Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Zendaya. Bilde: Micaiah Carter for Elle

Månedens lesning: november

Helt fritt for korona og presidentvalg.

I november har mediene i stor grad vært preget av koronapandemien og presidentvalget. For de som føler seg litt mettet på disse tingene, har vi her funnet en del andre ting man kan lese. Som en slags etterlengtet palate cleanser.

Les også: Historisk åpning av norsk motebibliotek

A Conversation with Rick Owens hos Vestoj

Den amerikanske motedesigneren Rick Owens har lenge vært blant moteverdenens mest fascinerende karakterer. Med sine avantgarde kolleksjoner, tydelige estetiske univers og ikke minst forholdet med kona Michele Lamy gjør at mange er nysgjerrige på Owens. Nå letter han på sløret både om fortid og nåtid i samtale med Vestoj-redaktør Anja Aronowsky-Cronberg. Les saken her.

Zendaya intervjuet av Timothé Chalamet for Britiske Elle

Zendaya og Timothé Chalamet spilte sammen i Sci-fi-filmen Dune, som har premiere i 2021. Nå har sistnevnte intervjuet Zendaya for britiske Vogue. De to, som må sies å være blant verdens mest populære unge skuespillere akkurat nå, prater om livet, karrieren og neste sesong av Euphoria. Les saken her.

Zendaya. Bilde: Micaiah Carter for Elle Magazine

Les også: Nå er Euphoria tilbake

Grimes vil hjelpe deg å sove godt med AI Lullaby hos amerikanske Vogue

Tidligere i år ble det kjent at Grimes og Elon Musk hadde fått en sønn. Det eksentriske paret hadde valgt å kalle han X Æ A-Xii, noe som tydelig peker på deres forkjærlighet for det futuristiske og spaca. Nå har artisten, som egentlig heter C Boucher, laget et vitenskapelig konstruert lydbilde kalt «AI Lullaby» som skal hjelpe deg å sove godt. Dette kan man finne inne på appen Endel. Les saken her.

Isabella Burley on her journey from dropping out of CSM to becoming Editor-in-Chief of Dazed hos 1Granary

Dazed & Confused ble startet av Jefferson Hack på 90-tallet. Siden den gang har magasinet fortalt om det hippeste innen kulturfeltet. I dag er Isabella Burley sjefredaktør for magasinet. Til nettstedet 1Granary forteller hun om sin ukonvensjonelle karrierevei, hvordan hun ble sjefredaktør som bare 24 åring og hvilke tips hun vil gi til andre som har ambisjoner om det samme. Les saken her.

Bok: Barbar av Morten Langelang

«Hvem er Morten Langeland? Hvem er hovedpersonen i hans nye bok Barbar? Og hvorfor sitter forfatteren på forsiden av sin egen bok i bar overkropp? I Barbar leker den prisbelønte poeten med vår tids trang til selvfremstilling. Vi følger ham gjennom et koronarammet Oslo. Fra bar til bar, eller høyt oppe under taket på biblioteket i Bjørvika, der han gjør sine observasjoner», skriver Flamme forlag i sin beskrivelse. Fædrelandsvennen trillet terningkast fem og kalte Langeland for en «uhyre kreativ språkkunstner».

Bilde: Flamme Forlag

Bok: Rich boy av Caroline Ringskog Ferrada-Noli

«Rich Boy er en usminket og ofte sjokkerende ærlig «feel bad-roman» med hyppige innslag av befriende humor. Beretningen spenner over hele 1900-tallet og skildrer tre generasjoners kvinneliv – mormor Gully, mamma Marianne og datter Annika (…) Ferrada-Noli har med Rich boy skrevet en roman som bretter ut sider ved det svenske (og norske?) samfunnet som den tradisjonelle feminismen sjelden har fanget opp og tematisert», skriver Cappelen Damm om denne boka som ble utgitt tidligere i år. VG trillet terningkast 5 og kalte det en «særs god leseopplevelse». Kjøp den her.

Bok: Hør her’a! av Gulraiz Sharif

Dette er Sharifs debutroman. Den er nominert til årets Bragepris. Av NRKs anmelder ble den kalt «Det friskeste pustet i bokhøsten». Her skildres minoritetsmiljøet i Oslo på en helt særegen måte. Vi møter 15-år gamle Mahmoud som får besøk av Onkel Ji fra Pakistan en sommerferie. Kulturforskjellene mellom de to landene tydeliggjøres – og den unge karen blir stilt ovenfor en del prøvelser i løpet av sommeren. Kjøp den her.

Les også: Tar denne serien over for Emily in Paris?

Siste saker

Mest lest nå
Les mer