Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Marc Jacobs mener klær ikke har kjønn
Foto via Instagram @itsmarcjacobs

Marc Jacobs mener klær ikke har kjønn

Marc Jacobs slår et slag for wokeness.

Mens nettet går av mann av huse over godsnute Harry Styles i en Gucci-kjole på forsiden av Vogue (han er den første mannen som har prydet coveret alene), melder den 56 år gamle designeren fakta: – Klær har ikke kjønn.

– Jeg har brukt kvinneklær fra Prada i vel 20 år nå, og kjoler fra Comme des Garcons herrekolleksjoner, sier designeren til magasinet Town & Country.

– Folk sier til meg: «Åh, gjorde Comme det for menn?», og jeg bare: «Hva er forskjellen?». Om de gjorde det for menn eller kvinner spiller ingen rolle – jeg har det på. Jeg har alltid ment at klær og smykker ikke har kjønn. Men det har fått det opp gjennom årene av folk som tenker annerledes.

Flere internasjonale motemedier har omtalt den amerikanske designerens eksentriske korona-garderobe bestående av blant annet fjær, perler og høye hæler. Han har også fått mye skryt fra motenavn som Naomi Campbell, Anna Sui og Anna Dello Russo.

Harry Styles i Gucci-kjole på forsiden av Vogue. Foto: faksimile

– Et twinsett tilhørte alltid et annet kjønn, et perlekjede tilhørte et annet kjønn. Men med unge folk i dag gjør det ikke lenger det, sier han.

Se dette innlegget på Instagram

Et innlegg delt av Marc Jacobs (@themarcjacobs)

Les også: Gucci med svært woke kolleksjon

Siste saker

Mest lest nå
Les mer