Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Melk & Honnings sneakerpanel anmelder sesongens sneakers

Melk & Honnings ekspertpanel anmelder vårens sneakersnyheter

Se hvilke sneakers som får full pott – og hvilke som kommer dårligst ut.

I år som i fjor har Melk & Honning samlet noen av sesongens mest aktuelle sneakersnyheter, og fått et knippe sneakerentuiaster til å bedømme dem. På lista denne gangen står 12 par sneakers som spenner fra Louis Vuitton og Balenciaga til Nike og adidas

I ekspertpanelet er Ida Broen, Michael Ray Vera Cruz Angeles og Torstein Haavorsen. De deler sine meninger og erfaringer om de utvalgte merkene og modellene, og rangerer de på en skala fra 1-5 melk basert på utvalget.  

Ida Broen jobber som juniorrådgiver i Anti og med New Balance Norge. Hun har rundt 250 par sneakers i samlingen. Hennes all time favoritt-par er Nike Air Force 1 Low «Invisible Woman». På bildet har Ida på seg New Balance Stüssy Collab.

Michael Ray Vera Cruz Angeles aka akam1k3 er fotograf for en rekke norske artister. Han har en samling på et sted mellom 550 og 600 par sneakers. Mike har digget sko hele livet, og mye av fascinasjonen kommer fra farens hans som elsket Jordans. Hans favorittmodell er Nike Air Force 180 Union Clerk Pack, eller enkle Air Max 1. På bildet har Mike på seg Nike Air Max Pluss P1.

Torstein Haavorsen jobber som manager i Knirckefritt Management hvor han representerer artister som blant andre OnklP. Han har en samling på over 300 par sneakers. Fascinasjonen for sneakers begynte med hip hop-kulturen på begynnelsen av 90-tallet. Hans all time-favoritt er Jordan 3. På bildet har Torstein på seg Air Max 95 Huston Astros Colorway.

Adidas-AW-Bball-Soccer-Nike-Air-Max-98-APC-Running-Shoe-Oslo

Fra venstre: Adidas AW Bball Soccer, Nike Air Max 98, APC Running Shoe. Foto: Calle Huth

1. Adidas AW Bball Soccer

(Ida og Mike gir skoen 3/5. Torstein gir den 2/5)

2800,- YME

Adidas AW Bball Soccer er det siste tilskuddet i designer Alexander Wangs årelange samarbeid med Adidas. Den semskede skoen er inspirert av gamle adidas fotball-sko, og har industriell-inspirert grafikk og «boost cushioning».

Ida: – Den er trendy, og sålen er jo en av de beste. Hvis du vil ta steget videre fra Gazelle til noe mer trendy, er denne bra. Den passer forsåvidt også bra for en trendy influencer som skal på fashion week.

Torstein: – Jeg liker alt – borsett fra den «chubby»-sålen. Denne funker for de som er mer opptatt av mote og er på fashion week og blar i moteblader. Jeg hadde digget den om den var lavere. Jeg mener dette er en 2-er. 

Mike: Denne er dritkul. Tenk å komme på innefotball med denne a! Det er en blanding av basket og fotball. Men den er litt for høy. Se så kul den blir når vi kutter litt av sålen. Men jeg er litt «hypebeast» – så kan digge litt Wang.

2. Nike Air Max 98

1799.00,- Tennis
Nike Air Max 98 er ble sluppet i 1998, og nå, 20 år senere, er den tilbake. Air Max 98 har samme Air-enhet som Air Max 97, men med en helt ny utformet «upper». Den har riktignok ikke vært like populær som andre Air Max-modeller, men anses av mange som et av årets must-haves.

Torstein: – Disse er klassiske. Jeg digger dem. Enkelt og greit. Den har vært litt «slept on», så bra den er tilbake. 

Mike: – Yes! Dette er den beste av alle skoene vi har sett på. Gode å gå i. I Air Max-serien så er ikke 98 snakket så mye om, så den fortjener litt mer oppmerksomhet. Men jeg synes de har vært dårlige på å segmentere den – den finnes i alle sneakerssjapper i Oslo. Da mister den litt verdi, fordi det er gøy å finne ting som ikke alle har. 

Les også
5 kjappe motenyheter: Har du gått glipp av dette?

Ida: – Jeg har disse skoene – både vintage og de nye som kom i år. Elsker dem. Fine på foten. Passer til alt.

3. A.P.C. Running Shoe

2299,- A.P.C. PRINSENS GATE

A.P.C.s aller første sneaker. Laget i polyester og semsket skinn, med avrundet tå og «lace-up»-knyting. Runde snørebånd i flettet bomull. Kontrast A.P.C.-logo på tungen.

Mike: – Nå skal A.P.C. lage noe som ikke ser ut som Nike eller Adidas. De burde holde seg til Nike-collabs. Jeg synes ikke de skal lage egne sneakers.

Ida: – Disse skoene ser litt sånn Zara-aktig ut. Jeg digger A.P.C., men skoen er litt kjedelig for min smak. Men det er absolutt en god sko for «ho mamma». Også noe for en rik dame som har lyst på sneakers.

Torstein: – Denne fakker jeg ikke med i det hele tatt. Lissene var det fineste på skoen. Her er det rynkete nylon, det er ikke fett. Dette er noe jeg ikke ville latt datteren min gå med engang.

Nike-Air-Vapormax-Plus-Onitsuka-Tiger-GSM-New-Balance-M99OGI4-Oslo

Fra venste: Nike Air Vapormax Plus, Onitsuka Tiger GSM, New Balance M99OGI4. Foto: Calle Huth

4. Nike Air Vapormax Plus

2099,- YME

Denne hybriden fra Nike er kledd i merkets «Aurora Green» colourway, kombinert med »Fierce Purple» over Air Max Plus- «upperen». Sålen har en hæl-til-tå-boble som introduserer VaporMax-teknologien. Kompresjonsstøpt neopren med hvitt overlegg knytter de to ikoniske designene sammen.

Mike: – Jeg elsker Vapormax. Jeg liker at de driver med hybrid-sko, selv om det ikke alltid treffer. Her funker det. Fargene også, selv om jeg ville kjøpt de i en annen farge.

Torstein: – Jeg liker fargene, men ikke godt nok til å ville gå i den selv. Dette er den kuleste skoen jeg ikke hadde kjøpt selv.

Ida: – Det er mange som sier at de ville hatt den, men ikke kjøpt den – kanskje på grunn av prisen? Den er for folk som vil utfordre seg selv og ta et skritt videre. Kjøp.

5. Onitsuka Tiger GSM

1100,- TENNIS

Inspirert av sine vintage tennisrøtter og styling, har GSM – eller Game, Set, Match – skoen blitt modernisert for hverdagen. Med en klassisk mellomsåle og myke overlays i semsket skinn, er det en ikonisk vintage-sko.

Mike: – Den der er klassisk. Fin. Kule folk går med de. De er også billige, så det er en sko «hvem som helst» kan kjøpe. Den perfekte skoen for mannen i gata.

Torstein: – Simple, clean, classic. Liker den litt gule sålen. De er billige og klassiske. Denne funker på veldig mange ulike mennesker – enten på jobb på Aker Brygge eller til streetwear.

Ida: – Jeg syntes den er kul nettopp fordi jeg har sett den på så mange ulike mennesker. En klassiker.

6. New Balance M99OGI4

1999,- YME

New Balance-sko har vært produsert i USA i over 75 år, og er laget for hånd. 99OGI4 er den siste skoen i merkets «Made i USA»-serie, som relanserer klassiske modeller. Dette var skoen Steve Jobs gikk i.

Mike: – Er ikke dette Steve Jobs-skoen? Dette er pappasko. Skoen er fin, jeg skjønner hvorfor folk bruker dem og jeg skjønner hva slags type som rocker de. Men jeg synes den er dyr, og skjønner at folk synes den er for dyr i forhold til for eksempel en Air Max som ser litt mer teknisk ut. Den er god på beina da, men for meg er det litt G Sport-sko i denne fargen.

Les også
Sports Illustrated viser frem modell med synlig arr for første gang

Torstein: – Denne er avhengig av colorway. Dette ser ut som noen sånne Brooks faren min har kjøpt på G Sport. Jeg vet det er god kvalitet, men man ser det ikke på avstand. Logoen er for tynn, og fargen er stygg. Jeg skjønner at folk bruker dem, men den er alt for dyr. Veldig kjedelig farge – hadde noe mer fargerikt kommet på bordet hadde jeg digget de litt mer. Hele opphenget rundt sneakers for meg kommer fra street- og hip hop-kultur, så for meg matcher ikke dette.

Disclaimer: Ida Broen jobber med New Balance og er derfor ikke med på å bedømme denne skoen.

Reebook-DMX-Run-10-Adidas-Deerupt-Runner-Louis-Vuitton-V.N.R-Sneaker-Oslo

Fra Venstre: Reebook DMX Run 10, Adidas Deerupt Runner, Louis Vuitton V.N.R. Sneaker. Foto: Calle Huth

7. Reebok Classics DMX Run 10

(Mike og Ida gir skoen 4/5. Torstein gir den 2/5)

1399,- YME

Denne klassiske modellen fra 1997 gjør i år et comeback. Med DMX-såle er den utstyrt med reflekterende rør og stripet snørebånd for å autentisere sin kultklassiske status.

Ida: – En av mine favorittsko fra Reebok for tiden. Får litt old-school basket-følelse av dem. Skoen er helt nydelig, og kommer i mange fine farger.

Torstein: – Jeg vet ikke om jeg liker de helt. Lissene er Air Max 95, og snøringen. Dette er den stygge lillebroren til Air Max 95, men det er sikkert en generasjonskløft. De har jo stjålet hele konseptet til Air Max. 

Mike: – Jeg skal si hvorfor jeg elsker denne skoen; Da Allen Iverson kom til NBA i 96 fikk han etterhvert sin egen sko og da brukte de DMX-såle. Så kom denne modellen ut i 1997. De er klassiske, og digge å gå i også! Men når Torstein påpeker likheten med Air Max så ser jeg hva han mener.

8. Adidas Deerupt Runner

1099,- YME

Adidas sin nylansering gir en ny vri på en tradisjonell stil fra 80-tallet. Overdelen i mesh er dekket i et lag av elastisk vevet netting. En nettinnpakket EVA-mellomsåle gjentar det geometriske uttrykket. Innsiden har soneinndelt demping. Skoen fikk intens markedsføring på sosiale medier her hjemme i Norge ved lansering.

Mike: – Jeg synes det er kult at adidas prøver å lage noe nytt. De er faktisk mye finere på beina enn her. Fargene representerer ikke denne skoen godt nok. Det er mange som er mye finere, og forhåpentligvis så kommer det noe nytt snart.

Ida: – Jeg liker skoen, og synes den var fet når den kom. Men så fikk alle den, selv de som aldri gikk med sneakers før. Da mister den eksklusiviteten for min del. Ble helt mainstream.

Torstein: – Jeg syntes den ser veldig slapp ut, men liker at de har hentet en gammel såle tilbake. Og jeg skjønner at kids som skal ha seg nye sko velger disse.

9. Louis Vuitton V.N.R. Sneaker

8500,- LOUIS VUITTON NEDRE SLOTTSGATE

En av luksusmerkets aller første tekniske sneakers for herre. Skoen har strikket «upper» og holografisk gummisåle. Innsiden av skoen er neongul, og merkets ikoniske LV-logo pynter tungen. 

Les også
Helgevibber med: Kasper Giraffe

Mike: – Jeg fakker med de. De har forstått at sneakers funker. Liker at de har laget en modell som er mye mer teknisk, ikke bare «luxury leather». Jeg hadde digget å gå i Louis-sko liksom, men gidder ikke droppe 8,5k.

Torstien: – Jeg fakker med de sjæl ass. Liker at de gjør noe teknisk, og ikke bare high-tops i svart skinn. Men man må ikke glemme prisen når man snakker om Louis. Skoen i seg selv er fet, men prisen er ikke verdt det. 

Ida: – Digger de ikke, får litt Nike flyknit-vibes av den. Mot prisen og designet er det ikke imponerende. Det er riktig vei å gå, og det er en sko som selger. Den er for han juristen som skal ha nye sko for å bli litt trendy. Men det er for mye penger for en sånn sko. Sko er forbruksvare og noe vi skal gå i hver dag, og da er det ikke verdt det.

Puma-Suede-x-Fubu-Balenciaga-Speed-Runner-Adidas-Twinstrike-ADV-Oslo

Fra venstre: Puma Suede x Fubu, Balenciaga Speed Runner, Adidas Twinstrike ADV. Foto: Calle Huth

10. Puma X FUBU

(Mike og Torstein gir skoen 3/5. Ida gir skoen 2/5)

1200 ,- TENNIS

Det elskede (og hatede) streetwear-merket Fubu fra 90-tallet har slått seg sammen med Puma for å feire 50-årsjubileet til Puma Suede. Skoen har en svart velour «upper», med rød velourfôring og pipping, i tillegg til en rød yttersåle. Black Formstripe på siden av skoen, mens en Suede 50-logo er uthevet på tungen.

Mike: – Okay! Det er helt sjukt det her! Jeg fakker hardt med disse ass fordi det er Fubu. Nostalgisk og gøy! Modellen i seg selv er fantastisk. Syntes det er vanskelig å gå med svarte og røde sko, med mindre det er Jordans, men disse funker. Jeg er dog ikke så fan av svarte midsoles. Bra pris også, men ville tatt en annen farge.

Torstein: – Det er vilt at Fubu er trendy nok til å lage collab med Puma. Jeg fakker drithardt med Puma suedes og elsker fargene på denne skoen. Men blir litt satt ut av Fubu-collaben, det er så dårlig stempel. 

Ida: – Et godt eksempel på et gammelt merke som plutselig blir kult igjen 100 år senere. Jeg misliker sort såle fordi skoen forsvinner og blir anonym. Men synes det er fett at folk tenker litt nytt.

11. Balenciaga Speed Trainers 

6800,- BALENCIAGA NEDRE SLOTTSGATE

Balenciaga sitt svar på den hypertrendy sokkeskoen. Nylanseringen er rød og har dobbel B-logo ved hælen, i motsetning til den tradisjonelle «Balenciaga» i liten skrift.

Ida: – Det som er synd med denne modellen er at «alle» har en. Zara, Weekday, Acne – alle. Du kan kjøpe akkurat samme sko på Zara for en tiendedel for prisen. Dette er blitt for trendy, så det har helt mistet verdien. Tre år for sent.

Mike: – Denne er i samme bås som Jeezy-boost. En slags Hypebeast-uniform. Tenkt disse og noe ripped Yeezus, Anti Social Social Club også går du rett inn på Complexcon. Jeg liker sokkesko, men disse blir for influencer-sko. Jeg liker ikke at de lever av andres hype. 

Torstien: – Hvis du er styrktrik; ja, hvis ikke; nei. Jeg ville tatt Louis-skoene mange hakk over. 

12. Adidas Twinstrike ADV

1300,- TENNIS

Twinstrike-skoene er bygd med en naturlig ventilerende tekstil-upper med teksturerte suede overlays og lær-lacing i anklene. Med EVA-mellomsåle og yttersåle i gummi.

Mike:  – Slått sammen av to sko; ene er adidas sitt svar på shocks. «Very nice». Kule farger. Jeg liker de.

Ida: – Denne er dritkul, og kommer i mange kule farger. Den litt hippere adidasen. Den er «chunky», og derfor veldig trendy for øyeblikket. Men det er en grense for hvor lenge den «chunky»-trenden kan fortsette.

Torstien: – Disse fakker jeg med, spesielt fargene. Disse er noen av sneakersene vi har sett på som jeg liker best.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer