Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Månedens Oslo-guide: august
David Bowie og Twiggy i 1973. Foto: Justin de Villeneuve/Hulton Archive via Getty

Månedens Oslo-guide: august

Sensommeren i hovedstaden frister med utstillinger, bruktmarkeder, konserter og mye mer.

Etter en usedvanlig kjølig juli, er det godt august er fylt med masse spennende på programmet for en nydelig avslutning på sommeren.

Les også: Blinkskudd fra bysommeren i Oslo

Oslo Runway digital edition

18 – 20. august

Den norske moteuken Oslo Runway blir i likhet med mange av de internasjonale moteukene heldigital, etter syv sesonger.

Det digitale formatet vil omfatte presentasjoner av norske designere og merkevarer, direktesendinger og møter med designere, intervjuer, paneldiskusjoner, samt en digital handelsplattform for innkjøpere, kunne Oslo Runway-sjef Ditte Kristensen fortelle Melk tidligere i sommer.

Mer info her.

Get Ready!

21. august

Sommerferien er offisielt over, men det populære klubbkonseptet Get Ready! har holdt koken gjennom hele sommeren. Nå gjester DJ-guttene på Hør Hør, baren som ville bli platebar i Storgata. Møt opp i det raffeste antrekket du har, og sittedans fletta av deg til godlåter, klassiske hits, rariteter og raggae fra 60-tallet og frem til midten av 80-tallet. På vinyl, så klart.

Les mer her.

Kunstner viser kustner: Ahmed Umar og Fadlabi

22. august

Ahmed Umar viser utstillingen Fadlabi – The Onset of Vertigo på Kunstnernes Hus fra sitt personlige og kunstneriske ståsted, med kunstner Fadlabi selv til stede. Dette i forbindelse med avslutningen på jubileumsutstillingen.

«90 års-jubileumsutstillingen presenterer en tidslinje av Kunstnernes Hus’ utstillingshistorie i dialog med et helt nytt, monumentalt verk av den norsk-sudanske kunstneren Fadlabi (f. 1975). Som en kunstnereid institusjon var ønsket å la en kunstner kaste sitt personlige og levende blikk på historien. Arbeidet er inspirert av Husets historie og Per Krohgs ikoniske takmaleri i trappeløpet på Kunstnernes Hus».

Les mer her.

Foto via event

Sesongåpning på UFF

22. august

Når UFF inviterer til sesongåpning med høst- og vintervarer, da vet man at sommeren virkelig er på hell. Og lørdag braker det løs med tusenvis av nye, gamle plagg i begge butikkene, både Prinsensgate i sentrum og det nyeste tilskuddet Thorvald Meyers gate på Grünerløkka.

En ypperlig mulighet til å oppdatere garderoben til en ny sesong med vintage- og second hand-plagg. Godt for miljøet, samvittigheten og lommeboken.

Les mer her.

Loppis på Fuglen

23. august

Helt siden 1960-tallet har Fuglen servert kaffe og te midt i Oslo sentrum. Baren var en av de første som begynte med cocktails, og på et tidspunkt utvidet stedet også med vintage møbler, hovedsakelig i teak. Nå inviterer Fuglen til loppis for en dag. Bare å holde av i kalenderen.

Mer info her.

Foto via event

Musikaler på Frogner Kino

Utvalgte datoer i august

For mange er musikaler en såkalt guilty pleasure, og pizzagründer Jan Vardøen varter opp med hele tre udødelige klassikere på sin (relativt) nyoppussede Frogner Kino.

Blant historisk sus og dus i den ærverdige kinosalen kan man i august få med seg både den ikoniske hippiemusikalen Hair fra 1979 som tar oss med til de langhårede hippiene i New York på 60-tallet under Vietnamkrigen, Sound of Music fra 1965 med en ung Julie Andrews i rollen som eks-nonnen/barnepiken Maria under forstadiet til 2. verdenskrig og Trollmannen fra Oz fra 1939 med Judy Garland i rollen som Dorothy med sin blårutede kjole, hunden Toto og sine magiske, røde glittersko.

Mer info her.

Hair. Foto via Frogner Kino

Bowie-hyllest med bokbad og konsert

26. august

I høst kommer boken Ziggy Stardust Kom Aldri til Norge, som utgis av Platebutikken Big Dipper i Oslo sentrum. Her hyller en rekke sentrale norske forfattere, musikere, fotografer og kritikere David Bowie.

Nå inviterer Sentralen til en hyllestkonsert av den legendariske musikeren og slippfest. Bidragsytere som Marianne Jemtegård, Yan Friis, Torgrim Eggen, Yasmin Syed og redaktør Tom Hermann Kristensen skal bokbades av seremonimester Per Sundnes.

Goon Squad kjent for sine årlige hyllestkonserter på John Dee står for musikken denne kvelden. Og de har med seg en rekke gjesteartister i tillegg. Og det blir et eksklusivt forsalg av boken. Det ligger an til å bli en uforglemmelig kveld, med andre ord.

Les mer her.

Bruktklærmarked på Kulturhuset

29. august

Prosjekt barndom og Kulturhuset i Oslo inviterer lørdag til bruktklærmarked, midt i Oslo sentrum. Alle inntektene går til Prosjekt barndom sitt nåværende prosjekt. Å bygge førskole på Filippinene. De første 30 som ankommer bruktmarkedet er med i trekningen av to kinobilletter.

Mer info her.

Les også: 7 gode tips til ting å lese i august

Siste saker

Mest lest nå
Les mer