Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar

LVMH kjøper opp nok et luksusselskap

LVMH er en av verdens største selskaper innen luksusprodukter. Det franske holdingselskapet ble grunnlagt etter at champagneprodusenten Moët og cognacprodusenten Hennessy slo seg sammen med motehuset Louis Vuitton i 1987. I dag har de mange datterselskaper innen moteindustrien, som blant annet Fendi, Marc Jacobs, Dior, Céline og Kenzo.

I dag ble det kjent at luksusgruppens nyeste tilskudd er tyske Rimowa, som spesialiserer seg på high end bagasje. LVMH skal kjøpe 80% av selskapet for $716 millioner, som er omkring 6 milliarder kroner.

– Rimowa er et merke med en unik historie. Vi deler den samme lidenskapen for innovasjon og ønsket om å tilby produkter av høy kvalitet av europeisk håndverk, forteller styreformann i LVMH, Bernard Arnault, i en pressemelding ifølge Business of Fashion.

Rimowa ble grunnlagt i 1898 og er et familiedrevet selskap. Barnebarnet til grunnleggeren skal fortsatt være en del av selskapets ledelse, selv etter kjøpet er unnagjort i begynnelsen av 2017. Rimowa var det første selskapet som lagde kofferter av aluminium og deres nyeste modeller har innbygd bluetooth-teknologi slik at man kan koble den til mobilen.

Salget kan være forårsaket av at Rimowa vil ha drahjelp av luksusgruppen til å skape et enda større fotfeste i motebransjen, mens LVMH er interessert i det tyske selskapet sine teknologiske nyvinninger, skriver BoF.

Les også: Qatars kongefamilie har kjøpt opp Balmain

Les også
Vi har testet bronzeren som går viralt på Tiktok

Siste saker

Mest lest nå
Les mer