Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Melk & Honnings februarguide

Det finnes mye annet i gjøre i februar enn å planlegge Valentines day eller antrekk til moteukene. Her er Melk & Honnings 11 beste tips til hvordan du får mest ut av årets andre måned.

Se Khalid før han blir så stor at du ikke får billetter til konsertene hans

SENTRUM SCENE, 2 FEBRUAR

Khalid Donnel Robinson, eller bare Khalid, har det siste året fått en hel generasjon til å gå rundt å synge på hitten «Location». Det mange dessverre ikke ser ut til å ha fått med seg er hvor mange andre like bra, om ikke bedre, sanger amerikaneren har på albumet sitt «American Teen». Heldigvis er det en god mulighet til å oppleve disse sangene live allerede imorgen, før absolutt alle andre får øynene opp for 19-åringen (20 denne måneden) og han fyller arenaer og ikke bare klubbscener.

Dans til DJ-stjerneskuddet og kanskje klodens kuleste jente Sita Abellan på Røverstaden

RØVERSTADEN, 3 FEBRUAR

For to år siden beskrev amerikanske Vogue den spanske stylisten, modellen og DJ-en, Sita Abellan, som en «star on the rise». Da hadde hun allerede figurert på catwalken til Fenty x Puma og i musikkvideoen til «Bitch better have my money», i tillegg til å være Jeremy Scott sin muse, blitt signert som modell for anerkjente Wilhelmina i New York, DJ-et rundt om i Europa og drevet en mote pop-up sjappe for lovende designere i Milano. Denne måneden spiller hun for første gang på norsk jord.

Lær noe på Doc Lounge

6. FEBRUAR, CAFETEATERET

Den første tirsdagen hver måned arrangeres Doc Lounge på Caféteateret. Denne måneden har de sesongåpning og viser i den anledning dokumentaren The Work, om gruppeterapi i et av verdens mest brutale fengsel.  Doc Lounge serverer alltid perfekt mengde tilleggsunderholdning til dokumentaren – og perfekte forfriskninger.

Les også
Blir Hailey Bieber sine sjokoladeglaserte donut-negler en av høstens største trender?

Vær en stolt nordmann og støtt Kygo på Telenor Arena

9. FEBRUAR

Denne måneden fyller gutten fra Bergen opp Telenor Arena. Kom hit og støtt den norske DJ-en, mens du swinger deg til de populære hittene, som på få år har blitt favoritter over hele verden!

Se de du hører på under Oslo Podfest

10. FEBRUAR, VULKAN ARENA

For tredje år på rad arrangeres Oslo Podfest på Vulkan. På programmet står podcastsuksesser som Jentegarderoben, Konspirasjonspodden og Popkammeret. Her kan du endelig se ansiktene som skjuler seg bak de frivillige stemmene du har lyttet til mens du sitter på trikken, lager mat eller rydder. Det kan også gi deg en liten fordel i neste pod-diskusjon rundt middagsbordet.

Spar tid og se kortfilmer på Parkteaterert

14. FEBRUAR

På selveste Valentines Day, den 14. februar, kan i istedenfor å sitte blant nyforelskede par på en overpriset restaurant, se korte, men undervurderte filmer mens du drikker en billigere øl på Grünerløkkas Parkteateret. Fordelen med kortfilmer er ikke bare at du kan si at du oppdaget et nytt talent før de vant en Amanda, men at filmene aldri er lange nok til å kjede deg. Den begrensede spilletiden gjør også at du kan rekke en drink blant nyforelskede etter filmene også.

Pssst! Om du er av typen som er nyforelsket og vil spise en dyr middag, bestill bord nå. Egentlig skulle du gjort det i går…

Se to av verdens største kunstere samtidig på Munch Museet

17. FEBURAR

Til tross for at de aldri møttes og levde i to forskjellige deler av verden, er likhetstrekkene mellom norske Edvard Munch og franske Paul Gauguin slående. Gauguins bilder, i motsetning til Munch, ble ofte inspirert av møter med utenlandske kulturer, men både Gauguin og Munch baserte sin kunst på tanker og følelser over alt annet. Gauguin sies å ha bemerket at han lukket øynene for å se, mens Munch berømt sa: «Jeg maler ikke det jeg ser, men det jeg så». Med de to kunstnernes felles ide om å lukke øynene og bringe blikket innover, åpner Munch Museet denne måneden utstillingen «WITH EYES CLOSED» som utforsker Munch og Gauguin slik de begge så sin egen kunst. 

Se Cindy Sherman på Astrup Fearnley

Les også
Plattform-Uggs er kjendisenes nye favorittsko
19. JANUAR TIL 23. FEBRUAR

I anledning Astrup Fearnleys 25-årsjubileum velger de å sette lyset på et utvalg av de kunstneren som har størst betydning i samlingen deres. Først ut et den amerikanske samtidsfotogarfen Cindy Sherman fra hennes gjennombrudd på 70-tallet og frem til i dag. Sherman er mest kjent for sine teatralske og dramatiske portrett som er best sett i samspill med hverandre på en vegg, og ikke i en instagram-feed. Kom deg på museum

Middag på Enoteca

 Bygdøy allé 59

Du trenger ikke både dra på utstilling og middag. Du kan gjøre begge samtidig på klassike Enoteca i Bygdøy Allé. Kunst på veggene, kjeller med masse god vin. Kunstsamler bak baren. Morsomme mennesker. Lunt og godt i februarmåned. Alltid et kjent motetryne som slurper i seg noe pasta. Alltid en god dagens. En favoritt for alltid.

Spill og drikk på Ball

Møllergata 23

Ball er en lekeplass for voksne. Åpnet i de gamle lokalene til No. 19 er Oslos morsomste bar en våt drøm for alle de som ikke fikk ha arkadespill på rommet sitt som liten. Dra tidlig, ta en drink og spill biljard på bakrommet før du tar en enda sterkere drink og prøver å slå highscoren på arkadespillene.

Få med deg noen av månedens mest spennende premierer

6. FEBRUAR

I, Tonya – Margot Robbie spiller den amerikanske kunstløp-legenden Tonya Harding som ble anklaget for å bruke litt uggene metoder for å vinne OL i 1994.

9. FEBRUAR

Fifty Shades Freed – Den siste filmen i Fifty Shades-serien. Vi vet du kommer til å se den.

Les også
TikTok-tendens med «body checking» går viralt

The Florida Project – En sommer på et budjsettmotell i Florida hvor barna leker mens de voksne bekymrer. Willem Dafoe spås Oscar for sin birolle i filmen.

16. FEBRUAR

The Post – Steven Spielbergs film om Washington Posts Katharine Graham og Ben Bradley som stod opp mot en korrupt stat. Med Meryl Streep og Tom Hanks.

23. FEBRUAR

Mollys Game – Manusforfatter Aaron Sorkins regidebut om den kvinnelige Olympiske skiløperen blitt poker-mogul blitt FBI-agent Molly Bloom. Med Jessica Chastian.

The Shape of Water – Kjærlighetshistorie om en stum vaktmester som forelsker seg i et underlig sjømonster. Ja du leste riktig. Med Sally Hawkins og Michael Shannon.

Åpningsbilde: Sita Abellan via Vogue

Les også: 12 filmer å glede seg til i 2018

Siste saker

Mest lest nå
Les mer