Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Melk & Honning tipser: Her bør du shoppe i London

ln-cc7

Bilde: LN-CC

London er en by av kontraster med et markant skille mellom øst og vest. Et sammensurium av turister, studenter, brune puber og diamantsjapper med verdensrekord i karat. Hipstere, privatskoler, pretensiøse kaffebarer, nedslitte, falleferdige bygninger og mannlige supermodeller som skater forbi deg. London er mer laidback enn Paris og Milano, og har de siste sesongene gjort comeback på arenaen som en relevant motemetropol – men forkjærligheten for de yngre og mer alternative trendene er beholdt.

London er også selvsagt en av verdens mest populære shoppingdestinasjoner, spesielt før jul. Mange velger å traske opp og ned Oxford Street til armene er blitt 20 cm lenger av vekten fra alle bæreposene, men bare få tube-stopp unna er det masse kule, interessante butikker og områder det er verdt å sjekke ut.

Vi har satt sammen en liten oversikt over noen av våre favoritter.

Les også: Våre beste tips til julegaver under 500-lappen

REDCHURCH STREET

london-02

01-guide-to-redchurch-street-london

I området Shoreditch, et tidligere nedslitt kunstner-område som har vært gjennom en kraftig gentrifisering, finner du gata Rechurch Street. Masse kule designbutikker, kaféer og restauranter befinner seg langs denne gata, blant annet en Mast Brothers-forretning, som er kjent for sine instagramvennlige sjokoladeplate-forpakninger, og Monologue, som har et kuratert utvalg minimalistisk interiør.

 

GOODHOOD

goodhood

Den 8-årige butikken fører mer enn 200 merker fordelt på herre, dame, interiør, livsstil og hudpleie. Tross det massive utvalget er Good Hood skarpt kuratert, og med merker som Jil Sander Navy, Gosha Rubschinsky, Gosha Rubschinskiy og PB0110 får man litt for lyst på altfor mye. (41 Coronet Street, Shoreditch)

 

Les også
12 fine sko til 17. mai

MACHINE-A

machine-a-interior1

Den fete konseptbutikken Machine-A selger masse up-and-coming små merker sammen med mer etablerte navn som J.W Anderson og MM6. (13 Brewer St, Soho,)

DOVER STREET MARKET

dover-street-market-haymarket-london-retail-interiors_dezeen_936_5

Comme Des Garcons Rei Kawakubo startet Dover Street Market for 12 år siden. Siden den gang har den blitt en slags institusjon for fashionfolket og finnes i flere av verdens motemekkaer. Den nye forretningen i Haymarket i London strekker seg over flere etasjer og byr på alt fra sære streetwear-merker til superluksus i form av Gucci og The Row.  (18-22 Haymarket)

 

COLUMBIA ROAD MARKET

image

Hver søndag våkner Columbia Road sitt marked til liv med masse blomster og krimskrams. Gata i seg selv består av mengder av små, interessante indie-butikker med navn som «Jump like Alice», «Glitterati» og «A Portoguese Love Affair». Ekstra koselig er det nå i juletiden med mye dekorasjoner, lys og juletrær. (Columbia road, Mellom Hackney og Bethnal Green)

69B

69b-shop-2

Denne butikken har som fokus å fronte designere som produserer etisk riktige produkter. Blant merkene finner du Marimekko, Good Guys, Lowie, This Works og Birkenstock. (69b Broadway Market)

MAGCULTURE

magculture_041

Dette er som å komme til himmelen for de mange magasin-junkiene i blant oss. Med over 350 forskjellige publikasjoner på hyllene kan man finne magasiner som enten er svindyre eller man ikke får tak i i Norge her. (270 St John Street, Clerkenwell)

SUPREME

image-1

Streetwear-merket Supreme har en «cult-following» uten sidestykke. Det finnes kun seks butikker i hele verden og når det slippes nye ting hver torsdag er det kø langt bortover gata. Absolutt en opplevelse å få med seg. (2/3 Peter Street, I nærheten av Piccadilly Circus)

Les også
Luksusnettbutikkene har fått sansen for norske Kolours Jewelry

 

LN-CC

store-page_2-compressor

Konseptbutikken LN-CC er full av avant garde design og  fungerer like mye som et slags galleri for idéer, som en klesbutikk. Det romskips-liknende lokalet i Dalston ligger med vilje godt skjult og man må ringe på en dørklokke for å få komme inn. Egentlig foretrekker de faktisk at man ringer på forhånd for å avtale tid for når man skal komme dit. Tenk det kjøpepresset du da føler når du først er der! (Late Night Chameleon Cafe, The Basement 18-24 Shacklewell Lane, Dalston)

 

NORWEGIAN RAIN

193_Piccadilly_7918

Et besøk i flaggskipbutikken til Norwegian Rain i Piccadilly er vel et must for envher nordmann på reise i Englands hovedtad. Forretningen åpnet tidligere i år, og melder om gode salgstall og fin respons så langt. (193 Piccadilly, St. James’s)

Takk til Cecilie Olsen, Madeleine Holth og Juliette Aleksine Piiksi.

Les også: Se de fineste julevinduene rundt om i verden

Siste saker

Mest lest nå
Les mer