Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Gwyneth Paltrow

Månedens lesning: januar

Bærekraft, kjærlighetshistorier og designer-exits.

Elle UK januar: «Chrissy Teigen unfiltered, uncensored, unapologetic»

Chrissy Teigen

«Unfiltered, uncensored, unapologetic» er blant ordene som alene pryder coveret av årets første utgave av britiske Elle, og som ganske treffende beskriver Chrissy Teigen.

Teigen er kanskje best kjent for sine sterke meninger og humor, og er ikke redd for å uttrykke nettopp dette på sosiale medier.

Mer enn 30 millioner følger henne på Instagram og 11 millioner på Twitter, hvor hun forøvrig med jevne mellomrom motsier både Donald Trump og Kanye West.

Nettopp det virker å være grunnen til at hun er i fokus i britiske Elles januar-utgave der hun snakker om alt fra strekkmerker og nettroll til hvordan hun møtte ektemannen sin, John Legend.

Claire Dennington i Morgenbladet: «Hva skjer, motebransje?»

Det er ingen tvil om at bærekraft blir stadig viktigere i dagens samfunn. Claire Dennington er stipendiat ved Institutt for design ved Arkitektur- og designhøyskolen i Oslo. I en kronikk i Morgenbladet skriver hun om bærekraft og mote som ble tatt opp som tema under Global Fashion Conference 2018 i London.

«Det kreves systematiske, teknologiske og materielle endringer. Det kreves endringer i forbruksmønstre, tankemønstre og verdimønstre. I tillegg kreves det en holdningsendring i motebransjen til bærekraftig mote forbi løsninger som kun handler om å designe nye produkter på en bedre måte, i et system som er fokusert rundt kjøpsopplevelsen», skriver Dennington blant annet i kommentaren. 

Vogue US januar

Priyanka Chopra Vogue

I desember 2018 giftet Priyanka Chopra seg i et drømmebryllup uten like med popartist Nick Jonas. Og som alltid når de virkelig store stjernene gifter seg, får amerikanske Vogue de på coveret.

I det store intervjuet «When Priyanka met Nick: A love story», røper den indiske skuespilleren, modellen og aktivisten detaljene rundt hvordan hun møtte Jonas.

Hun snakker også åpenhjertig i intervjuet om tenårene i India og USA, og hvordan hun frem til voksen alder ble utsatt for rasisme.

Les også
Line of Oslo har åpnet ny butikk på Aker Brygge

The New York Times’ Vanessa Friedman: «Calvin Klein’s Nightmare before Christmas»

Rett før jul i fjor slapp Calvin Klein bomben om at Raf Simons er ferdig som sjefsdesigner for motehuset. Det blir dermed ingen Calvin Klein-visning under New York Fashion Week i februar. Bakgrunnen skal være at det amerikanske motemerket nå ønsker å gå i en mer kommersiell retning.

«Det er veldig trist og uheldig. Det begynte som et brilijant moteøyeblikk med flotte forutsetninger. Raf Simons hos Calvin Klein skapte begeistring hos motescenen i New York og New York Fashion Week», sier Ken Downing, fashion director i Neiman Marcus til Vanessa Friedman i New York Times-artikkelen med treffende tittelen «Calvin Klein’s Nightmare before Christmas».

Eddie Redmayne og Rami Malek om sine første kyss og det å portrettere berømte personer i W Magazine

Rami Malek og Eddie Redmayne i W Magazine

Det er bare nødt til å bli bra når to av Hollywoods mest talentfulle stjerner får snakke fritt i W Magazine. Rami Malek er for tiden aktuell i filmen «Bohemian Rhapsody» hvor han spiller legendariske Freddie Mercury i Queen, mens Eddie Redmayne spiller en av hovedrollene i eventyrfilmen «Fabeldyr: Grindelwalds Forbrytelser».

I denne saken snakker de to om sine første auditioner, reality-tv, sine favorittkostymer til Halloween, karaokesanger og første kyss.

Og ettersom Malek har gjort en beundringsverdig tolkning av Mercury, og Redmayne i 2014 spilte Stephen Hawking i filmen «The Theory of Everything», snakker de naturligvis om det å portrettere berømte personer. Og ikke minst hva de har lært av dem.

Dazed & Confuseds Holly Connolly: «The stories behind some of Deana Lawson’s most powerful photographs»

Deana Lawson
Foto: Deana Lawson via Dazed & Confused

«Folk er kreative, gudelignende vesener. Men jeg føler ikke at vi oppfører oss sånn hele tiden, eller at vi er klar over hvor mirakuløse vi er».

Den amerikanske fotografen Deana Lawson er kjent for sine intime bilder. Ofte er personene hun tar bilder av nakne eller halvnakne, og de poserer i hjemmene sine. Til tross for at bildene ser ut som noe tatt ut fra en dokumentar, er de faktisk iscenesatt.

Les også
Norske Woodling satser med stor rebranding

Hva er egentlig greia med den godt voksne mannen med naken ølmage og gevær? Eller de to tatoverte gangsterne som sitter i stuen sin? Eller den nakne kvinnen som ligger langstrakt utover et teppe? I denne saken utforsker Holly Connolly hva som ligger bak de rå bildene til Lawson.

Scandinavian Standards Rebecca Thandi Norman: «Holzweiler brings cool to Norway: Why they’re leading the Norwegian fashion scene»

«Norge har ikke den samme designhistorien som Sverige og Danmark, så selv om vi er inspirert av den historien, er det ikke 100% relevant for måten vi jobber på. Etter vår mening, så er Norges designhistorie noe som skjer nå», sier Andreas Holzweiler til Scandinavian Standard.

Søsknene Andreas og Susanne Holzweiler snakker i et stort intervju med magasinet om bærekraft, norsk mote, Norges egen moteuke Oslo Runway og hvorfor de har valgt å vise under Copenhagen Fashion Week i tre sesonger.

«Oslo Runway var en flott måte for oss å få selvtillit og erfaring med å vise frem kolleksjonene våre. Men for å kunne få en lønnsom investering, trengte vi en større, mer etablert visningsarena», forteller de i intervjuet.

The Fashionable Lampoon: Borghese

The Fashionable Lampoon

Det italienske magasinets vinterutgave er viet til ordet «borghese», som direkte oversatt betyr borgerlig.

Ordet har tradisjonelt sett blitt brukt for å se ned på andre, men nå foreslår magasinet en ny og mer meningsfull betydning.

The Fashionable Lampoon har mote, kunst og estetikk i fokus- det hele med en forfriskende lekenhet.

Coveret er skutt av den amerikanske fotografen Amanda Charchian, kjent for sine intime portretter med kvinner i fokus.

Hovedbilde via Vogue

Les også: Melk & Honnings januar-guide

Siste saker

Mest lest nå
Les mer