Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Meghan Markles Vogue-utgave skapte splid i kongefamilien
Foto:Max Mumby/Indigo/Getty Images

Meghan Markles Vogue-cover skapte full splid mellom prins William og prins Harry

Avsløringer i ny bok.

I fjor sommer tok Meghan Markle over som gjesteredaktør for den britisk utgaven av Vogue. Riktignok kun for ett nummer. Men til gjengjeld hadde hun fått frie tøyler fra sjefredaktør Edward Enninful – og det britiske kongehuset. Eller?

I sin nye bok Battle of the Brothers med undertittelen William, Harry and the Inside Story of a Family in Tumult hevder den britiske historikeren Robert Lacey at det ikke var uten dramatikk. Snarere tvert imot.

Prins William skal visstnok ikke ha vært helt med på notene, skriver Marie Claire. Enkelte av de kongelige var nemlig temmelig misfornøyd med at innholdet i utgaven Forces for Change ikke var upartisk, og med det strider mot monarkiets historiske apolitiske og upartisk holdning.

Det er dette Vogue-coveret – og utgaven – som skapte splid i den britiske kongefamilien. Foto: faksimile

Meghan Markle hyllet kvinnen

For med Enninful som sjefredaktør er den britiske utgaven av motemagasinet kjent for nettopp sin trendsensitive holdning. Ved flere anledninger er Vogue UK blitt hyllet for blant annet mangfold og inkludering.

På forsiden av september-utgaven med Meghan Markle i spissen figurerer 16 kvinner som hertuginnen mener er med å gjøre en forskjell, blant dem Greta Thunberg, Salma Hayek, New Zealands statsminister Jacinda Ardern, skuespiller og aktivist Jameela Jamil og Jane Fonda. I magasinet er også et større intervju med Michelle Obama samt eksklusive bilder av Meghan Markle, prins Harry og lille Archie.

Enninful skal ifølge BBC ha uttalt at «Hun [Meghan Markle, red. anm.] har vært villig til å bevege seg inn i komplekse og nyanserte områder, enten det gjelder kvinnelig styrke, mental helse, rase eller privilegier. Helt fra starten av diskuterte vi coveret av magasinet, og om hun skulle figurere der eller ei. Til slutt falt valget på nei, fordi hun mente det kom til å være en skrytete ting å gjøre, spesielt for dette prosjektet. Hun ville i stedet fokusere på kvinner hun ser opp til».

«Showdown»

Prins William og prins Harry skal ifølge boken ha hatt en «showdown» der de snakket om magasinet.

Lacey skriver at ingen egentlig helt vet hva som ble sagt under dette møtet. Men han hevder det var «nok en klassisk Harry-eksplosjon etterfulgt av en enda dypere rift».

Så stor var uenigheten at Harry og Meghan ikke dro sammen med den øvrige kongefamilien til Balmoral, sommerresidensen til dronning Elizabeth i Skottland, det året.

Prins Harry og Meghan Markle slapp tidligere i år bomben om at de trekker seg tilbake fra kongelige oppgaver og blir økonomisk uavhengige. For tiden bor de i Los Angeles der de lever private liv.

Foto: Samir Hussein/WireImage

Les også: Hvorfor hater alle suksesserien Emily in Paris?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer