Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Melk & Honning tester K18

Melk & Honning tester: Kan denne reparere håret ditt på bare fire minutter?

Og kan den forsvare den stive prisen?

Det er en jungel der ute. Produktnyhetene kommer som perler på en snor, og lover gull og grønne skoger. Men funker de egentlig?

Melk & Honning har testet nyheten K18 som lover å reparere håret på bare fire minutter. Er det mulig?

Stjerneproduktet, som skal være resultatet av ti år med biovitenskapelig forskning, omtales som en life saver.

Holder den det den lover, er den det.

Ved første øyekast ser den ikke så revolusjonerende ut. Med det er som kjent det indre som teller, og dette produktet skal heal your hair.

Mer spesifikt er det biomimetisk vitenskap som skal reparere håret på bare fire minutter. Allerede der blir jeg litt skeptisk. For hvis noe høres for godt ut til å være sant, så er det gjerne nettopp det det er.

Denne skal reparere håret på bare fire minutter, men er det mulig?

K18 består av to produkter: en spray som frisøren bruker før behandling i salong og en leave-in mask. Det er sistnevnte vi har testet. Denne kan man kjøpe med seg hjem, og er lik den som påføres i salong. Produktet kan brukes på alle typer hår.

Nå blir det litt teknisk:

K18 bruker biomimetikk til å koble sammen keratinkjedene i håret igjen etter at de er blitt skadet av bleking, farging, varmeverktøy og andre kjemiske behandlinger. Resultatet skal være et mykt, glatt og sterkt hår med elastisitet og spenst. Det skal føles som nytt igjen. Og jo mer skadet håret er, jo mer dramatiske lover resultatene å være.

Dette produktet ble lansert i januar i år, men er allerede inne på over 700 salonger over hele landet. Det er mange. Ifølge frisører Melk & Honning har snakket med skal produktet ha fått gode tilbakemeldinger fra både kunder og frisører – blant annet på grunn av den korte behandlingstiden.

Jeg er faktisk ganske imponert over produktet som lover å redde håret. Nåvel. Men jeg må bruke det med omhu så ikke håret mitt blir tungt og litt fett.

Og fire minutter slår en halvtimes hårmaske ned i støvlene når som helst – hjemme, men spesielt i salong for frisørene som må telle kroner og øre.

Om det virkelig er «den største innovasjonen innen hårpleiekategorien på flere år», slik distributøren skal ha det til, gjenstår å se.

Men etter å ha brukt dette produktet nå i mange uker ser jeg allerede resultater. Håret føles sunnere, sterkere og mer glansfullt – uten at det føles helt «som nytt igjen» av den grunn.

Men å bruke fire minutter på noe som tradisjonelt sett ville tatt 20 minutter til en halvtime føles befriende. For la oss være ærlige; Hvor mange gidder å sitte tiden ut med en hårmaske som må skylles ut igjen? Ikke mange. Hvis denne kan gjøre samme nytten, så er valget enkelt, egentlig.

For mange vil nok prisen være vanskelig å svelge: 795 kroner for den lille greia?

Men den skal faktisk holde til 30-40 behandlinger. Makser du det betaler du i underkant av 20 kroner per gang du bruker produktet. Joda, det er en stiv pris, men mange bruker minst like mye på hudpleie. Bare husk at du ikke kommer unna med bare denne. Føner du eller styler håret med varmeverktøy må du fortsatt bruke et varmebeskyttende produkt i tillegg. Pluss hårmasker. Sorry.

Første gang du bruker K18 skal du bruke den 4-5 ganger på rad. Vask håret med sjampo (ikke balsam) og påfør (et pump holder i massevis) i håndkletørret hår. Bruker du varmebeskyttende produkter eller andre stylingprodukter kan du påføre det nå.

Føn håret eller la lufttørke og style som vanlig.

Du skal altså ikke vaske ut K18. Det er et leave-in-produkt.

Bruk så produktet etter hver tredje til fjerde vask – alt etter hvor slitt håret er.

Etterhvert kunne det nesten virke som om håret er mettet på fuktighet. Det virket plutselig litt tyngre og ble lettere fett. Men så vasker jeg håret hver eneste dag også da (ja, jeg vet).

Selv med sensitiv hodebunn funker produktet godt. Hinnen det etterlater trekker raskt inn i håret, og fire minutter skal være alt den trenger. På en måte. For slike produkter må testes ut over tid. Nå gjenstår det å bruke produktet et par ganger i uken eller etter behov for å opprettholde resultatet som faktisk er – om ikke revolusjonerende – så i alle fall smått imponerende.

Håret mitt ser faktisk sunnere og friskere ut enn på lenge.

Les også: Er trenden med hårsjal og balaklava kulturell appropriasjon?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer