Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Kim Kardashian leser magasin

Månedens lesning: februar

Kroppspositivisme, hvordan Kardashian-familien forandret moten og J.Los 30 år i showbusiness.

The Cuts Allison P. Davis: «It’s just a matter of time till everybody loves Lizzo. As much as she loves herself»

Lizzo
Foto: Pari Dukovic via The Cut

«Når Lizzo spiller fløyte, er det et forsiktig «fuck you, yes I can» til alle som er overrasket over å se henne gå på scenen i en spandex-bodysuit og spille en sang komponert av en gammel franskmann».

Rapperen, artisten og fløytisten Lizzo er en såkalt «bop star» som spiller fløyte mens hun synger – og twerker. En Aretha Franklin anno 2019 om du vil. Hvis du ikke fikk med deg hennes første tv-opptredener på «The Ellen Show» eller «Tonight Show» med Jimmy Fallon nylig, bør du sjekke henne ut øyeblikkelig. For som hun selv sier: «Jeg har sagt det før, bare det at jeg eksisterer er revolusjonerende».

Til The Cut snakker den forfriskende frittalende artisten om blant annet kroppspositivisme.

«Det er ikke en label jeg ønsker å putte på meg selv. Det er kun eksistensen min. Jeg sier jeg elsker meg selv, og folk sier «Oh my gosh, hun er så tapper. Hun er så politisk». Hvorfor det? Jeg sa bare at jeg elsker meg selv ».

The New York Times’ Vanessa Friedman: «The Treasure Behind the Wall

Det er ikke uvanlig at renovasjoner blir utsatt, og ofte sprenger de budsjettet også. Men at en butikkåpning blir det på grunn av oppdagelsen av et mystisk kunstverk skjult bak veggene – det er heller sjeldent.

Den nye butikken til Oscar de la Renta i Paris skulle etter planen åpne allerede i fjor. Men da et gigantisk oljemaleri fra 1674 åpenbarte seg under oppussingen, ble alt satt på pause.

Det viser seg at maleriet som dekker en hel vegg, fra gulv til tak, er malt av Arnould de Vuez. Han jobbet med Charles Le Brun, som var den første kunstneren til kong Ludvig 14 av Frankrike, og som var interiørdesigneren ved Versailles.

Harper’s Bazaars Carina Chocano:«Jennifer Lopez is (still) on top of the world»

Jennifer Lopez
Foto: Camilla Akrans via Harper’s Bazaar

Det er selveste J. Lo som pryder coveret av amerikanske Harper’s Bazaar denne måneden. I coverhistorien snakker hun om det å være kvinne, mor og hvordan hun har overlevd over 30 år i show business.

– På dette punktet i livet mitt forsøker jeg å gi meg selv mer credit. Det er vanskelig når folk alltid sier til deg at du ikke er god til noenting eller spør «hvorfor er hun suksessfull?». Du får høre det ganske ofte når du er en suksessfull kvinne, men ikke når du er mann.

The Guardians Sirin Kale: «They can sell anything: How the Kardashians changed fashion»

«Korsetter. Ortopediske sko. Crop tops. Sykkelshorts. Sykkel-solbriller. Slip dresses med paljetter. Bodysuits i blonder. Neon. Latex. Høye støvletter. Alle disse trendene har Kardashian-familien gjort populære.»

Slik åpner artikkelen om hvordan kanskje verdens mest berømte familie har skapt seg et imperium innen både reality tv, fast fashion– og skjønnhetsbransjen og sosiale medier.

For å kle opp jenter og kvinner verden over som ønsker å ligne på the Kardashians viser seg å være god butikk for lavpriskjedene. Merkene kaster seg på trend etter trend, som jenter shopper for å så legge ut på sosiale medier, i håp om å få drøssevis av likes.

Er det noe som har vært viktig i prosessen rundt å bli dette århundrets Medici-familie i motebransjen, så er det sosiale medier. Kardashian-familien har faktisk samlet mer er enn 536 millioner følgere på Instagram. Men ekspertene er bekymret.

En ny undersøkelse gjort av University of Birmingham viser at presset ved å poste flatterende selfies online øker oppfattelsen av negativt kroppsbilde og tristhet blant skolebarn. Og den mest populære kroppsfiguren blant unge? Den med smal midje, store bryster og enorme hofter- høres kjent ut?

Rhidian Brook: «The Aftermath»

Aftermath

Det er mange bøker man bør lese i vinter før de kommer på det store kinolerretet senere i år. «The Aftermath» med Keira Knightley og Alexander Skarsgård er en av dem.

Som alltid med filmer hvor Knightley har hovedrollen, er også dette et historisk drama lagt til etterkrigstidens Tyskland. Skarsgård spiller en tysk enkemann som må dele huset sitt med en britisk oberst og hans kone.

Justine Picardie: «Coco Chanel: The legend and the life»

Det er ikke til å legge skjul på at sjefredaktør i britiske Harper’s Bazaar, Justine Picardie, forguder Chanel. I boken hennes «Coco Chanel: The legend and the life» tar hun for seg hva som ligger under den glossy overflaten til det mytiske moteikonet.

Basert på intervjuer med Coco Chanels gjenlevende venner, ansatte og familie, har Picardie skapt et spennende portrett av en av moteverdenens aller mest berømte designere.

Boken er full av nydelige fotografier og tegninger, som sammen med teksten gir oss et innblikk i Coco Chanels liv som et forlatt barn på et barnehjem, en selvstendig kvinne som bygde opp et legendarisk motehus fra bunnen av, og ikke minst hennes kjærlighetshistorie med Boy Chapel.

Bonus: Vogue US mars

Justin og Hailey Bieber på coveret av Vogue US

For marsutgaven av Vogue er det nygifte Justin Bieber og Hailey Baldwin som poserer på coveret, og følger dermed i fotsporene til Kim Kardashian West og Kanye Wests mye omtalte cover fra tidligere år. I coverstoryen åpner de opp om sin «lidenskapelige, ikke alltid enkle, men absolutt all-in-romanse».

Her kommer det fram detaljer rundt hvordan de to ble kjent for over ti år siden, datet en kort periode for så å kutte all kommunikasjon, før de giftet seg etter å ha datet i knappe tolv uker.

Bonus: «Franca: Chaos & Creation»

Franca: Chaos & Creation Bok

Da den legendariske sjefredaktøren i italienske Vogue, Franca Sozzani, døde så altfor ung av sykdom i 2016, gikk en hel moteindustri kledd i sort.

Sønnen hennes Francesco Carozzini hadde i forkant av hennes bortgang lagd filmen «Franca: Chaos & Creation», som tok for seg hennes liv og 30 år i Vogue. Sozzani har stått for noen av de mest banebrytende utgavene i magasinets historie, og var aldri redd for å sette kontroversielle tema på agendaen, enten det var vold i hjemmet, dopavhengighet eller plastisk kirurgi.

Nå utgis boken med samme navn hvor bilder skutt av både Steven Meisel, Peter Lindbergh og Bruce Weber er med. Sammen med notater fra kjære venner i bransjen om hva Sozzani betød for dem, er dette en hyllest til en visjonær kvinne som aldri vil bli glemt.

Gitt ut på luksusforlaget Assouline, kan den bli din for 250 dollar. Den ultimate coffee table-boken med andre ord. Men som du faktisk kommer til å lese.

Hovedbilde via The Cut

Les også: Melk & Honnings Oslo-guide: Februar

Siste saker

Mest lest nå
Les mer