Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Melk & Honning tester adventskalendere
Vi har testet skjønnhetskalendere. Alle foto: Melk & Honning

Melk & Honning tester årets skjønnhetskalendere

Tell ned til jul med disse.

Tradisjonen tro tester Melk & Honning årets skjønnhetskalendere. Det gjør vi allerede nå, for erfaringsmessig flyr flere av disse ut av hyllene så fort de er kommet i butikk. I år er det sjukt mange varianter, og faktisk er flere utsolgt før vi i det hele tatt skriver desember.

Her er Melk & Honnings uhøytidelige test av et utvalg av årets skjønnhetskalendere over 400 kr:

Jo Malone London: Dyr drøm

For å ta det første først: Denne er testens aller dyreste kalender med en prislapp på 3360 kroner. Det er også den mest luksuriøse.

Adventskalenderen fra britiske Jo Malone London er i en klasse for seg – heeelt der oppe sammen med det franske luksusmerket Diptyque.

Her er ingenting overlatt til tilfeldighetene – som seg hør og bør prislappen tatt i betraktning. Selv forpakningen er luksuriøs, og er så fin at du ikke må finne på å kaste den når advent er over. Med små skuffer som luker er denne super til oppbevaring av for eksempel smykker. Bak de 24 lukene er colognes, bath & body i reisestørrelser og små duftlys som med fordel kan giftes videre.

Testens absolutte favoritt men med en prislapp som utelukker den for de aller, aller fleste.

Rituals: Julelabyrinten

Rituals Advent Deluxe 3D adventskalender kr 980 (verdi kr 1575) hos Rituals

Fjorårets adventskalender fra Rituals var blant testens aller fineste. Det er den også i år, og denne gangen kan man lage sin helt egen julelandsby med små hus og grantrær for ekte julestemning.

Joda, det er superfint, men monteringen er et mareritt!

En lysslynge og et titalls små klistrelapper for å feste lysene på oppmerkede plasser medfølger. Slyngen skal festes langs en stiplet linje, og lysene skal tennes «for å oppnå julestemning i den feststemte landsbyen» slik det står i PR-materiellet.

Det er bare det at å montere kalenderen kan sammenlignes med å sette sammen noe fra IKEA: Lysslyngen er umulig å plassere på de oppmerkede plassene og klistrelappene slipper ikke papiret.

Men får du det til er det verdt det. Kalenderen krever stor plass og hele opplegget er egentlig ganske corny, men skikkelig koselig. Helt til du oppdager at du har glemt å sette i batterier – som ikke medfølger…

Kalendergavene redder det hele heldigvis inn. De består av blant annet merkets populære shower foams samt hudpleie, kroppspleie og make-up. Pluss for de små duftlysene som kan bli superfine gaver. Kalenderen koster rett under tusenlappen, en helt ok pris i forhold til verdien på 1575 (den kommer også i en mindre variant til 650). Her betaler du for opplevelsen – som tross utfordringen gir julestemning.

Les også
Min sommer: Michael Ray VC Angeles
Skjønnhetskalendere: Slik ser Rituals-kalenderen ut – hvis du har gjort alt riktig.

Korres: Grei nok

Korres går i år for en mer tradisjonell kalender uten noe særlig «pomp and circumstance». Det greske skjønnhetsmerket med røtter i apotekerverdenen byr på en rekke digge produkter i hendige reisestørrelser – fint når vi en eller annen gang kan reise igjen.

Ikke de helt store overraskelsene kanskje, men alt i alt en helt grei kalender til en helt grei pris.

Bak lukene skjuler det seg blant annet sjampo, balsam og hårkur, håndkrem, rens, skrubb og fuktighetskrem – alle fra merkets mange serier som i det minste lar deg drømme deg bort til greske sommerferier i desember. En kalender skapt for fansen, men som grunnet størrelse og pris også vil falle i smak hos de aller fleste.

Melk & Honning tester årets skjønnhetskalendere
Korres julekalender kr 799 (verdi kr 1285) hos VITA.

The Body Shop: Vinneren

The Body Shop Ultimate julekalender kr 1998 (verdi kr 3904) hos The Body Shop

Det er litt sånn «ingen over og ingen ved siden» når det kommer til The Body Shops famøse adventskalendere. De er blitt produsert hvert år siden 2003, og har tradisjonen tro svært lange ventelister. I fjor solgte de én kalender per 30. sekund på verdensbasis! Sjukt!

Årets adventskalender kommer i tre ulike varianter: original, big og ultimate. Vi har testet sistnevnte. Det er den største og flotteste, men også den dyreste. Bak lukene skjuler det seg 25 produkter i store størrelser – altså ingen vareprøver. Det er en miks av ansiktspleie, kroppspleie, tilbehør og makeup, blant annet deres bestselgende Himalayan Charcoal Face Mask og smått ikoniske Banana Shampoo.

Skjønnhetskalendere: Den uperfekte julen står i fokus hos The Body Shop

Prislappen er stiv, for stiv mener mange: bare to kroner unna 2000, men med en verdi på 3904 kroner. Med en snittpris på hver luke på kr 80 «sparer» du hele 1906 kroner – hvis du ser på det på den måten. Den er også langt «rimeligere» enn testens dyreste kalender.

Kalenderen er vegetarisk, og årets tema er utvilsomt trendfølsomt: Den uperfekte jula, og de gledelige, uperfekte øyeblikkene som gjør jula ekte.

Linda Johansen: Hverdagsluksus

Selv kaller de det «ÅRETS julekalender» – ja, med store bokstaver. Den er fylt med bestselgere, en miks av hudpleie og makeup, to nyheter og 16 produkter i full størrelse. Med kalenderen følger også en brosjyre som gir mer info om produktene bak lukene samt diverse rabattkoder.

Kalenderen har en pris på 2499, men skal ha en verdi på hele 5423.

Les også
11 danske moteprofiler du bør følge på Instagram
Lindas julekalender deluxe kr 2499 (verdi kr 5423) hos Linda Johansen

Linda Johansen åpnet sin første hudpleiesalong i 2005, og lanserte sin egen hudpleieserie i 2008. DN skrev tidligere i år om «eventyrlig vekst» for hudpleie-gründeren som har solgt hudpleieprodukter for over 40 millioner kroner, og nå planlegger nordisk ekspansjon. Med det var 2019 et rekordår for det som var en av 90-tallets mest omtalte norske modeller.

Som mange av de andre kalenderne i testen er også denne skapt for målgruppen – og fans av merket. Men mange vil nok få øynene opp for Linda Johansens hudpleiemerke investerer de i denne. For det er en investering, og prislappen tatt i betraktning en som er myntet på en noe eldre og svært kjøpesterk målgruppe. Produkter som helt klart gir en følelse av hverdagsluksus, men selve kalenderen kunne med fordel vært påspandert en mer luksuriøs look enn papp og plast?

Kalenderen er foreløpig utsolgt, men en mindre og rimeligere variant er nettopp sluppet: Lindas julekalender classic. Denne har vi ikke testet. Den koster kr 1699 og har en verdi på kr 3873.

Kiehl’s: Favoritten

Kiehl’s Limited Edition Advent Calendar kr 1000

Herregud, så fin. Denne gir oss skikkelig julefølelse! Kiehl’s er kjent for sine samarbeid med ulike talentfulle illustratører, og denne gangen er det den Lyon-baserte illustratøren Maïté Franchi som inspirert av Art Deco har fått leke seg med geometriske former, farger og teksturer.

Bak lukene skjuler det seg én måneds forbruk av Kiehl’s-favoritter, de aller fleste i reisestørrelser, men tre i full size – blant dem favoritten Ultra Facial Cream. Annet godis i det som er blant årets fineste kalendere er bestselgeren Midnight Recovery Concentrate, Creme De Corps og Amino Acid Shampoo og Conditioner.

Adventskalenderen er i år laget helt uten plast og i resirkulerbart papir. Denne får du blant annet hos kiehls.no, Fredrik & Louisa og Gimle Parfymeri.

Skjønnhetskalendere: Bak lukene i denne kalenderen er klassikere fra Kiehl’s

Kicks: Budsjettvinner

Det er ikke til å stikke under stol at skjønnhetskalendere er dyre. Men denne varianten fra Kicks må likevel kunne kalles en rimelig variant med en prislapp på 549 kroner og en verdi på 1700 kroner.

Les også
Derfor er Kate Bush fra Stranger Things et stilikon

Om den er så «luksuriøs» som de skal ha det til er mer usikkert. Men det er uansett et godt alternativ til langt dyrere kalendere i samme kategori.

Beauty Advent Calendar 24 Days of Beauty by Kicks kr 549 (verdi kr 1700) hos Kicks

Her er alt fra neglelakk og makeup til hud- og hårpleieprodukter fra merker som Atelier Rouge, Budgie, Continu, Flaer, Monsun og Skin Treat. Pluss for alle de ulike merkene, og en full size-overraskelse på julaften.

Superspennende er den ikke, men det er kanskje fordi vi er skjemt bort med kalendere fra The Body Shop og Kiehl’s. For isolert sett er denne helt innafor, og det skal godt gjøres å komme unna med mindre enn 549 kroner skulle du satt sammen din egen kalender. Flere av produktene bak lukene kan dessuten være fine smågaver å gi videre.

Babor: Klassikeren

Det er ingen overraskelser med Babor, men det trenger det heller ikke å være. Denne julekalenderen er nemlig mer eller mindre lik hvert eneste år – hvorfor forandre noe som fungerer?

Babor adventskalender 2020 kr 695 (verdi kr 2200) hos Scandinavianbeauty

Kalenderen inneholder som vanlig 24 koordinerte konsentrater med aktive ingredienser – hver i en ampulle som skal gi huden et boost av pleie. I år er for første gang også Stress Control-ampullen i kalenderen – den skal lindre stressrelatert rødhet og irritasjon i huden. En 24-dagers intensiv kur som skal styrke, beskytte og boost huden – perfekt for skjønnhetsfantasten, og en favoritt for mange som kjøper mer enn én – for med en pris på 695 kroner og en verdi på 2200 kroner er det en god deal.

Bonus: Diptyque

Skjønnhetskalendere: Diptyque Advent Calendar

I år som i fjor tar vi med denne på lista, selv om vi egentlig ikke har testet den – og selv om den ligger i en prisklasse som de aller færreste tar seg råd til – hele 3650 kroner må du punge ut for denne.

Franske Diptyque fyller sin adventskalender med hele 25 gaver som består av både produkter fra kolleksjonen og spesialprodukter i full size og såkalt deluxe sample size.

Årets kalender er illustrert av illustratør Ugo Gattoni, og har små skuffer som luker for det lille ekstra – noe som tydeligvis er greia for skjønnhetskalendere i det øvre prissjiktet.

Les også: 41 skjønnhetsnyheter vi har testet – og kan gå god for

Siste saker

Mest lest nå
Les mer