Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
«Begynnelse» på DNS.

Melk & Honnings Bergen-guide: juni

Dette skjer i årets første sommermåned.

Utstillinger:

Galleri Geo: «A moveable beast», Helge Skodvin. Åpner 15. juni.

Bergen Assembly: «The Parliament of Bodies». Åpner 15. juni.

Blokk: «Linje 22», Espen Tveit. Åpner 14. juni.

Kode: «Krefter», Dyrdal Kvasbø Tingleff.

galleri geo.
Foto: Galleri Geo

Rosa sommerfavoritter

12. juni

Sommer er høysesong for rosévinen. For hvert år som går drikker vi mer og mer rosévin, og vinen har den seneste tiden fått en helt ny status her til lands, ser Colonialen Matbar ut til å synes. Nå inviterer de til smaking av seks rosényheter fra hele verden. Vinene er naturlige, ufiltrerte og saftige. Mer her.

Wizard co / Pharma pop-up

13. juni

Det Bergen-baserte klesmerket Wizard co inntar sneakersbutikken Pharma. Her holder de pop-up hvor du blir invitert til forhåndssalg av den nye kolleksjonen som slippes 16. juni. Det er også mulig å handle fra tidligere kolleksjoner. Mens du shopper lover butikken bra musikk og hyggelig selskap. Mer her.

Ferdig shoppet? Senere på kvelden blir det releaseparty for den nye kolleksjonen på NATT (tidligere Klubb KOK). Her lover gutta bak klesmerket at det blir mer fokus på party enn shopping, men det vil være mulig å handle den nye kolleksjonen. Utover kvelden blir det musikk fra artister, men hvilke som opptrer er enn så lenge en godt bevart hemmelighet. Mer her.

Rap og følelser – med hjertet utenpå skjorten

13. juni

I anledning Bergenfest har Bergen Offentlige Bibliotek og Bymuseene i Bergen slått seg sammen med festivalen for å gi deg samtaler om litteratur og musikk i selveste Rosenkrantztårnet.

«Hip hop og rap har de siste årene gått fra å være en undergrunnssjanger til å favne noen av Norges mest populære artister. Hva har endret seg? Er det den norskspråklige hip-hop som har vunnet nordmenns hjerter? Og hva er grunnen til fler og fler artister nå rapper om nære ting og store følelser? Kan hip hop noen gang bli for følsomt? Vi tar praten og inviterer til en panelsamtale hvor vi ser på sjangerens utvikling. Med Kjartan Lauritzen, David Grytten, produsent og medlem av Hester v75, og Anna Ofstad, DJ og programleder i P13». Mer her.

Rap og følelser - med hjertet utenpå skjorten

«Begynnelse» på teaterkjelleren

Hver dag tom 22. juni

Teaterkjelleren på Den Nationale Scene inviterer deg til å være flue på veggen på et nachspiel. Stykket er en komedie om jakten på kjærligheten i en tid hvor vi frykter forpliktelse. Her får vi følge en mann og kvinne i 40-årene og se hvordan de nærmer seg hverandre. Karoline Krüger og Eirik del Barco Soleglad gir oss en rekke gjenkjennelige, morsomme, pinlige og ubehagelige situasjoner. Mer her.

Les også
Hårfrisyrer som passer perfekt til bunad (og andre antrekk) på 17. mai

Bergenfest

12 – 15. juni

Årets store festivalsesong starter i Bergen, nærmere bestemt Bergenhus Festning. Over fire dager står alt fra lokale helter som Sushi x Kobe, Razika og Hester V75, til internasjonale storheter som Patti Smith og Tove Lo, på scenen. Andre artister du kan oppleve er Emma Steinbakken, Unge Ferrari, Kristian Kristensen, Julia Holter, Isah og Benjamin Ingrosso. Mer her.

Fredagslunsj på Colonialen

Hver fredag

Hver fredag i juni inviterer Colonialen 44 til fredagslunsj. Vil du starte helgen tidlig? Her kan du få bobler og en 3-retters meny til snill pris. Mer her.

Byens beste shopping:

På jakt etter ny sommergarderobe eller nye garderobefavoritter? Besøk noen av byens beste nisjebutikker. Vrimmel i hjertet av sentrum tilbyr hotte, skandinaviske merker som Rèsumè, Cala & Jade, byTiMo, Holzweiler, By Malene Birger og Stine Goya. Hos Regn i Strandgaten får du Rains, Just Female, Núnoo og Les Deux. Fresh Pepper har skjønnhetsfavorittene Aesop og RMS Beauty, Margaret Howell, Comme Des Garçons Play og ADNYM. Hos Twisted finner du merkevarer som Samsøe & Samsøe, 2ND One, Whyred og Han Kjøbenhavn. Lot333 har klær til menn og kvinner, signert merkevarer som Sessùn, Rodebjer, Norse Projects og Carhartt.

Ute etter nye sneakers? Hos Pharma og Tennis finner du det beste utvalget til mann og kvinne.

https://www.instagram.com/p/Bx9YzNpoqd3/

Mat og drikke

Digg mat og drikke til lunsj, middag eller for en kveld på byen? Hos Hoggorm kan du velge mellom et bredt utvalgt vin, øl, unike pizzavarianter og østers. Colonialen på Litteraturhuset har frokost og lunsj hvor du kan kose deg alene med en bok, jobbe litt eller være i selskap av familie og venner. Her kan du velge mellom alt fra croissanter og müsli til salater, egg i ulike varianter og oster.

Altona vinbar og kjøkken ligger kanskje noe gjemt, men er langt fra glemt i Bergen. Altonakjelleren består av seks ulike rom. Her kan du lene deg tilbake og kose deg med et måltid eller et bredt utvalg viner alene, eller sammen med familie og venner. For et bredt utvalg nydelige viner skiller Altona seg ut, i godt selskap med vinbaren Pergola og den lille restauranten Don Pippo.

Les også
Kjenner du til det norske smykkemerket Afrodite by MG?
https://www.instagram.com/p/BhBfP0sH3jW/

Les også: Månedens lesning: juni

Siste saker

Mest lest nå
Les mer