Max Azria er død 70 år gammel

Max Azria er død

BCBG-grunnleggeren ble 70 år.

Tidligere denne uken kom nyheten om at designer Max Azria er død, 70 år gammel. Han døde på et sykehus i Texas mandag som følge av lungekreft.

Helt siden han grunnla BCBG, Bon Chic, Bon Genre, i 1991, har Azria skapt seg et imperium av merker. Deriblant BCBG, BCBGeneration, Max Azria Atelier og Hervé Leger by Max Azria. Sistnevnte er spesielt kjent for sine tettsittende «bandasjekjoler» elsket av kjendiser som Kim Kardashian West og Paris Hilton. En rekke berømte personligheter har også brukt designene hans på den røde løperen, blant andre Kate Winslet og Victoria Beckham.

Men til tross for oppmerksomheten internasjonalt, har ikke merkenes butikker gått like bra de siste årene. I 2017 kunne Business of Fashion avsløre at flere butikker skulle legges ned og omstruktureres, som følge av flere kunder online enn i fysiske butikker, men også på grunn av stor gjeld.

Designeren ble en del av Council of Fashion Designers in America i 1998. Arven hans lever videre gjennom kona Lubov Azria, som har vært kreativ direktør for BCBG Max Azria Group siden 1991. De har seks barn sammen.

Hovedbilde via BCBG.

Les også: Hvordan ser fremtidens Chanel uten Karl Lagerfeld ut?