Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Månedens lesning: juni

Fra falske arvinger med alt for mange dollarsedler og motekonger med alt for mange kaftaner til Amy Adams som Andy Warhol og boken bak en av tidenes største tv-serier. Her er det beste å lese i juni.

032c Issue 34

032c er et Berlin-basert magasin som blir publisert to ganger i året. Det uvanlige navnet kommer fra Pantone sin fargekode for dyp rødfarge, et element som er sentralt på alle magasinets forsider. Siden lansering i 2001 har det blitt ansett som et av de heftigste og mest relevante magasinene i bransjen, og med streetwear-designere som grunnleggere vet de at eksklusivitet med få utgaver gir en enorm hype. Forrige uke ble utgave nr 34 lansert med den italienske supermodellen Mariacarla Boscono på coveret. Med navnet «THE BIG FLAT NOW» ser denne utgaven verken til fortiden eller fremtiden, men nuet. Redaktører Joerg Koch og Sandra von Mayer-Myrtenhain har invitert blant annet Guccis Alessandro Michele, rapper Travis Scott, kurator Hans-Ulrich Obrist, den kunstige influenceren Lil Miquela og coverpike Boscono til å gi sin tolkning av hva som er «nå», og resultatet er en samling micro-manifest som du ikke finner noe annet sted. 

 

«The Bonfire of the Vanities» av Tom Wolfe

For å minnes den legendariske journalisten og forfatteren Tom Wolfe som gikk bort i midten av mai finnes det knapt noen bedre tid for å oppsøke en av hans litterære bragder; New York-sagaen «The Bonfire of The Vanities» fra 1987. Wolfes moderne amerikanske satire forteller historien om Sherman McCoy, en Wall Street-wiz som har alt; Park Avenue-leilighet, en alt for godt betalt jobb, makt og prestisje, en vakker kone og en enda vakrere elskerinne. Helt til en dum avgjørelse tar fra ham alt han har bygget opp, og suger ham inn i den hjerteløse og grumsete kjernen av 80-tallets New York. Boken ansees som en av de beste skildringene av byen som aldri sover og sikret Wolfe en plass på listen som en av de største og viktigste amerikanske forfatterne. Boken ble også filmatisert av Scarface-regissør Brian de Palma i 1990, men gjør deg selv en tjeneste – les boken.

 

British Vogue: «Ariana Grande The Year That Changed Everything» av Giles Hattersley

«Det er vanskelig å snakke om når det er så mange mennesker har opplevd et så alvorlig, traumatiserende tap. Men, ja, det er en ekte ting. Jeg kjenner de familiene og jeg kjenner mine fans, og alle som var tilstede opplevde grusomheten (…) Jeg føler at jeg ikke engang burde snakke om min egen erfaring – som jeg ikke engang skal si noe. Jeg tror ikke jeg vet hvordan jeg skal snakke om det og ikke gråte.» Det forteller pop-fenomen Ariana Grande om terroren under hennes konsert i Manchester i fjor. For aller første gang åpner hun opp om kvelden som rystet musikkbransjen, og i et ærlig og nakent intervju i britiske Vogue viser sangeren en side av seg selv ingen har sett før. 

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Les intervjuet i British Vogues juli-utgave

 

 «Sex and the City» av Candace Bushnell

I år er det 20 år siden den første episoden av «Sex and the City» gikk på tv. Serien skulle bli et manifest for den moderne kvinnen og en guide til alle mennene hun kom til å date. Men etter seks sesonger og 92 episoder ble det så mye mer; en franchise, et populærkulturelt fenomen og en godtepose av referanser og sitater som aldri ser ut til å gå tom. Imidlertid ser det ut som at all hyllest for mesterverket går til hovedrolleinnehaver Sarah Jessica Parker og hennes rollefigur Carrie Bradshaw – og ikke kvinnen som skapte henne; Candice Bushnell. Bushnell er den ekte Carrie Bradshaw, og skrev en dating-spalte for «The New York Observer» på 90-tallet, basert på seg og sine venninner. Spalten ble i 1997 gjort om til bok, og året etter kjøpt opp av HBO og laget til tv-serie. 

+ The Cut: «94 Sex and the City Flings, Ranked From Absolute Worst to Absolute Most Okay» av Kelly Conaboy

Når vi allerede er inne på «Sex and The City» og seriens bursdag er New York Magazine sitt motenettsted «The Cut» sin ranking av alle flørtene – ja, ALLE 94 gutter, menn, dater, forhold, one-night-stands og ektemenn – fra serien perfekt lesing for feiringen. I tillegg er det en god påminnelse om at blant annet Bradley Cooper dukket opp i en episode av serien. 

Les hele rankingen HER

Garage Magazine Spring/Summer 2018

Garage Magazine er et halvårlig magasin som har som mål å skape samarbeidsprosjekt på tvers av samtidskunst og mote. Magasinet ble lansert i 2011 av russiske Dasha Zhukovas, med navn fra Garage Museum of Contemporary Art i Moskva – en banebrytende internasjonale kunstinstitusjon. Garage Magazine har siden etableringen arbeidet med mange av verdens mest berømte kunstere, og startet en rekke kunstneriske dialoger på tvers av kulturer og landegrenser. Blant bidragsyterne har skapt eksklusivt innhold for bladet er Jeff Koons, Damien Hirst, Nick Knight, Marc Jacobs, Richard Prince, Inez & Vinoodh og Patrick Demarchelier. I denne utgaven markerer Garage at de flytter til storbyen New York med et cover inspirert av en av byens mest berømte ikoner: Andy Warhol. Skuespiller Amy Adams pryder omslaget sminket og kledd opp i stil med Warhol i sitt berømte selvportrett, skutt av motefotograf-duoen Inez & Vinoodh. Videre inkluderer magasinet bidragsytere som designere Virgil Abloh, Thom Browne og Heidi Slimane pluss eksklusive fotografier fra den norske fotografen Torbjørn Rødland. 

Les også
Havaiana lanserer eksklusive flip-flops

New York Times: «André Leon Talleys Next Act» av Vanessa Friedman 

«Motebransjen tar ikke vare på sitt folk», sier André Leon Talley, tidligere kreativ direktør for Vogue, til New York Times’ moteredaktør Vanessa Friedman. «Ingen kommer til å ta vare på meg, bortsett fra meg selv». De fleste kjenner den eksentriske Leon Talley som den kaftan-kledde, entusiastiske gjestedommeren fra de tidlige sesongene av «Americas Next Top Model», eller som et av Amerikanske Vogues ansikt utad. I disse dager er han subjektet i en ny dokumentar som tar for seg hans liv, karriere og innflytelse på motebildet og kulturen som omringer det. I den anledning satt han seg ned med Friedman for et omfattende og personlig intervju om alt han ikke får sagt på kamera i den kommende dokumentaren – og gir endelig et svar på hvorfor han alltid går i kaftan. 

Les intervjuet HER

 

«Fight No More» av Lydia Milet

Denne måneden kommer den Pulitzer-nominerte forfatteren Lydia Milet med sin andre bok, «Fight No More». I denne boken utforsker Milet hva det betyr å være «hjemme», og det gjør hun ved å bruke en eiendomsmeglers avtalebok som utgangspunkt. Nina, en ensom eiendomsmegler, ligger midt i et nett av historier som knytter sammen et dusin forhold og familier. Hun beveger seg gjennom husene til LAs rike og berømte, og møter menn og kvinner i sine beste og verste timer. Milet gir med denne fortellingen et dypt innblikk i menneskelig atferd fra det vanlige til det bisarre, med alt fra desperate kvinner som gjør hva som helst for å nå toppen, og grisete menn som gjør grisete ting.

 

System Magazine: The Power of Youth

Den 11. utgaven av System Magazine feirer ungdommens makt, generasjon Z, fremgang og fremtidens endeløse muligheter. «Stranger Things»-skuespiller Sadie Sink pryder coveret fotografert i New Jersey av legendariske Juergen Teller. I anledning hennes svært overraskende opptreden på catwalken til Miu Miu er den rødhårete skuespiller-prodigyen ikledd det franske merkets nyeste kolleksjon, og det med all selvfølge. Inne i magasinet forteller 16-åringen om hvordan hun opplever å komme inn i en ny epoke av livet og samfunnet mens du navigerer i turbulensen av offentlig eksponering. I tillegg inkluderer det sesongbaserte bladet et svært privat intervju med sko-guden Christian Louboutin, historien bak motevarehuset Barney’s legendariske supermodell-infiserte kampanjer på 90-tallet, og et essay av New York Times-journalisten Guy Trebay om sladder i den digitale tidsalder.

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

 

New York Magazine: «How Anna Delvey Tricked New Yorks Party People» av Jessica Pressler

For noen år siden dukket Anna Delvey plutselig opp som en uforventet, men velkommen aktør blant New Yorks festglade, rike og sosiale. Hun bodde på det luksuriøse (og veldig dyre) boutique-hotellet «11 Howard Street» i Soho. De ansatte kranglet om hvem som skulle ta pakker opp til rommet hennes fordi hun alltid tipset i $100 sedler. Hun ble venn med conciergen på hotellet, og tok henne med på trening med en personlig trener/coach. Prislappen lå på $4,500 og Delevy tok regningen med all selvfølge. Hun inviterte de viktigste gjestene til de mest eksklusive restaurantene for å samle investorer til medlemsklubber hun skulle åpne i byen. Igjen tok hun regningen. Hun påstod at pengene kom fra hennes far, en svært suksessfull tysk businessmann, og blant de utallige arvingene og europeiske rikmannsbarna i New York var det ingen som trengte å spørre to ganger. Men da hun inviterte et knippe nye venner på tur til Marrakesh og en uke i en privatbolig til $7000 natten, kunne hun ikke betale regningen som hadde bikket $62,000 (eller en halv million norske kroner, om du vil). Det viste seg Delvey ikke hadde noen penger – og hadde aldri hatt det heller…

Les saken HER

+ Vanity Fair Juli 2018: «American Hustle» av Rachel DeLoache Williams

Men hvem var det som endte opp med å betalte for den overdådige turen til Marrakesh? I denne månedens Vanity Fair forteller en av magasinets egne ansatte, Rachler DeLoache Williams, om hvordan hun ble trollbundet av Anna Delveys bekymringsfrie, glamorøse livsstil og løfte om den beste ferien hun noen gang hadde vært på. Helt til hun selv satt igjen med regningen. 

Les saken HER

 Hovedbilde: 032c Issue 34

Siste saker

Mest lest nå
Les mer