Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Foto: Mac

Mac feirer 27 år med Viva Glam i samarbeid med Keith Haring

Mac har frem til nå samlet inn over 500 millioner dollar.

Juni er Pride-måned og markeres på mange ulike måter verden over, og mote- og skjønnhetsbransjen er intet unntak. I år er det 27 år siden Mac startet sitt initiativ Viva Glam. Siden 1994 har de hvert år lansert en kolleksjon som støtter arbeidet med HIV og AIDS.

Når man kjøper en leppestift fra Viva Glam-kolleksjonen, går hundre prosent av salgsbeløpet tilbake til lokale organisasjoner som støtter kvinner og jenter, LGBTQIA+-samfunnet og folk som er smittet eller påvirket av HIV og AIDS.

Tidligere har Mac Viva Glam samarbeidet med profiler som Rihanna og Miley Cyrus. Årets kolleksjon hedrer den amerikanske popkunstneren Keith Haring som døde av AIDS PÅ 80-tallet. Kolleksjonen består av tre spesialutgaver av leppestifter i popkunstnerens signaturfargepalett.

Mac feirer 27 år med Viva Glam i samarbeid med Keith Haring
Mac Viva Glam x Keith Haring. Foto: Mac

I dag, 9. juni, er det i tillegg Viva Glam Day.

Det vil si at alle inntektene fra leppestifter i Oslo-butikken og på nettsiden i løpet av dagen vil bli donert til lokale organisasjoner som støtter LGBTQIA+-samfunnet og folk som er smittet eller påvirket av HIV og AIDS.

Vi har tatt en prat med Massimo Møller, Nordic PR & Media Manager hos Mac, om Viva Glam-initiativet og hva Pride betyr for ham.

– Viva Glam har vært en hjertesak for Mac siden 1994. Frem til nå har vi samlet inn over 500 millioner dollar, og mer blir det, sier Møller til Melk & Honning.

Han legger ikke skjul på at dette er et initiativ som betyr mye for ham.

– Dette initiativet betyr hele verden for meg.

Mac feirer 27 år med Viva Glam i samarbeid med Keith Haring
Massimo Møller. Foto: Instagram/ @massimo.moeller

– Jeg vokste opp på 90-tallet, omgitt av LGBTQIA+-miljøet, hvor bevisstheten rundt seksuelt overførbare sykdommer alltid var i fokus. Å bli testet og vite at statusen sin er en handling av kjærlighet og respekt, og skal ikke stigmatiseres, sier Møller.

Les også
Kaster du deg på høstens store hårtrend?

Han forteller at Pride er en anerkjennelse og feiring av mangfold, seksuell legning og kjønn, som også inkluderer fellesskap, språk, identiteter, familie og kultur.

– Det inkluderer at alle kan skrive sin egen vakre side i «boken om kjærlighet» og under Pride kan vi alle lese den høyt, fordi vi ønsker å fortelle vår historie og bli hørt.

Mac feirer 27 år med Viva Glam i samarbeid med Keith Haring
Møller forteller at Mac sitt Viva Glam-initiativ betyr alt for ham. Foto: Instagram/ @massimo.moeller

Møller forteller at Mac ønsker å dele merkevarens DNA og vise frem sine farger.

– I Oslo har vi store muligheter til å forbedre hvordan vi støtter LGBTQIA+-samfunnet, og jeg tror virkelig at dette intervjuet også er et stort skritt fremover, sier han.

Møller forteller at Mac i løpet av året vil delta aktivt i Copenhagen Pride og Stockholm Pride i august, sammen med lokale samarbeidspartnere. De vil også delta i deres lokale aktiviteter for å engasjere folk til å ta HIV-tester, tilby kontrollfasiliteter og bekjempe stigmaet som fortsatt eksisterer rundt HIV og AIDS.

– I tillegg støtter Mac LGBTQIA+-arrangementer og viktige talspersoner året rundt, fra skeive filmfestivaler til ballroom-konkurranser. Vi inkluderer alltid kunstnerisk uttrykk og fremmer frie uttrykk der det er nødvendig, sier han.

Møller forteller at Mac alltid inkluderer alltid uttrykk og fremmer frie uttrykk der det er nødvendig. Foto: Mac

Hva liker du best med årets Viva Glam-kolleksjon?

– Det beste med årets kolleksjon, utenom de fantastiske nyansene, er at den virkelig kler enhver look og humør. Det blir virkelig en must-have i sminkerutinen, sier Møller.

Mac har altså gjennom 27 år samarbeidet med en rekke spennende profiler om Viva Glam-kolleksjoner. Men Møller har én klar favoritt.

– Den aller første utgaven av Viva Glam Matte Lipstick, frontet av Ru Paul, har en helt spesiell plass i hjertet mitt. Det er en nyanse av en dypere rød tone, som har en fascinerende vintageskinn-referanse, som gjør den ikonisk og tidløs, sier han.

Den første utgaven av Viva Glam Matte Lipstick, frontet av Ru Paul, er Massimo Møller sin favoritt. Foto: Instagram/ @massimo.moeller

Under årets Pride-feiring skal Møller bruke favorittfargen sin Viva Glam I.

– Den gir meg en ikonisk look med 90-tallsvibber. Jeg vil kombinere den med en matchende leppeblyant i fargen Brick for det perfekte resultatet, forteller han.

Les også
Se streetstyle-bilder fra moteuken i Paris

Hva er ditt beste tips til Pride-looken?

– Uttrykk deg på den måten du er komfortabel med, men prøv å tørre litt ekstra. Én dristig sminkedetalj kan snakke høyere enn ord, sier Møller.

Han tipser videre om å skape noe uventet, som for eksempel en øyenbrynslook i pastellfarger.

– Du kan bruke en veldig lys nyanse concealer for å lysne brynene dine, som gir en slags falsk blekingseffekt. Bruk pudder for å sette det, før du påfører en lys pastellfarge i rosa eller lavendel på brynene, sier Møller.

– Bruk en brynsbørste forsiktig oppover, for å unngå at fargen falmer og prøv å beholde teksturen myk og tørr, avslutter han.

Les også: 11 inspirerende skeive profiler å følge på Instagram

Siste saker

Mest lest nå
Les mer