Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

Madonna: – Antrekket mitt hadde et politisk budskap

(INSTAGRAM)

(INSTAGRAM)Før Lady Gaga kom spaserende bortover i sine utroligste kreasjoner, var det kanskje Madonna en kunne sette sin lit til når det kom til antrekk utenom det vanlige. 57-åringen holder dog fortsatt koken og hennes bidrag under Met-gallaen var intet unntak.

Med mer enn 100 millioner solgte plater, er Madonna Louise Veronica Ciccone en av verdens mestselgende artister. Hennes lange karriere har bidratt til en garderobe fylt meget opp av mang slags sceneantrekk, der alt fra Jean Pauls kjegleformede BH’er til en og annen cowboyhatt har funnet veien.

Se også: Jean Paul Gaultier kler opp tysk kabaret

Under den årlige Met-gallaen 1. mai valgte den materialistiske jenta i en materialistisk verden å gå for en kjole (?) fra Givenchy, der gjennomsiktige blonder var sterkt representert. Til både jubel og avsky danset rebellen natten gjennom med både bakdel og fordeler ute på vift. Ifølge henne selv hadde det hele et politisk budskap, da hun på sin egen Instagram skriver en lang melding om sine tanker til sine nærmest 7 millioner følgere.


Screen Shot 2016-05-06 at 20.36.09 – Vi har kjempet og vil fortsette å kjempe for sivile og homofile rettigheter rundt om i verden. Når det kommer til kvinners rettigheter er vi fortsatt i de mørke årene. Min kjole på Met-ballet var et politisk statement samtidig som det var et statement innenfor mote. Det faktum at folk faktisk tror at en kvinne ikke har lov til å uttrykke sin seksualitet og være eventyrlysten etter en viss alder beviser at vi fortsatt lever i en alders- og sex-diskriminerende verden, er noe av det hun har å si.

Artistens budskap er blitt delt av mange og det blir spurt hvorfor hun får krass kritikk, mens Beyoncé kan sprade rundt i latex og Lady Gaga får gå bukseløs. Kommentarfeltene under Madonnas Instagram-bilder strekker seg fra alt fra dem som konstanterer at hun fortsatt er dronninga, til dem som mener dette er et trist syn.

– Jeg skammer meg over at en som Madonna skal representere kvinnelighet og kvinner i det 21. århundret vi alle selv prøver å representere på best mulig vis, skriver blant annet brukeren Renataknunes.

(INSTAGRAM)

(INSTAGRAM)


En video publisert av Madonna (@madonna)Les også: Svensk billigkjede kledde opp kjendiser på Met-gallaen

Les også
9 barer vi vil feire 17. mai på

Siste saker

Mest lest nå
Les mer