Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Melk & Honnings Oslo-guide for juni

Månedens Oslo-guide: juni

Det beste som skjer i den første sommermåneden.

De siste par månedene har mengder av ting blitt avlyst eller utsatt grunnet koronaviruset. I stedet har kreativiteten blomstret med blant annet digitale eventer og drive-in konserter.

Nå som Norge så smått begynner å åpne opp igjen, kan man endelig legge planer og være med på ting utenfor hjemmet.

Her har vi samlet noen av det som skjer i hovedstaden i juni. Noe fremdeles på nett, men det aller meste foregår IRL. Sjekk ut Melk & Honnings Oslo-guide for den første sommermåneden.

Les også: Black Lives Matter: Hva kan vi i Norge gjøre?

Skamløst forfattermøte hos Litteraturhuset hjemme

9. juni

Sammen med Amina Bile og Nancy Herz har forfatter og samfunnsdebattant Sofia Nesrine Srour gitt ut boka Skamløs. Denne undersøker sosial kontroll i minoritetsmiljøer i Norge. Nå inviterer Litteraturhuset til digtialt forfattermøte hvor Srour leser og forteller om hvordan det er å bli konstant begrenset, korrigert og skambelagt, og deler sine egne erfaringer på veien mot skamløshet. Mer info her.

SoFIs avgangsutstilling

11. juni kl. 18.00

Moteskolen SoFI holder sin årlige avgangsutstilling digitalt denne gangen. De er dermed den eneste norske moteskolen som fremdeles holder sin avgangsutstilling til tross for COVID-19. Det hele vil bestå av video, 3D-fremstillinger av prosjekter og bildegalleri. Nettsiden til utstillingen lanseres 11. juni, klokken 18, og arrangementet krever påmelding via billettlink. Du vil få tilsendt link til utstillingen etter at du har meldt deg på. Påmelding og mer info her.

Solhøi-cider og falafel-smaking hos Dapper

11. juni. kl. 18.30 – 00.00

Mannen bak Solhøi Cider kommer for å servere sin egne varer og fortelle om ciderproduksjonen på Furuset. Til dette serveres falafel med tilbehør fra jalla jalla i Markveien, mens Gundelach og Baklengs DJs spiller. Mer info her.

Brunch Vibess på BAR Tjuvholmen

Lørdag 13. juni kl. 12.00

Dette brunsjeventet måtte utsettes grunnet koronaviruset, men vil nå endelig ha premiere lørdag 13. juni. Her får man ulike brunsjretter, deilige drinker og digge RnB-tunes. Denne gangen er det DJ A$TROBLONDE som står for musikken. Mer info og bordreservasjon her.

Oslo Pride

19. – 28. juni

Oslo Pride er Norges største feiring av LGBTQ+-identifisertes kjærlighet og mangfold. Dette er en tidagers festival som til vanlig arrangeres med konserter og arrangementer midt på Karl Johan, i tillegg til en stor parade. Den forrige Oslo Pride-paraden var tidenes største.

Av smittevernhensyn holdes Oslo Pride i år digitalt.

Fra 19. til 28. juni vises livesendinger, talkshows og Pride Talks som er korte og aktuelle foredrag/talks om brennhete tema og historier.

Selve paraden foregår som en tre timers lang direktesending som streames fra det gamle biblioteket i Oslo 27. juni. Adam Schjølberg er programleder og vil få besøk av en rekke gjester og ta tempen på pride-markeringer i de tusen hjem. Dette showet vil kun være mulig å se denne dagen. Mer info her.

Electric afterwork

11., 12., 19. og 26. juni

Den hybridelektriske båten Brim Explorer kjører mellom Aker Brygge og Sukkerbiten hver halvtime. Om bord får du oppleve ettermiddagssolen med noe godt i glasset etter en slitsom uke. På vei kan du nyte panoramautsikten over Barcode, Akershus festning og Aker Brygge, ifølge arrangøren. Turen er gratis for alle som bestiller noe i baren om bord, og det er ikke nødvendig å forhåndsbestille billetter. Mer info her.

Drømmedag med: Jonas Alaska

20. juni. Konsert: 16.00 og 20.00

Revolver presenterer en bakgårdskonsertserie de har valgt å kalle drømmedag. 20. juni spiller Jonas Alaska konsert i bakgården. Mer info her.

Tabanka på dansens hus

23. – 25. juni

Kunstnerisk leder og koreograf for Tabanka, Thomas «Talawa» Prestø og danserne har brukt tiden under korona godt, og for første gang laget en dansefilm. Filmen lanseres på Dansens Hus med innledning av Prestø, noen innslag av live musikk, sang og selvfølgelig bittelitt dans også, ifølge arrangøren.

That Voudou That We Do leker Tabanka seg med Vestafrikanske rituelle rytmiske røtter, som er tilknyttet Ifa og Voudou-tradisjonene som ble med afrikanske slavebundne over Atlanterhavet. Disse tradisjonene er utspringet for jazz, soul, funk, hip hop, house, salsa, samba, rumba, reggae med mer. Mer info og billetter her.

Pluss 1 hos Galleri Golsa

20. mai – 20. juni

20. mai åpnet det Oslo-baserte galleriet sin nye gruppeutstilling kalt Pluss 1. Preget av en usikker vår, ønsket de å åpne dørene igjen med en hyllest til noen av kunstnerne som er representert hos galleriet. Hver av dem ble bedt om å ta med en «plus one» til utstillingen, ved å invitere en kunstner de selv ser opp til. Utstillingen står til 20. juni. Mer info her.

Technokjeller // Post Lockdown Festival

20. juni

På Tårnet på Kjeller holdes det Post-lockdown festival den 20. juni, med en hel haug av DJs utover fra 12 om dagen til 12 om natten. Blant de som spiller er Bendik Baksaas, Skurken og David Dajani. Mer info og billetter her.

New Visions: The Henie Onstad Triennial for Photography and New Media

21. februar– 13. september 2020

I tråd med Henie Onstad Kunstsenters tradisjon for å presentere morgendagens kunst og avantgarde, søker kunstsenterets nye fototriennale å vise internasjonale kunstnere som jobber eksperimentelt innen fotografi. Triennalen er den første av sitt slag i Norge og vil fylle alle de tre øvre salene i kunstsenteret. Utstillingen vil vise arbeider som utvider fotografiet til også å inkludere skulptur, installasjon, video og VR. Den bringer sammen flere hundre arbeider av totalt 31 kunstnere og vil primært vise nye arbeider.

Utstillingen startet i utgangspunktet i slutten av februar, men museet holdt stengt i pandemien. Nå har de åpnet igjen og New Visions vil være mulig å se helt til september. Mer info her.

Bli med og støtte Anti-rasistisk senter

Antirasistisk Senter er en uavhengig stiftelse som siden 1984 har arbeidet mot rasisme og for inkludering. De driver med holdningsarbeid, bistår personer som blir utsatt for rasisme og etnisk diskriminering, kartlegger rasisme, motarbeider ekstreme miljøer, og driver et omfattende ungdomsarbeid gjennom våre to ungdomsavdelinger. Mer info her.

Er det noe vi har glemt? Send oss gjerne en mail på [email protected]

Siste saker

Mest lest nå
Les mer