Månedens lesning: desember

Foto: Carin Backoff via @vmagazine

Månedens lesning: desember

Sterke, modige kvinner i årets siste måned.

Jennifer Down & Dennis Paphitis: «Aesop»

Aesop

Hvis du digger kultmerket Aesops luksuriøse hudpleieprodukter i de ikoniske brune apotekerflaskene, vil du elske boken de debuterer med på luksusforlaget Rizzoli. Helt siden det australske merket ble startet opp i 1987, har både butikkene, produktene og selve Aesop-kulturen uttrykket en nærmest holistisk tankegang.

Boken inneholder bilder skutt av den berømte japanske fotografen Yutaka Yamamoto, og viser Aesop fra dag én med dens første salonger i Australia, til merkets første emballasjer, kampanjer og ikonografi. Et luksuriøst coffee table-must for enhver estetiker.

Harper’s Bazaar Uk desember

Tradisjonen tro vier britiske Harper’s Bazaar sin desember-utgave til kåringen Women of the year. Her feirer de det kreative, og ikke minst hyller modige kvinner som inspirerer. Les intervjuer og bildeserier med sterke kvinner som Cate Blanchett, Helena Bonham Carter, Letitia Wright, Jorja Smith og mange flere.

I tillegg har redaksjonen saumfart de største luksusmotehusenes Cruise-visninger fra New York til Tokyo, Monaco og Marrakesh, og gir her full rapport for neste års trender.

For den mer kunstinteresserte byr utgaven på inspirerende sak om den surrealistiske fotografen – og Picassos elskerinne og muse – Dora Maar i forbindelse med den retrospektive utstillingen hennes på Tate Modern i London.

Sophie Beresiner & Lisa Potter-Dixon: «Back Chat Beauty: The Beauty Guide for Real Life»

Her røpes alle hemmeligheter til en sunn, frisk og vakker hud med minimal jobb bak. Forfatterne, med bakgrunn fra blant annet ELLE og makeup-bransjen, deler rundhåndet av sine beste tips og triks, og favoritter blant hudpleieprodukter og makeup-merker. Dette er ikke en bok proppet full av reklame, men både praktisk og smart med ekte råd for ekte kvinner og menn.

Den tar for seg make-up for ulike anledninger, og fokuserer også på hva som skjer når livet skjer og kommer i veien. I tillegg til teamer som eksempelvis hvordan holde huden ved like på ferie, og de beste måtene å beskytte seg mot solskader på.

Eurowoman desember

Danske Eurowoman er for mange moteinteresserte et must fra bladhyllene hver måned. I tillegg til vakre moteserier og lekkert interiørstoff, kan man i årets siste utgave lese om hemmelighetene bak noen av 1900-tallets mektigste familier; Kennedy, Vanderbilt, Guggenheim og Agnelli.

«Glamorøse fester, villaer, kunst og biler. Og intriger, sex, affærer og selvmord. Slik var livet, på godt og vondt, for de vakre og ufattelig rike, som var en del av jetset-adelen i det 20. århundret».

«De pendlet mellom sine mange hjem, som var dekorert med det ypperste innen kunst og antikviteter. God stil kan som kjent ikke kjøpes for penger. Men det hjelper unektelig å være født med en gullskje et visst sted», heter det i featuren.

Tim Heald: «Princess Margaret: A life unravelled»

Prinsesse Margaret. Foto via Huffpost

Med en etterlengtet tredje sesong av Netflix-suksessen The Crown rullende over mang en skjerm i høst, har mange fått øynene opp for det fascinerende livet til prinsesse Margaret. Det er ingen tvil om at lillesøsteren til Dronning Elizabeth av Storbritannia sitt liv var preget av både opp- og nedturer.

Som den trendbevisste og utsvevende partyjenta som hun var, fant hun livet midt i mellom de rojale pliktene og livet som en helt vanlig borger vanskelig. Hun var ikke kongelig nok til å leve fullt ut som kongelig, men ikke «vanlig» nok til å kunne gjøre alle de valgene hun ønsket i livet. Høres kjent ut?

Forfatteren har fått tilgang til både rojale arkiver, samtaler med prinsessens nærmeste rådgivere, og eksklusive intervjuer med både hennes eksmann Lord Snowdon og sønnen Lord Linley. Den perfekte julegaven til en The Crown-fan.

ELLE Uk desember

Katie Holmes sin postbreakup-stil har gått som en farsott gjennom sosiale medier i høst. Plutselig gikk hun fra girl next door til stilikon. Nå er hun på coveret av britiske ELLE sin desember-utgave, hvor hun snakker om det tiåret hun nærmest forsvant fra verdens overflate, etter skilsmissen fra Tom Cruise. Hun brukte tiden på å bygge opp et motemerke med en venn og være alenemamma for datteren Suri. Og om sosiale medier og en tid uten mobiler.

– Jeg bruker ikke Instagram så mye, men hvis jeg gjør det, er det vanligvis jobbrelatert. Man kan begynne å se på disse fremmede og tenke at man kjenner dem, men det skjer ikke at det kan innkapsle en hel person. Du ser kun en versjon av dem, og det må man alltid huske på. Det er kun et bilde, du kjenner dem ikke, og du kjenner ikke til fortiden deres, sier hun til magasinet.

Vogue US januar

Amerikanske Vogue ringer inn det nye året – og tiåret – med å smelle til med hele fire ulike covere på sin januarutgave. Cardi B med barnet sitt i armene, Greta Gerwig med babyen sin, en gravid Ashley Graham som ser ut som en gudinne svøpt i gull og Stella McCartney med sine fire barn er å finne i bladhyllene i 2020.

Her hyller motebibelen fire fryktløse, kreative stemmer, rollemodeller og mødre.

– Jeg skjulte graviditeten min de første fire månedene. Jeg har alltid hatt kontroll over kroppen min – når alle andre hadde lyst til å diktere hvordan den bør være, tok jeg full kontroll over den – men så hadde jeg dette livet inni meg som sa: ‘Den er ikke din lenger, den er min‘, sier Ashley Graham til Vogue i coversaken sin.

V Magazine

Ikoniske Charlie’s Angels har fått en feministisk revamp for 2020 med Kristen Stewart, Naomi Scott og Ella Balinksa i hovedrollene som kick ass-trioen. For vinterutgaven av V Magazine er damene på forsiden, og byr i tillegg på glamour i Hollywood Hills i moteserien.

De snakker også i stort intervju om sine supersterke karakterer i filmen, som inkluderer en tech-selskap-varsler, en ass-kicking humanitær arbeider, og Charles Townsend Detective Agency sin første lesbiske heltinne.

– Vi ble alle genuint bestevenner i løpet av denne filmen. Og jeg ikke kan tolerere urettferdighet eller shit-talkie om bestevennene mine, sier Kristin Stewart om kollegaene sine til magasinet.

Bonus: Norske ELLE desember/januar

To ord: Åse Kleveland.

For første gang i historien har norske ELLE ikke lagd bare ett, men tre covere for sin desemberutgave. Her har de latt tre sterke og tøffe damer ta plass foran linsen; Sigrid, Pia Tjelta og Åse Kleveland. Og det med girl power klistret over coveret.

Inni magasinet finner man intervjuer med hele 20 ulike damer, deriblant Deeyah Khan, Erna Solberg, Emma Ellingsen, Gunhild Stordalen, Sonja Wanda og Lan Marie Berg.

Les også: Melk & Honnings Oslo-guide: desember