgangsvisning på Røverstaden

31.mai

12 avgangsstudenter fra Motedesign-klassen MOH16 fra School of Fashion Industry (SoFI) viser sine avgangskolleksjoner på Oslos nye storstue, Røverstaden. Etter nesten to års studie har studentene designet individuelle kleskolleksjoner  – alle basert på tematikk knyttet opp mot blant annet bærekraftig mote, flerkulturalitet og kropp samt andre temaer samtidens og fremtidens moteindustri forholder seg til.

…og Oslo Fotokunstskoles årsutstilling

Førsteårsstudentene ved Oslo Fotokunstskole stiller ut sine arbeider. Prosjektene tar for seg ulike kunstneriske tematikker og tilnærmingsmåter fra selvbiografiske verk til iscenesatte fotografier, dokumentariske billedserier og bøker. Utstillingen fyller skolens lokaler over to etasjer, og står til 4.juni. Vernissage 31.mai (kl.18-23)

Utstillinger som står hele mai:

Dan Colen på Astrup Fearnley

Oslo-museet fortsetter markeringen av sine 25 år med «Dan Colen – Verk fra Astrup Fearnley Samlingen». Det er den fjerde i rekken av jubileumsutstillinger som fremhever sentrale kunstnere i samlingen. Colen er en del av en kunstscene som vokste frem rundt New Yorks Lower East Side på begynnelsen av 2000-tallet – gjerne omtalt som «Bowery School» bestående av kunstnere som Nate Lowman, Ryan McGinley, Dash Snow og Hanna Liden. Står til 16.september.

Mer Munch (fra Andy Warhol)

Edvard Munch var en av Andy Warhols favorittkunstnere. Warhol begynte å samle på Munch-trykk etter at han i 1973 besøkte Munchmuseet og Nasjonalgalleriet, og har også laget en serie reproduksjoner av noen av Munchs mest berømte malerier; «After Munch»-serien. Nå vises den i Oslo – nærmere bestemt tre av hovedverkene i serien sammen med noen av de unike fullskala-trykkene, noen av de upubliserte trykkene og en av Warhols originale blyanttegninger basert på selvportrettet. Utstillingen er en del av Munchmuseet i bevegelse – Kunsthall Oslo, og vises i sistnevntes lokaler i Dronning Eufemias gate i Bjørvika. Står til 26.august.

Le Corbusier på Villa Stenersen

«Le Corbusier ved havet» kaster lys over årene 1926-36 da kunstneren tilbrakte somrene ved Bassin d’Arcachon-bukten på den franske sørvestkysten, og viser nye sider av hans kunstnerskap som humor, gleden over å leve ved havet og personlige brev sendt mellom ham og hans mor. Står til 28.oktober på Villa Stenersen.

«Edvard Munch. Mellom klokken og sengen» på Munchmuseet

Utstillingen, som har gjort stor suksess i San Francisco og på Metropolitan Museum i New York, kommer nå til Oslo og Munchmuseet. Her er flere av Munchs mesterverk samlet – med utgangspunkt i et av hans aller siste og kanskje mest gripende selvportretter. Står til 9. september.

Mikael Lo Presti på Standard (Oslo)

«Echoes of the Street Vendors» er Mikael Lo Prestis første solo-utstilling med hans nyere verker. Utstillingen til den Stockholm-baserte maleren består av 12 oljemalerier. Står til 9.juni.

Se månedens film på Cinemateket

Månedens film på Cinemateket er den danske komedien «En fryktelig kvinne» om et ekteskap mellom en ekstremt manipulerende kvinne og en enda mer tafatt mann. Filmen er årets store snakkis i den danske filmverden, og hylles for å utforske en type forhold som ofte blir oversett. Mer her

(Andre høydepunkt på Cinemateket denne måneden er «The Conversation», «You Were Never Really Here», «The Grand Budapest Hotel», «Ex Libris: New York Public Library» og «Her».)

Få med deg en (eller flere) av månedens mest spennende premierer

«I Feel Pretty» – Den mye diskuterte filmen til Amy Schumer om en kvinne som, etter å ha falt og slått hodet på spinning, plutselig føler seg som den vakreste kvinnen i hele verden. Med Michelle Williams, Emily Ratajkowski (og Naomi Campbell)

«Blockers» – Tre foreldre som gjør alt for å stoppe sine døtre fra å miste jomfrudommen sin etter skoleballet. Med Leslie Mann og John Cena.

«Deadpool 2» – Oppfølgeren til den enormt suksessfulle action-komedien «Deadpool» fra 2016. Med Ryan Reynolds i hovedrollen.

«Solo: A Star Wars Story» – Den seneste i rekken av de mange «Star Wars»-oppfølgerne og spin-offene som har kommet ut siden franchisen ble gjennopplivet i 2015. Denne gangen fortelles historien om Han Solo og hvordan han ble en av Star Wars-universets minst sannsynlige helter. Med Donald Glover og Emilia Clarke.

Åpningsbilde: Installasjonsbilde fra Nate Lowman – Verk fra Astrup Fearnley Samlingen. Foto: Christian Øen

Siste saker

Mest lest nå
Les mer