Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Vogue UK september 2018

Månedens lesning: april

Agnés Varda, Generasjon Z og mote-insideres beste tips for å lykkes.

The Gentlewoman: #19

The Gentlewoman

Savner du et magasin som fokuserer på kvinnen som noe annet enn bare et trendinteressert vesen? Og som har et friskt og intelligent perspektiv på mote som handler om personlig stil?

I denne utgaven av The Gentlewoman er et knippe kvinner med sterke stemmer. Enten det dreier seg om fotball, rapping eller fotografering. Moteserien «Power Line» viser powerdressing på sitt beste. Magasinet kommer ut to ganger i året, denne gangen med to covere av kunstner Cindy Sherman- et som kvinne, og et som mann.

Vogue UK april

Britiske Vogue April 2019

For sin aprilutgave har sjefredaktør Edward Enninful nok en gang levert et vakkert og iøynefallende cover. Denne gangen med Aladdin-aktuelle og fremadstormende Naomi Scott.

Hun er ikledd vårens heteste hodeplagg, nemlig silkehårbøylen signert Prada. I dette nummeret snakker den britiske skuespilleren om blant annet det å være noe annet enn en britisk, blek rose i filmindustrien.

« Jeg var kanskje det eksotiske valget for noen, jeg går utifra det fordi jeg ikke er hvit. Men det var noen Hollywood-øyeblikk hvor jeg var for hvit for en person, og for ikke-hvit for en annen», sier skuespilleren.

Et annet høydepunkt er den norske modellen Signe Veiteberg i moteserien «Taking Shape», skutt av anerkjente David Sims.

i-D: «Fashion insiders share their advice for breaking into the industry»

Vil du lykkes i motebransjen, men trenger en liten motviasjons-boost? Her har i-D samlet gode råd fra noen av de største navnene i den internasjonale motebransjen.

«Hvis du emailer en redaktør fem ganger, sørg for at ideene dine er bra. Å pitche inn en sak du nettopp leste på Vogue.com er dølt. Gjør researchen din. Vær snill og hjelpsom. Folk antar at moteindustrien er befolket med kaotiske tullinger – ikke vær en klisjé. Bruk alltid sko du kan gå med», skriver Jo Ellison, Fashion Editor, The Financial Times.

«De som kommer inn på kontoret mitt og klager på at de ikke har tid, det er helt greit, men de som lykkes, de lager seg tid, akkurat som jeg selv gjør nå når jeg tar på meg et prosjekt jeg virkelig vil gjøre», skriver Mandi Lennard, legende innen mote-PR.

«Vær lidenskapelig. Know your shit. Se med øynene dine, ikke gjennom telefonen. Lytt til mennesker, men ikke lytt til andres meninger. Les om andre ting enn mote. Se på tv. Legg deg tidlig. Ikke gå på fester med mindre du virkelig vil», skriver Alexander Fury, motekritiker.

Sjekk ut resten av tipsene her.

Muse Magazine: #52

Muse Magazine

Hva betyr det å være en moderne arbeider i dag? Det er spørsmålet som har inspirert redaksjonen bak Muse Magazine sin nyeste utgave, «Modern Workers».

Med seg på laget har magasinet supermodell Mariacarla Boscolo som coverjente, iført vårens trendy trenccoat, signert Burberry. Teamet har sett for seg en solskinnsdag i Roma i desember, hvor været smaker av vår og man får lyst til å bade i solen.

Muse kommer ut fire ganger i året som en kunstbok, og retter seg mot lesere som anser seg som opinionsledere som designere, stylister, fotografer, entreprenører – og ellers alle som setter pris på skjønnhet i alle dens former.

The New York Times’ Dan Levin: «Generation Z: Who They Are, in Their Own Words»

Det er mye snakk om Generasjon Z om dagen. Men hvem er de egentlig? The New York Times har snakket med flere født etter 1995 som regnes som en del av den nye generasjonen. De er den mest mangfoldige så langt, og har et mer utradisjonelt syn på identitet enn generasjonene før dem.

«Jeg skulle ønske jeg vokste opp uten Internett», sier Sarah, (19).

«Jeg har aldri spist kjøtt. Aldri. Ikke engang i mors liv. Jeg vil bli menneskerettsadvokat og hjelpe mennesker og dyr», sier Ryder (16).

«Jeg studerer noe som jeg vet ikke vil gi meg en jobb, men jeg vil heller ha gjeld og skape viktig kulturelt arbeid enn økonomisk stabilitet og et uinteressant liv, sier Roylee (22).

«Identitet er noe som kan endre seg, akkurat som politikk. Det er noe flere i min generasjon mener», sier Elias, (17).

«Jeg kan virke som en selvsikker person, men jeg sliter med lav selvtillit. Noe som definerer min generasjon», sier Omeed, (20).

Les hele artikkelen her.

W Magazines Miriam Bale: «The three Agnès Varda documentaries that contain the secret to life»

Agnès Varda
Foto via The Gentlewoman

Mange tenker nok på ikoniske filmer som «Vagabond», «Le bonheur» og «Cléo From 5 to 7» når de hører navnet Agnès Varda. Men den belgisk-franske filmregissøren som nylig gikk bort i en alder av 90, skapte også intelligente dokumentarer.

Journalist Miriam Bale anbefaler blant annet å se «From Here to There» – en reisefilm i fem deler der Varda i ett år reiste verden rundt og filmet folk. Sammen med filmene «The beaches of Agnès» og «The Gleaners and I» utgjør den en trilogi.

«Styrken ved disse tre filmene, denne trilogien, er stemmen og ordene hennes. Hun var en vakker skribent. Varda skapte utforskende essays med disse filmene, som beveger seg i underlige vendinger og overraskelser, og som tvister seg rundt objektene for å se det fra rare vinkler før man ser helheten. Personligheten hennes er kanskje hovedrollen, men det er hennes dype, beroligende fortellermåte og de vittige, vise måtene hun beskriver verden på som jeg alltid vil ha med meg, skriver Bale.

The Guardians Leah Harper: «How Insta-fashion is changing the way we shop»

Googler man et par støvletter, begynner lignende par fra andre merker ofte å dukke opp i Instagram-feeden din. Merkelig, eller? Gradvis blir kontoen et sted du er innom jevnlig, og du blir trollbundet av det estetiske universet til merket.

Bare det siste året har en rekke motemerker blitt såkalt Instagram famous. Blant annet ved å vise produktene sine på nye og mer inspirerende måter enn etablerte merker.

Etter at man i fjor kunne ha såkalte shoppable posts på Instagram, har merker kunne tagge produkter tilgjengelige og lokke kunder til seg. I denne saken snakker Leah Harper med ulike Instagram-berømte merker, deriblant danske Ganni.

Les hele artikkelen her.

Hovedbilde via Vogue UK

Les også: Melk & Honnings Oslo-guide: april

Siste saker

Mest lest nå
Les mer