Unnskyldningene du trenger for å bli inne.
Vogue UK oktober

Vogue UK oktober
Beckham-familien pryder coveret på oktober-utgaven av britiske Vogue, og stiller med det også opp på det som er de aller første magasinbildene av familien sammen. Det er selvsagt ikke tilfeldig, men henger sammen med Victoria Beckhams første visning under London Fashion Week tidligere i høst etter å ha vist under moteuka i New York i et tiår.
I et større intervju i magasinet forteller familien om de tre f-ene; family, fame og fashion – for som britiske Vogues sjefsredaktør Edward Enninful skriver; «bortenfor paparazzienes blitzregn, mesterlig personlig merkevarebygging, sosiale medier-savvy og sportslig og moteriktig dyktighet er selve familien fra dag til dag».
I denne utgaven av magasinet møter du også den unge, amerikanske modellen Selena Forrest som av blant andre Enninful spås en lysende fremtid, den 18 år gamle skuespilleren, aktivisten og Harvard-studenten Yara Shahidi, som Oprah Winfrey mener en dag blir USAs neste president, Isabelle Huppert, Adwoa Aboah og ikke minst Kate Moss som gjør sin modelldebut for Enninful som sjefsredaktør foreviget av Nick Knight.
Papers «The Paper People Issue 2018»

Papers «The Paper People».
Papers årlige «Paper People»-utgave hyller såkalte powerhouses – menneskene som er med på å forme kulturen vi lever i hver eneste dag. Det kan være navn hentet fra både kunst, musikk, mote og filantropi – de som ifølge Paper «alle vil snakke om i morgen».
Årets utgave er dedisert til modell, sosiale medie-personlighet og Melk & Honning-favoritt Emily Ratajkowski bak profilen @Emrata. Hun snakker om badetøysmerket sitt, Inamorata, karrieren som selvskapt powerhouse (med over 19 millioner følgere på Instagram) og endringene i modellbransjen («Før var det å være modell en kontrast til å være skuespiller eller artist – du kunne ikke ha ditt eget klesmerke eller være designer»).
Cover-bildet i Valentino-kjole og kåpe har allerede blitt trukket frem som et av månedens kanskje sterkeste forsidebilder – det til tross for, eller kanskje nettopp på grunn av, dets enkelhet forøvrig som en slags kontrast til Ratajkowskis Insta-profil der hun gjerne «bjudar på».
D2s Mari Grinde Arntzen: «– Han hadde sagt det han hadde å si»
Det er åtte år siden motedesigner Lee Alexander McQueen begikk selvmord, samme dag som moren ble begravet. Nå kommer dokumentarfilmen om hans liv og virke, «McQueen». Før du ser den, les D2s Mari Grinde Arntzens mesterstykke om den genierklærte motedesigneren og tragedien som fulgte. «– Han hadde sagt det han hadde å si» er historien om skredderlærlingen som droppet ut av skolen og ble stjernedesigner, og som bare et par dager før åpningen av moteuken i London våren 2010 ble funnet død i sitt eget hjem. «Han hadde sagt det han hadde å si», forteller regissør Ian Bonhôte til magasinet. «Når alt kommer til alt – skjønnheten, følelsene og arbeidene hans står igjen. Så han lever på en måte fortsatt».
«La oss snakke om kunst»

«La oss snakke om kunst» av Sune Nordgren.
«Hvorfor starter man et museum?
Motivene er sikkert like mange som resultatene.
Midt i en ekstraordinær, verdensomspennende museumsboom har Astrup Fearnley Museet i Oslo i løpet av tjuefem år fått en oppmerksomhet få er forunt.
Hvordan skjedde dette?»
Slik starter Sune Nordgrens bok om kunstsamleren Hans Rasmus Astrup og planlegging og etableringen av det som skulle bli ett av Norges aller viktigste museer, Astrup Fearnley Museet for Moderne Kunst.
Det åpnet i Dronningensgate 4 den 9. oktober 1993, og ble innviet av Dronning Sonja som i sin tale understreket at «dette er kunst som er valgt ut uten press fra det offentlige, kun ut fra et enkelt ønske om å få dele den med andre».
I boka kommer Nordgren inn på museets utstillingshistorikk med norsk moderne kunst og samtidskunst samt internasjonale superstjerner som aldri før hadde stilt ut i Norge, kunstanmeldernes og pressens reaksjoner, de store innkjøperne, direktørskiftene og flyttingen til Tjuvholmen i 2012.
Tomas Espedal: «Elsken»

Tomas Espedal «Elsken». Foto: Gyldendal Forlag.
En roman om døden, og om hvor intenst livet kan være, heter det fra forlaget om Tomas Espedals nye bok «Elsken». Romanens hovedperson gleder seg til å dø, han har fått nok av livet, han er fornøyd. Men hvor og hvordan skal han dø? Han gir seg selv ett år igjen å leve. Det blir det mest intense året i hans liv, nettopp fordi hver årstid, måned, uke, dag, time og minutt blir hans siste.
Bonus: Cole Magazine «The Clothes Issue #9»

Cole Magazine.
Oslo-baserte Cole Magazines nyeste utgave kom riktignok tidligere i sommer, men er fortsatt høyaktuell.
Deres første «all black issue» tar utgangspunkt i «black is beautiful» med kun sorte modeller.
«Sort som farge er ‘de rigeur’, men som hudfarge har den kjempet for å bli akseptert i moten», heter det om utgaven som byr på hele 20 editorials fra fotografer fra hele verden med navn som Magic Owen, Selim Soysal, Jesus Soto, Eluvier Acosta, Florian Koell, Aaron McPolin, Roberto Ligresti, Fedor Borodin, Xang Mimi Ho, Casie Wendel.
Gled deg til: Louis Vuitton «Travellers’ Tales Bags Unpacked»

«Travellers’ Tales. Bags Unpacked».
Fra det franske luksusmotehuset kommer et knippe travellers tales – i mangel på et bedre norsk ord – ført i pennen av Bertil Scali og vakkert illustrert av Pierre Le-Tan.
På 448 sider og over 200 illustrasjoner forteller de to historier fra kjente reisende over hele verden, og også hemmeligheten bak deres baggasje; Hvem pakket «tusen absolutt nødvendige kofferter»? Hvem fant igjen bestselgernotatene sine i en koffert på Ritz i Paris? Og hvem sin koffert inneholdt en seng?
Rundt 50 historier fra både skuespillere og arvinger, aristokrater og eventyrere, rockestjerner, artister og motepersonligheter er samlet her fra navn som Sarah Bernhardt til Sharon Stone, Tamara de Lempicka til Madonna, Paul Poiret til Karl Lagerfeld og Henri Matisse til Jeff Koons.
Kommer først i november i en begrenset utgave med kun 50 eksemplarer.
Hvert eksemplar inneholder en original tegning av Le-Tan som er signert og nummeret.
Hovedbilde via Vogue UK
Les også: Ryktebørsen – nyåpninger og nedleggelser