Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Nasa avlyser verdens første kvinnelige romferd fordi de mangler romdrakter i riktig størrelse

Må avlyse verdens første romekspedisjon med bare kvinner

Fordi de mangler romdrakt i riktig størrelse.

For første gang noensinne skulle en såkalt spacewalk med bare kvinner gjennomføres i regi av Nasa. Men det var før de fant ut at de manglet romdrakter i riktig størrelse. Nå er romferden avlyst.

I alle fall slik den opprinnelig var tenkt, som tidenes første romferd med bare kvinner. Spacewalken skal riktignok fortsatt gjennomføres, men det blir med en mann med på laget. Det skriver storavisa The Guardian.

En av de to kvinnene som skulle foreta romferden, Anne McClain, må nå gi bort plassen sin til en mannlig kollega.

Årsaken skal være at romdrakten i størrelse large som hun først trodde passet etter en spacewalk forrige uke viste seg å være i største laget.

«Anne trente i en ‘M’ og ‘L’ og trodde hun kunne bruke large, men fant ut etter fredagens spacewalk at en medium passer bedre», sa en talsperson for Nasa i følge The Guardian.

«I dette tilfellet var det lettere – og raskere – å bytte ut personen enn å gjøre endringer på romdrakten».

Det var tidligere denne måneden at Nasa først offentliggjorde nyheten om at Christina Koch og Anne McClain skulle delta i tidens første spacewalk med bare kvinner. Den skulle finne sted allerede 29. mars. Tidligere romekspedisjoner har enten vært med bare menn eller med menn og kvinner.

I en pressemelding mandag skriver Nasa at planene nå er endret «blant annet på grunn av» manglende tilgang på romdrakter i riktig størrelse.

Nå hagler kritikken mot Nasa både på sosiale medier, men også høyere opp.

Tidligere denne uka tok Hillary Clinton til Twitter med følgende beskjed til Nasa: «Lag en ny drakt».

Hovedbilde via Vogue.

Siste saker

Mest lest nå
Les mer