Hopp til hovedinnhold Hopp til Søk Hopp til Sidebar
Artisten Linnea Dale

Linnea Dale: – Skal jeg gjøre dette på nytt så vil jeg gjøre det hundre prosent på mine betingelser

Se premiere på musikkvideoen til låta «Favourite Mistake» her.

Etter en pause på fire år fra artistkarrieren er Linnea Dale (27) endelig tilbake med nytt album – og ny musikkvideo. Videoen til låta «Favourite Mistake» fra hennes nyeste album «Wait for the Morning» har premiere hos Melk & Honning onsdag.

Siden sist hun slapp musikk har Linnea giftet seg med mannen Thomas Aslaksen, begynt på økonimistudiet på BI, flyttet i ny leilighet og fått datteren Maud (8 mnd).

– Etter forrige album kjente jeg at jeg trengte jeg å orientere meg litt på nytt. Jeg fikk plutselig en følelse av at jeg ikke helt visste hva jeg holdt på med. Jeg ble på en måte kastet inn i hele musikkbransjen da jeg bare var 16 år, og siden det hadde det bare rullet i syv, åtte år, forteller hun til Melk & Honning da vi møter henne hjemme i leiligheten i Bogstadveien i Oslo.

– Så da føltes det riktig å ta et steg til siden for heller å tenke meg litt om i forhold til hvilken vei jeg hadde lyst til å gå videre. Den siste tiden har jeg heller fokusert på studier, jeg har giftet meg og fått barn. Helt enkelt prøvd å få livet mitt litt på plass.

Men pausen fra musikkbransjen varte ikke i mange år før ektemannen oppfordret henne til å dra tilbake i studioet.

– Jeg har jo giftet meg inn i en veldig musikalsk familie. Mannen min driver et studio og et lite plateselskap, så det var han som egentlig pushet meg til å ta et par dager i studio med han som nå er produsenten min.

To og et halvt år senere er resultatet albumet «Wait for the Morning» med låta «Favourite Mistake» som fikk terningkast 6 i VG.

Linnea Dale fotografert av Marianne Skay

Linnea Dale er aktuell som artist igjen. Foto: Marianne Skay

– Jeg tenkte at om jeg skal gjøre dette på nytt så vil jeg gjøre det hundre prosent på mine betingelser – og jeg vil gjøre det for gøy. Det skal ikke være sånn at det må fungere kommersielt eller at man føler veldig på det presset for å lykkes. 

– Etter bare én dag i studioet skjønte jeg at det er jo akkurat dette her jeg elsker å gjøre. Det var veldig godt å komme tilbake til musikken etter flere år med helt andre ting, forteller Dale som sammenlikner det med å komme hjem etter at man har flyttet hjemmefra.

– Nå har jeg fått blod på tann igjen. Jeg vet ikke helt hva det neste blir – kanskje en oppfølger til dette albumet ved å videreutvikle den stilen vi har jobbet med, ellers har jeg faktisk en drøm om å gi ut en plate på norsk; men da gjerne i samarbeid med en tekstforfatter eller poet.

Hennes nye album er inspirert av det siste tiåret, men også både 70,- 80- og 90-tallet – frigjort fra hvordan en typisk poplåt «skal» være ved å la låtene være mer flytende.

– I låtene mine vil jeg heller at det skal være fokus på en digg stemning, kontra at det må være en radio-hit. Jeg har også fått med et stjernelag av musikere som Martin Horntveth og Even Ormestad, svogeren min Jonas Alaska som er med på en duett, Arne Kjelsrud Mathisen og Sigurd Thomassen.

Musikkvideoen til «Favourite Mistake» er blitt til med Frode Fjerdingstad på laget.

– Jeg har alltid vært fan av prosjektene hans. Han har en veldig mystisk, vakker og surrealistisk signatur. Det ble til et felles kreativt samarbeid, og vi ønsket hans visjon av låten, forteller Dahle om musikkvideoen som er filmet både i Paris og på ulike steder i Oslo som Frognerparken og Botanisk hage.

Ifølge Dahle finnes det er naturlig lenke mellom mote og musikk. En musikkvideo skal kommunisere musikken gjennom det visuelle, og nettopp derfor passer det fint inn med moten, mener hun.

Selv er hun ikke noe ukjent ansikt i motebransjen, verken på rød løper, motevisninger eller fester (nå senest på ELLE-festen tidligere denne måneden). For Dale har blitt stemplet som it-jente.

– Det er ikke noe jeg tenker så mye på selv, det får være opp til hver enkelt å tenke. De siste årene har jeg har gått fra å ha mer crazy ting i garderoben min, til å gjøre det litt lettere å kle på seg, sier hun.

– Jeg har også blitt bitt av kaste-basiellen og kjøpt den japanske ryddeboken. Jeg har sikkert kvittet meg med 80 prosent av klesskapet mitt. Det har vært så deilig, og nå har jeg heller noen få favoritter som jeg bruker veldig mye.

Ikke så langt unna det som er utgangspunktet også for musikken. For da hun for i overkant av to år siden bestemte seg for at musikken skulle være akkurat slik hun selv ville ha den skjedde det samme med garderoben.

– Selv om det kanskje er litt klisjé å si det så tror jeg det handler om å finne de tingene som gjør at du føler deg vel.

Hovedbilde: Melk & Honning

Les også: Oslo-jenter stiller for Beyoncé

Siste saker

Mest lest nå
Les mer