Melk & Honnings desemberguide

Hip-hop i Oslo Spektrum, julefilm på Cinemateket og sneakerhimmel på Karl Johan. Her er Melk & Honnings ti beste tips for hva du bør gjøre i desember –  fordi du må ikke tilbringe tid med familien helt frem til jul.

Arif og Unge Ferrari. Skjermdump fra TV2

Se Unge Ferrari og Arif fylle Oslo Spektrum

1. desember i Oslo Spektrum

De norske rap-stjerne Arif og Stig, bedre kjent som Arif og Unge Ferrari, har de siste årene blitt blant de fremste aktørene innenfor norsk hip-hop. Som en ekstra fin gave i adventskalenderens første luke, fyller de i dag Oslos storstue og det ryktes at de har noen gode og talentfulle venner med seg på laget.

… og fest med dem etterpå

1. desember på Parkteateret

Slik som gullgutt Cezinando gjorde etter sin konsert på Rockefeller i november, forsetter Arif og Unge Ferrari kvelden på Parkteateret. Gigen guttene spiller på Oslo Spektrum like før er turneens aller siste, så denne eksklusive etterfesten (selges kun 300 billetter) blir den ultimate avslutningen.

Kom i julestemning med julegrantenning på Universitetsplassen

3. desember 17:00 på Universitetsplassen

I nesten hundre år har julegrantenningen på Universitetsplassen markert begynnelsen av julen i Oslo. Etter en tung og fuktig helg frister det  tilbringe hele søndagen i sengen, men det anbefales på det sterkeste å ta banen ned til Nationaltheateret. Kjøp brente mandler på det litt for harry julemarkedet på spikersuppa og se julen lyse opp sammen med ivrige barn, slitne foreldre og klein ungdom.

Fjong

Drikk champagne og finn julebord-kjolen på Fjong

Hver torsdag, Drammensveien 72

«Hva skal jeg ha på meg i helgen?» blir ikke lengre et like stort problem med nyopstartede Fjong i Oslo. Her kan du leie brukt og ubrukt plagg fra kjente og mindre kjene merker for en rimelig pris. Hver torsdag i desember arrangerer de after work hvor du kan sikle over designerkjoler mens du nyter et glass champagne

Se dokumentar på Doc Lounge

6. desember på Cafeteateret

Den første tirsdagen av hver måned arrangeres Doc Lounge på Caféteateret. I desember vises dokumentaren Check It om en gruppe unge homofile og trans-ungdommer som blir den mest fryktede gategjengen i Washington C. Doc Lounge serverer alltid perfekt mengde tilleggsunderholdning til dokumentaren – og perfekte forfriskninger. En liten pause i julekjøret.

Opplev amerikaniseringen av Oslo på nyåpnede Foot Locker

Hele desember

Ser du etter julegaver til en hip fetter, noe til sneakersamlingen, eller vil du rett og slett bare føle som om du er på storbyferie? Da er Foot Locker på Karl Johan stedet for deg. Den amerikanske skogiganten åpner sin aller første butikk i Norge helt nederst på Karl Johan, og det loves ansatte i stripete skjorter, stor utvalg og de aller nyeste skomodellene.

Et godt glass vin på Merkur Bar

Hele desember, Bjerregårdsgate 5a
1. desember åpner Oslos nye bar. Etter en før-premiere forrige helg, har den lille baren på St. Hanshaugen allerede blitt M&H sin favoritt. Endelig en nabolagsbar med høyt nivå på både vin og musikk. Alt er adult oriented: Haug-gamle hipstere, Steely Dan, The Style Council, kulturtølpere og modne kvinner i sin skjønneste prakt. Ikke minst, Norges utelivs-impresario, Benjamin Lee som grunder og eier (sammen med Alexander Kloster Jensen).
Fra It’s a Wonderful Life

Se julefilm på Cinemateket

Hver helg i frem til jul, Filmens Hus

En god julefilm er en av de viktigste ingrediensene for å oppnå optimal julestemning. Men hvilken skal du se? Heldigvis gjør Cinemateket dette valget litt lettere, og viser klassikere som A Nightmare Before Christmas og Its a Wonderful Life. Ta med deg vennegjengen, nyt et glass vin og ta inn julestemningen på den litt mer intellektuelle måten.

Kjøp billetter og se program HER

Romjulskonsert på Jaeger

29. desember, Jaeger

Rett før 2017 takker for seg arrangerer Subjekt en romjulskonsert med den norske gruppa Svømmebasseng i kjelleren på Jaeger. Det loves julemusikk, gamle slagere og nye overraskelser, slik at du fått brukt opp de siste julenøttene før nyttårsaften planlegges og julepynten pakkes vekk.

Få med deg noen av månedens mest spennende premierer

9. desember

Adjø Montebello – Avslutningen på Karpe Diems Heisan Montebello. En konsertfilm/dokumentar/spillefilm/happening som kun vises kun fire ganger i desember.

25. desember

Battle of the Sexes – Historien om den legendariske tenniskampen mellom Billie Jean King og Bobby Riggs, med Oscar-vinner Emma Stone og komikerlegende Steve Carell

Den Tolvte Mann – Historien om krigshelt Jan Baalsrud. Skuespiller debuten til Thomas Gullestad, bedre kjent som Fingern fra Klovner i Kamp.

The Disaster Artist – James Franco kritikerroste film om den beste dårligste filmen noen sinne laget, The Room.

The Party – Indiefilm om en kvinne som inviterer gamle venner til et middagselskap for å feire sin nye jobb. Men vennene har andre ting de heller vil snakke om.

Dave Franco og James Franco i The Disaster Artist

Hovedbilde: Skjermdump fra NRK av juletreet på Universitetsplassen

Les også: Få med deg disse utstillingene der du er på juleshopping