Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Getty

Melk & Honnings beste tips til ting å gjøre en søndag

Søndagen består som regel av å vente på mandagen, men den må ikke alltid det.

Har du en kjedelig søndag? Fortvil ikke. Her kommer det noen forslag til hva du kan finne på for at den skal bestå av noe annet enn Netflix i senga hele dagen.

Les også: Har du hørt om fenomenet Booktok?

Misforstå oss rett, Netflix i senga er ganske nice det også. Men hvis du vil få noe mer ut av dagen kommer det nå noen forslag:

Dra på museum

Søndag er en perfekt dag for å være kulturell. Gå på museum dagen lang og drøm deg bort. I Oslo er det mange museer å velge mellom – alt fra Astrup Fearnley Museet og Munchmuseet til Teknisk museum og det spenstige The Mini Bottle Gallery.

For noen uker siden skrev vi om kulturopplevelser du bør få med deg, der ble det nevnt blant annet Sandra Mujinga sin utstilling i Solo Oslo på Munch og Maria Pasenau sin utstilling «The Odder Erotica». Nylig åpnet utstillingen «INFORMATION (Today)» hos Astrup Fearnley. Perfekt å ta turen dit på en søndag.

Josefine på Munchmuseet (Foto: Instagram @josefinevogt)

Ta deg en tur på kafé

Kom deg ut av leiligheten, og få et miljøskifte. Kanskje planlegg uka og skriv i almanakken din på kafé i stedet for rundt kjøkkenbordet. Les en god bok eller bare observer menneskene rundt deg. People watching er alltid fascinerende. Kjøp deg en kaffe og en saftig kanelbolle, og søndagen er reddet.

Deilig brunch hos Liebling (Foto: Instagram @lieblingoslo)

Usikker på hvilken kafé du skal gå for? Her er det liste over 5 jobbe-vennlige kaféer i Oslo som du kan sjekke ut.

Les også
6 herretrender fra motemessen Pitti Uomo i Firenze

Se en film på kino

I stedet for film hjemme i sofaen på iPaden eller TVen, så dra på kino. Om du ikke vil hoppe ut av joggedressen, så gjør det ingenting. Joggedressen er så absolutt innafor å ha på seg på kino på en søndag, og! Spesielt nå med den nye haute mess-trenden.

Nå har endelig «Spiderman: No way home» kommet til Norge. Og hvis du enda ikke har sett «Verdens verste menneske» med Renate Reinsve på kino enda – så er det på tide.

Dress up eller dress down, begge deler er innafor på kino på en søndag (Foto: Instagram @gwozdik)

Treat Yourself

Lag deg en spa-dag. Gjør det du ikke prioriterer i den ellers så travle hverdagen. Len deg tilbake i sofaen med ansiktsmaska på, ta deg et deilig bad, lakk neglene og lad opp til ny uke.

Det er utrolig hva det å pleie seg selv gjør med humøret – man føler seg litt freshere og bedre med en gang.

Et deilig, langt bad er aldri feil (Foto: Instagram @btslovesyou)

Vær kreativ

Har du et maleskrin liggende langt bak i skapet? Du kjøpte det kanskje da pandemien startet, men brukte det bare en gang? Ta det frem igjen nå. Et lite maleri som henger på kjøleskapet gjør mye, og ikke minst er det morsomt å vite at man selv har laget det.

Hvis ikke maling, så har du kanskje noe annet som perler, noe hekletøy eller strikketøy liggende. Lag noen fargerike armbånd som kan freshe opp et basic antrekk. Eller så kan du hekle eller strikke deg et par håndleddsvarmere som er perfekte nå i kulda.

Strikking er en perfekt søndagsaktivitet (Foto: Instagram @mariamollerdk)

Lag en deilig middag

Søndag må ikke alltid bety skallebank på sofaen med en godt stekt grandis. Avtal med familien, venner eller kollektivet at dere skal lage god mat sammen. God mat i godt selskap er alltid en god idé.

Les også
Bokpraten: Illustratør og designer Samra Avdagic

Pasta er en evig klassiker. Bare se på denne pasta carbonaraen til Sultne Gutter – og kjenn deg inspirert til å lage det samme.

Ble ikke du sulten nå? (Foto: Instagram @sultnegutter)

Søndagstur

Sist men ikke minst: Gå en tur ut i frisk luft. It´s a classic. Det er viktig å lufte kropp og hode – men enklere sagt enn gjort. Den gode, varme senga er ofte mer fristende.

Kle deg godt og kjøp en varm kakao, så er du good to go. Hvis du bor i Oslo kan du gå en tur langs Akerselva eller rundt Bygdøy – det er fint på vinteren også, så lenge du har på nok klær.

Søndagstur i solnedgang (Foto: Instagram @ninasandbech)

Siste saker

Mest lest nå
Les mer