Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Månedens lesning: August

 Nyt den siste sommermåneden med de beste bøkene, artiklene og magasinene august har å by på.

Vogue September 2018

Vogue sin september-utgave. Trenger vi egentlig si mer enn det? Etter dokumentaren «The September Issue» fra 2009 ble viktigheten av den årlige høstmote-utgaven kjent for alvor. I fjor var skuespiller Jennifer Lawrence på coveret og året før var det Kendall Jenner. Denne gangen skal Anna Wintour ha gitt fra seg kontrollen til vår tids aller mektigste popstjerne – Beyonce. I tillegg til et intervju hvor stjernen snakker åpent om kropp, fødsel, suksess og ekteskap pryder hun to ulike cover for magasinet. Og det flotteste av alt – coveret er skutt av 23 år gamle Tyler Mitchell – den aller første mørkhudete fotografen til å skyte cover for Vogue. Noensinne. Dette er et magasin man bare burde kjøpe for så å kunne selge igjen om ti år.

«Severance» av Ling Ma

Hva er verre enn å slå opp? Kanskje å bli dumpet under en apokalyptisk storm som treffer Manhattan. Candace Chen er en millennial som, i likheten med de fleste i midten av 20-årene, hater jobben sin som produksjonsassistent hos en utgiver som lager spesialutgaver av Bibelen. Kjæresten hennes vil forlate byen og sin egen tankeløse jobb. Hun velger å ikke bli med han, og ender med å bli igjen på Manhattan når Shen Feber treffer. Ofrene dør ikke umiddelbart. I stedet går de inn i en slags mekanisk eksistens der de gjentar de samme hverdagslige handlingene om og om igjen til kroppene deres faller fra hverandre.

D2: «Vår tids mest anerkjente motekritiker: – Jeg er ikke et motemenneske» av Mari Grinde Arntzen

Den fryktede, men overraskende sympatiske motekritikeren Tim Blanks forteller D2s brilliante Mari Grinde Arntzen om mangelen på ambisjoner og latskapen som på en eller annen måte ikke har satt en stopper for karrieren hans. Blanks ble utnevnt som The Business of Fashions editor-at-large i august 2015. Tidligere var han redaktør og sjefskritiker i Style.com. Blanks anmeldelser har en innsikt og oppfatning som er helt unik. Hans konsise stil inkluderer alltid et bredere industriperspektiv og kulturell sammenheng. Blanks er imponerende, jovial og encyklopedisk informert om nesten alt – og på toppen av det hele er han tilsynelatende god venn med hele motebransjen

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

«From The Corner of The Oval» av Beck Dorey-Stein

Savner du Obama? Les «From The Corner of The Oval». I 2012 jobbet Beck Dorey-Stein fem deltidsjobber da hun så et oppslag på Craigslist. Hun dro på intervju og endte opp i Det ovale kontor som en av Barack Obamas stenografer. Som en outsider i det politiske miljøet, blir hun med i elite-teamet som følger presidenten hvor enn han går – med opptaker i hånden. I selvbiografien formidler Beck vennskapet med en dynamisk gruppe medreisende unge menn og kvinner som, som henne, forlater sitt virkelige liv bak for å hoppe ombord på Air Force One til tjeneste for presidenten.

Dazed Magazine Autum 2018

For det ikoniske magainsets høstutgave, fokuserer Dazed på fire filmer som på sin egen måte definerer det å vokse opp i vår tid; Jaden Smith i «The Skate Kitchen», Jack Kilmer i «Lords of Kaos», Isaiah Stone på to cover for «Leave No Trace» og Helena Howard i «Madeline’s Madeline». Alle coverne er skudd av ulike, unge fotografer og sammen med de unge stjernene på coverne oppfyller ensablet Dazeds rolle som stemmen for moteindustriens underdogs. Ellers i magasinet kan du lese om den unge Latinx-kreative scenen i LA, Tommy Cash snakker om sin ubestemmelige lyd, Matthew Finn deler ømme stillbilder fra den britiske kunstskoles gullalder og Dapper Dan forteller om sin reise fra Harlem-hustler til Gucci-samarbeidspartner.

 

The New Yorker Flash Fiction

Er du glad i å lese bøker, men klarer aldri å finne konsentrasjonen til å fullføre? Da er The New Yorkers «Flash Fiction» perfekt for deg. i tillegg til å dokumentere, referere og kommentere det viktigste som skjer i verden – både politisk og på kulturfeltet – er også det ikoniske magasinet The New Yorker ekstremt gode når det kommer til å finne talenter innenfor skjønnliteratur. I hver eneste utgave publiserer de minst en korthistorie, og nå har de samlet de aller beste, og de aller korteste, på et sted. Og nåløyet hos New Yorker er ekstremt trangt, så det er garantert at du finner noe av høy kvalitet som kan underholde deg en kort ettermiddag i sola – og lette på samvittigheten over å lese for lite.

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

Se utvalget HER

Louis Vuitton Catwalk

Louis Vuitton var til å begynne med ikke kjent for klær. I det hele tatt. Merket lagde utelukkende vesker og kofferter frem til 90-tallet. Og som oftest er det perioden før klesplaggene kom i bildet som motehistorikerne anser som ikonisk, men nå får klærne, som har spilt andrefiolin, endelig oppmerksomheten de fortjener. «Louis Vuitton Catwalk» er den første boken som gir en oversikt over Louis Vuittons innflytelsesrike design. Den åpnes med en kortfattet historie om huset, etterfulgt av korte profiler av designere Marc Jacobs og Nicolas Ghesquière, før de utforsker kolleksjonene. selv. Organisert kronologisk, er hver kolleksjon introdusert med en kort tekst og illustrert med nøye kuraterte catwalk-bilder. Boken viser hundrevis av spektakulære klær, detaljer, tilbehør og design – og selvfølgelig de beste modellene som hadde dem på på catwalken.

New York Times: «Face Tattoos Go Mainstream» av Steven Kurts

Å ha tatoveringer er i dag like vanlig som å ha hull i ørene. I høst skrev Melk & Honning om fremveksten av «kjøkkentattoveringer», hvor amatør-tatovører lager små, morsomme og veldig hjemmelagde tatoveringer på seg selv og andre. Men det er en plassering for tatoveringer som forblir tabubelagt – ansiktet. Likevel ser det ut til at alle Soundclound-rappere i 2018 har en eller annen form for blekk i fjeset. Dette har New York Times-journalist Steven Kurts tatt tak i, og i en omfattende sak for den anerkjente avisen utforsker han trenden som har vokst frem det siste året. Han omtaler blant annet Post Malones «stay away» over øyenbrynet og «always» «tired» under øynene samt Justin Biebers mikroskopiske kors under øyet som noen av de definerende eksemplene på den noe uforventede trenden.

Les saken HER

W Magazine September 2018

W Magazine har sluppet sin årlige tv-portefølje, med to av skjermens ferskeste ansikter på cover; Millie Bobby Brown fra «Stranger Things» og Letitia Wright fra «Black Panther». Fotografert av Alasdair McLellan, er de to en del av en portefølje som inkluderer Evan Peters, Rachel Brosnahan, Katherine Langford, Claire Danes, Maggie Gyllenhaal, Dominic Cooper, Daveed Diggs, Frankie Shaw, Aubrey Plaza, Dakota Fanning med flere (wow!). I deres respektive cover-historier snakker Wright og Brown om starten på karrieren (Wright sendte mail til alle agenter i byen), å forandre på utseende for å spille ulike karakterer (Brown forteller at det å barbere hodet for å spille Eleven var «en stor greie») og hvordan livet har endret seg siden de tok rollene som gjorde dem til stjerner.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

«Educated» av Tara Westover

Tara Westover var 17 første gang hun satt foten i et klasserom. Født «der-ingen-skulle-tro-at-noen-kunne-no» i Idaho-fjellene, forberedte hun seg på et ensomt liv. Om sommeren forberedte hun urter for moren, en jordmor og en helbreder, og om vinteren ryddet hun metall i farenes garasje. Hennes far trodde ikke på moderne medisin, så Tara så aldri en lege eller sykepleier. Infeksjoner og hjernerystelser, selv brannsår fra eksplosjoner, ble derfor alltid behandlet hjemme med herbalisme. Familien var så isolert fra det vanlige samfunnet at det ikke var noen som skulle sikre at barna fikk en utdanning, og ingen til å gripe inn når hennes eldre bror ble voldelig. Og av en eller annen grunn endte hun opp på Harvard og Cambridge. Les den før den blir film.

Vulture: «What Would Sex and the City Look Like in 2018?»

I juni i år var det 20 år siden HBOs suksessserie «Sex and The City» hadde premiere på tv, og startet to tiårs diskusjon om hvorvidt man er en Carrie, Samantha, Charlotte eller Miranda. Nå 20 år etter, er det flere som setter spørsmålstegn ved mye av seriens tematikk og valg av problemstilling. Med andre ord, folk ser ut til å glemme at serien er like gammel som en person som kan drikke sprit, og at samfunnet så mer eller mindre annerledes ut på den tiden – på godt og vondt. Og at samfunnet er annerledes i 2018 er seriens manusforfattere også helt klare over. Derfor har de, i samarbeid med kulturnettstedet Vulture, satt sammen seks episoder som hadde gått på tv dersom «Sex and The City» ble laget i år.

Les episodene HER

Siste saker

Mest lest nå
Les mer