Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Maria Black med kolleksjon inspirert av piercinger

Mariablack

Den dansk-irske smykkedesigneren Maria Black har siden 2010 lagd smykker inspirert av skandinavisk minamalisme men med en rocka «touch».

I den aller første kolleksjon nyfortolket Maria Black gamle punk klassiskere, som earcuffs og nagler, og gjorde dem mer feminine.

– Det ble en kjempesuksess fordi man fikk følelsen av punk, men i en mer moderne kontekst, sier den danske smykkedesigneren til Melk & Honning.

Maria Black PortraitMaria Black sin seneste kolleksjon har gått tilbake til noe av det samme konseptet. Kolleksjonen er nemlig inspirert av piercinger.

– Piercing har vært praktisert i ulike former på begge kjønn siden antikken over hele verden. Jeg elsker den ungdommelige attityden til piercing, men jeg mangler viljen til å gjennomgå smerte for å pierce kroppen min, forklarer Maria Black.

Dette inspirererte Helix-kolleksjonen som består av en rekke falske piercieringer hvor rebell møter glamour.

– Jeg har alltid hatt fokus på øret og har etterhvert eksperimenteret meg frem til noen veldig smarte måter å lage falske piercinger på. Det er så mange muligheter!

Helix-kolleksjonen tar også i bruk et nytt konsept, hvor gull og sølv blandes.

– Å mikse sølv og gull er en herlig fresh tvist til de piercing-inspirerte smykkene, som mykgjør den ellers gothiske looken.

Maria Black forteller også Melk & Honning at hun satser stort videre, og skal åpne flere egne butikker… også i Oslo!

–  I våre egne butikker kan vi vise det universet som omgir designet til det fulle og gi våres kunder best mulig veiledning og inspirasjon; the full Maria Black Experience! Og vi merker stor interesse til vårt design fra Norges «chiche ladies», så har vi selvfølgelig en Oslo flagship på tegnebrettet.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Black2

Les også: Norske Tom Wood satser enda større i hjemlandet

Siste saker

Mest lest nå
Les mer