Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Harper's Bazaar

Månedens lesning: februar

Fra Kylie Jenner til kunstner Maria Pasenau og punkrockens Debbie Harry.

Harper’s Bazaar US februar

Amerikanske Harper’s Bazar har ikke bare ett, men hele tre cover denne måneden. Og de er ganske så elleville – og kanskje noe utdaterte innholdsmessig. Kylie Jenner går inn i rollen som en moderne Marie Antoinette med hvit parykk og baby Stormi på armen.

Men igjen, dama som er verdens yngste selvskapte dollar-milliardær kan kanskje sammenlignes med en moderne versjon av den franske dronningen. Hun har i hvert fall råd til å spise kake til både frokost, lunsj og middag.

Til magasinet snakker 22-åringen om berømmelse, familie og det å satse internasjonalt med makeup-imperiet sitt.

– Selv før Keeping Up With the Kardashians, hadde faren min alltid et publikum, så jeg var alltid rundt den energien. Jeg vet ikke, jeg tror det er en velsignelse, måten det skjedde så tidlig på, fordi jeg vet virkelig ikke hvordan det er å ikke være berømt eller i rampelyset, sier hun.

Kylie Jenner i Harper’s Bazaar.

Maria Pasenau: The Hoplesness of Beeing Alive

Kjent for sine rå bilder hvor hun utfordrer de klassiske skjønnhetsidealene, ble norske Maria Pasenau i fjor en av de yngste kunstnerne til å bli kjøpt inn av Nasjonalmuseet.

Nå kommer den selvpubliserte boken hennes The Hoplesness of Beeing Alive, som består av tekster, tegninger og fotografier.

«This is my voice speaking thru your mind. Be gentle too. Be gentle too. Slow destruction of our community, This World».

Boken er hennes tredje, og tar opp «menneskets naive tiltro til allmen fakta, den skumle fremtiden og håp om forandring. Pasenau sier selv at boken på mange måter er en selvhjelpsbok, med mye humor og surrealistiske hverdagslige scenarier», skriver Tronsmo.

W Magazine The Directors Issue

I en alder av 74 er Debbie Harry fremdeles selve definisjonen på punkrock. Sangerinnen i Blondie gjorde kanskje platinablondt hår med sorte tupper poppis på 80-tallet, men for de aller fleste er hun så mye mer.

Les også
11 franske moteprofiler du bør følge på Instagram

I W Magazines The Director Issue får regissør av Marriage Story, Noah Baumbach, frie kreative tøyler. Og han er blodfan av Blondie og Debbie.

– Jeg tenkte at Debbie er fremdeles her, og New York er fremdeles her, så la oss gjøre dette igjen. Jeg ønsket å gå tilbake til de downtown-stedene som jeg assosierer med Blondie. I begynnelsen så illustrerte de hvordan de fremdeles er de samme, og hvordan de har forandret seg, sier Baumbach til W Magazine.

Og det er ingen tvil om at Debbie Harry ER New York. Da hun flyttet til storbyen i 1965, jobbet hun blant annet som servitør på Max’s Kansas City, sekretær for BBC, bikini bartender og Playboy-bunny, før hun tok verden med storm fra scenen.

– Det er enkelt. Det er New York City for meg. Alt som jeg er tiltrukket av og alltid har ønsket til å være som er i New York. New York er pulsen min. New York er hjertet mitt, skriver Harry i memoirene sine Face It.

Plaza Uomo

Enhver som har fulgt med på herremotemessen Pitti Uomo, som går av stabelen to ganger i året i Firenze, bør ha fått med seg peacockerne. De ekstremt stilfulle, velkledde mennene som bruser med fjærene ved hjelp av dobbeltspente dresser og vester, paisleytørklær, mønsterkræsj- og kombinasjoner og feilfri skreddersøm.

Plaza Uomo er en stiljournal for menn, og tar for seg den stadig økende interessen for såkalt klassisk påkledning. Her handler det om know-how, eleganse og smak. Og på coveret er Franco Mazzetti, «den florentinske stil-autoriteten». Han har dukket opp jevnlig på Instagram i vinter, og mye tyder på at vi vil se enda mer av 65-åringen fremover også.

Fotografi

Etter å ha brukt store deler av fjoråret på å oppgradere magasinet, når første nye utgave av Fotografi nå bladhyllene her hjemme, i tillegg til å være tilgjengelig for abonnenter.

Les også
5 kjappe motenyheter

Ifølge fotograf Massimo Leardini er ambisjonen å fremme det beste innen nordisk fotografi. Med større format, bedre papir, forbedret trykk og oppgradert innhold, skal dette være Skandinavias viktigste fotomagasin.

V Magazine

Margot Robbie er på coveret av V Magazines The New Hollywood Issue, og tar med det magasinet inn i det nye tiåret.

Den australske skuespilleren har kommet lang vei siden de første store rollene sine i filmer som The Wolf of Wall Street. Hun velger sterke karakterer, som i I, Tonya, Once Upon a time in Hollywood og nå Bombshell, hvor hun spiller mot blant annet Charlize Theron og Nicole Kidman.

«Etter rollen sin i den eksplosive filmen Bombshell, girer Robbie opp for sin maniske rolle som Harley Quinn i Birds of Prey, men ikke før hun får satt seg ned med medskuespiller Charlize Theron for en oppriktig samtale om alt i Hollywood».

Caroline de Maigret: Older, but better, but older

Det ble en internasjonal knallsuksess da den franske modellen Caroline de Maigret og bestevenninnen Sophie Mas guidet kvinner verden over til hvordan bli mer parisiske. How to be Parisian wherever you are ligger den dag i dag på mang en kvinnes stuebord til pryd og underholdning.

Nå er duoen tilbake med oppfølgeren Older, but Better, but Older. For det er ikke alltid så lett å bli eldre. Med et humoristisk blikk ser de på livets harde fakta. At ting på et bestemt tidspunkt (dessverre) ikke lenger er slik de pleide å være.

Som for eksempel når:

– En 30 år gammel fyr kommer på en fest og ikke ser på deg engang.

– Frankrikes president er yngre enn deg.

Les også
STILORAMA: Jenny Gehrken

– Du har flere hangovers enn fester.

– Du ikke lenger vet hvem alle de hippe skuespillerne eller artistene er.

– Face ID-en på telefonen din ikke gjenkjenner deg om morgenen.

Gjennom små historier forteller damene om ulike stadier av aldring, som nostalgiske, men også moderne parisiske kvinner.

Les også: Toppliste: Valentines Day

Siste saker

Mest lest nå
Les mer