Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

5 motebøker å lese i sommer

Sommeren er en tid for å slutte å klå på iPhonen, og heller tørke støv av lesebrillene. Hvis du som så mange av oss liker å få i både pose og sekk – i dette tilfelle både lese OG få stilnet motemonsteret i kroppen – har vi samlet noen bøker som gjør nettopp det.

For det finnes et helt hav av bøker som både går langt under, eller bare stryker lett over, motebransjens hud. Som ser på mote med kritiske øyne, snakker om de ekle, skumle delene av bransjen, skandaler, feider eller hvordan konsumeringssamfunnet har ødelagt mote, eller rett og slett bare tilbyr øyegodis, «glossiness», inspirasjon og vakre mennesker.

Her er våre topp 5 tips – alle sammen i en overkommelig størrelse, perfekt til å ta med på stranda:

 

The Woman I wanted to be

av Diane Von Furstenburg 

Diane Von Furstenburg har vært en av 1900-tallets mest innflytelsesrike motedesignere, og levd et spennende, innholdsrikt liv. I denne boken forteller hun om giftemålet med Prins Egon Von Furstenburg, jetset-tilværelsen, tiden som «bytryne» på Studio 54, det å starte og drive sitt eget multinasjonale selskap og merke, og generelt opp og nedturer i karrieren og livet ellers. Alt som til sammen har vært med på å gjøre henne til den kvinnen hun en dag ønsket å bli.

 

Where’s Karl?

av Stacey Caldwell, Ajiri Aki og Michelle Baron 

Karl Lagerfeld er en vandrende ikonisk merkevare, og meget lett gjenkjennelig i terrenget  – skulle man tro. Denne boken er en parodi på den klassiske barnebok-favoritten «Hvor er Willy?», der den tyske superdesigneren blir plassert i kaotiske miljøer med katten sin Choupette på armen. Så blir det din oppgave å myse deg fram til hvor de to befinner seg, og se om du faktisk har et «øye» for fashion. (No pun intended)

Les også
STILORAMA: Felicia Noelle Donkor

 

The Fashion System

av Roland Barthes

Denne boka er et must for de som er et stort hakk mer interessert i mote enn herr og fru A4. Her har Barthes nemlig en analytisk tilnærming til mote, der han ser på moten som språk, som kunstform, og dekoder og forklarer måten mote blir diskutert i motemagasiner. Boken ble utgitt så tidlig som i 1967, men tematikken er like relevant den dag i dag.

 

Alexander McQueen: The Blood beneath The Skin

av Andrew Wilson

Denne biografien gjør en god jobb med å portrettere det fulle og hele bildet av den britiske designerens fantastiske suksess, og samtidig kikke på innsiden av hans skjøre, mørke sinn. I 2010, som 40-åring, tok han sitt eget liv, til moteverdenens store forbauselse og sorg. I fjor ble det klart at biografien er i ferd med å bli filmatisert, og den vil få premieredato i løpet av høsten. Da passer det perfekt å ha lest denne i forkant.

 

Baddie Winkle’s Guide to life

av Baddie Winkle

Det som muligens er en av tidenes mest gærne bestemødre, Baddie Winkle, har hele 3,1 millioner følgere på Instagram. Grunnen til det er at hun har en grenseløs, helt unormal stil for en 88-åring å være! Hun poster ekstremt fargerike outfits, gjerne med bomber jackets, korte topper eller kjoler og bling bling, med en joint mellom fingrene – og får det til å fungere. I hennes første bok, som nylig kom ut, deler hun sin frie livsvisdom og beste stiltips. «Good feel»-lesing på stranda!

 

Les også: Mitt sommer-Oslo – Tre Oslo-folk tipser om hva man bør gjøre i Oslo i sommer

Siste saker

Mest lest nå
Les mer